Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
на форумов има преку 50 активни членови кој чекаат потпис на указот ! ако е некоја утеха еден мој пријател лани му го потпишаја указот после 3 години чекање ...
Тоа после 3 години е малце релативно. Мислиш после 3 год откако бил на положително му е потпишан или цела процедура му траела 3 год. Дека јас почнав Јуни 2015 па еве скоро 4 год откако сум почнат.

Македонцити Здравеи от С'рбија ...
Ама нешто се случи на ДАБЧ . И ние кога направимо проверката чрез уеб саит пиша : Нјама Заверена Преписка по посочени критерии...с бјаха преди ден “Обработва се”.... Какво става тук на вас?

Јотова да не чека официјално да се преименува државава во Северна Македонија, па да почне да потпишува :D
Дај боже да продолжи со потписи, мора да продолжи кога и да е!
на 15ти месецов 3 години како праам од интервју и смачено ми е веќе!

Не чака тја това , исти случаи во С'рбија ...пуно хората чакаиу на указ ...потпис на иотова

Јотова да не чека официјално да се преименува државава во Северна Македонија, па да почне да потпишува :D
Очигледно сака да се замеша во колачот па сега неможат да се договорат. Слабо ја имаат платено изгледа.

Очигледно сака да се замеша во колачот па сега неможат да се договорат. Слабо ја имаат платено изгледа.
Она секако мора да потпиши или одбие пошто тоа и е работа.
Можда жената сама себе си дала одмор :D
ќе видиме шо ќе излезе битно мора да има исход

Meне сеа ми е утеха дека не е само за мене застојот :D значи коа ќе почни да потпишува сите ќе знаеме на шо сме
btw пред некое време чув од неколкумина дека наводно застојов е заради тоа што откриле многу нелегално вадени произходи од страна на албанци и косовари

Последно уредено:
Ne se sekiraj jas i sinmi sme malku pred tebe , koj vodi evidencija neka pise uste dve lica za potpis[DOUBLEPOST=1549991585][/DOUBLEPOST]
Тој указ беше од 2018-та, од оваа година се нема ни еден пофалено со потпишан указ.
Jas vi pisav deka ukazot na moja rodnina i e pusten i si go zema vo ambasada SK. celata procedura i traese 5 godini , so poteklo dedo i tatko

Последно уредено:
Тоа после 3 години е малце релативно. Мислиш после 3 год откако бил на положително му е потпишан или цела процедура му траела 3 год. Дека јас почнав Јуни 2015 па еве скоро 4 год откако сум почнат.
3 години чекаше на потпис на указот !!

Се знае ли до кај се со происходите јас март 2018 имам поддадено документи и плус немам бројче преку посредник одам
Мора да имаш бројче, само што не ти го дал посредникот. Кога ги поднесуваш документите ти го даваат. Јас го сликнав ливчето иначе и моето е кај посредникот.

Значи заслужуваме барем објаснување да дадат што се случува и кога почнуваат со работа бидејчи се е прекратено вече половина година.Хитно да се јават и објаснат бугарските клубови во македонија,Д а се даде официјално објаснување од министерството за правда што се случува бидејќи ги пробија сите рокови.Бидејчи заслужуваат и тужби по закон нели европска унија се се мора да е по закон.

Само што се слушнав со посредникот од струмица ми кажа дека указ не добил никој веќе неколку месеци а происходи почнале да дават така да ного дезинформации дават некој луѓе овде

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 07.05.2019

sto znaci ova?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom