I jas sum 130**/2018 intervju 07.08.2018 isto i na mene pisuva,ama mislam deka nekoj mi kaza deka ovoj status od 9 do 13, 14 meseci stoi i posle kako besenl redosledot neznam
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.
2.По преписката ви предстои да бде извршен финален експерт преглед, преди да бде разгледана по советот за гражданство.
3.Советот по гражданство ја уважил вашата молба, преди издавание на указ од Вицепрезидентот на Р. Бугарија
Или после финален може да те стават на дополнителна со запирка или без и вака гласи
Преписката е разгледана од советот за гражданство. Извадена е за дополнителна проверка.....
Подле овој статус не се знае колку се чека а кога ќе те разгледаат пак те враќаат на статусот под точка 2,па за некој месец точка 3
Ако се иде како треба следно е
4.Вашат молба е вклучена во указ бр...., потребно е да си закажете термин, или ако си преку конзулат ќе ти пишува да понесеш две слики паспортен формат.
Е сега после точка 3 може и да те стават на
5.Проверка од вивепрезидент ма Р. Бугарија, што никој незнае и за секого е индивидуално.
Од проверка или статус под точка 4,или Отказ
Тие се статусите.