Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 февруари 2019
Мислења
59
Поени од реакции
23
Spored tebe znaci deka uverenie od zdruzenie VAZI

Послато са TA-1033 уз помоћ Тапатока
Според мене не,туку според дружението.Треба да ти издаде уверение дека имаш потекло,според бугарски извори за бугарско население во РМ.Не тврдам и јас чекам

Член од
3 ноември 2017
Мислења
102
Поени од реакции
61
Колку што ми е познато (Не мора да е точно) Сите што аплицирале преку странична линија (вујко,братучед и сл.) ќе бидат одбиени за БГ државјанство,освен оние кои се по права линија,Татко,дедо,прадедо и уверение од Здружение..Ако порано не било така,сега мислам дека е така но не тврдам.
a tie sto sme preku sestra,brat!

D

dabedaa

Гостин
dali mozes da bides odbien i od vicepremierot,jas cekam podpis .

Последно уредено од модератор:
Член од
19 февруари 2015
Мислења
54
Поени од реакции
61
Ebave prostite maabeti ..kak mozete tolku da se zanimavate so gluposti ne mi e jasno..so tava ke davat so ovaa ne davat..ne li gledate deka 90% e srekicka I kako I prdne taka pravat..ima 1000 razlicni slucaevi (brat I sestra isti dokumenti edniot zima drugiot odbien , preku vujko , bratuced I slicno mnogu zemale mnogu odbieni bez razlika zdruzenie ima ili nema potvrda , so voena kniska odbieni a predtoa kako najsiguren dokument se smetase) .. znaci ima sekakvi mozni varijanti I ke ima I ponatamu i nikoj pat nema da mozete da I go fatite redot..ne mi e jasno kako moze da ima luge sho se pravat deka znaat nesto koga gledaat deka celava situacija e nesto slicno na lotarija.

Член од
2 февруари 2019
Мислења
59
Поени од реакции
23
Да,ама јас не сум вицепрезидент[DOUBLEPOST=1549296290][/DOUBLEPOST]
Да,ама јас не сум вицепрезидент
Со време однеси нови документи,можеби ќе биде подобро[DOUBLEPOST=1549296445][/DOUBLEPOST]
dali mozes da bides odbien i od vicepremierot,jas cekam podpis .
ДА,може[DOUBLEPOST=1549296933][/DOUBLEPOST]
Да

Последно уредено:
Член од
31 октомври 2018
Мислења
19
Поени од реакции
6
Додека да го извадам пасошот, може веќе и нема да ми треба. Па не може 5 години да тапкам во место ради него...

Член од
12 ноември 2018
Мислења
40
Поени од реакции
66
Do koga se ceka za promena na status, na intervju bev na 01.02.2018 godina....i koga naredna promena....iskustvo od nekoj sto mu smenil statusot a bil vo ovaj peiod so mene na intervju

Член од
15 јануари 2019
Мислења
194
Поени од реакции
226
isti den na intervju sme bili,kako sto pratam za mesec ipol promena ocekuvaj..i jas sum 01.02.2018uste zadolzitelna

Последно уредено:
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Колку глуп муабет ...............
а ако ти кажам дека колку луге знам што пасошот кој го имаат извадено го имаат извадено само за во ФИОКА и плус колку што ми кажуваат тие за правење бели демек државата те штитела от депортација,,што мислиш!!!!ТВОЕ МИСЛЕЊЕ,и гледам не го користат дури ни за одмор одат пак со македонскиот,барем така ми кажуваат!!!!!!тебе еве сигурно те чека некаде работа стан и др,но немаш документи за тоа,ете чекаш,,може да бидеш и одбиен!!!некои работи се навистина криви....

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Ne davaat pasosi poradi toa sto ima pritisok od evropska unija uste ednas vo javnost da izleze deka im se dava eu pasos na kriminalci teroristi so mito korupcija ke ima sankcii za bugarija.

Член од
19 јануари 2019
Мислења
123
Поени од реакции
202
а ако ти кажам дека колку луге знам што пасошот кој го имаат извадено го имаат извадено само за во ФИОКА и плус колку што ми кажуваат тие за правење бели демек државата те штитела от депортација,,што мислиш!!!!ТВОЕ МИСЛЕЊЕ,и гледам не го користат дури ни за одмор одат пак со македонскиот,барем така ми кажуваат!!!!!!тебе еве сигурно те чека некаде работа стан и др,но немаш документи за тоа,ете чекаш,,може да бидеш и одбиен!!!некои работи се навистина криви....
Секако од толку илјадници пасоши реално е да има секакви луѓе, ГЛУП ми е муабетот да се бламира, вреѓа, омаловажува некој што работел како куче на температура под нула за ефтини пари !! па кој е тој да му суди ?, кој му го дава тоа право да кажува за друг и неговата работа ???? и дајте ако веќе нема некоја корисна информација , не мора да се пишува се и сешто , ако сакате чамче муабет има форум фемина.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom