Може, јас бев меѓу тие.Доколку се евидентира лице во матичната служба (пример упис на новороденче, склопување брак, упис во книга за починати и сл), не може туку така мистериозно да исчезнат.
Може да ги нема доколку воопшто не се евидентирани во матичната служба (има голем број на такви луѓе).
офф:
Матичната книга на родените се води во два примероци. Вториот примерок е препис илиМоже, јас бев меѓу тие.
Имав извод, државјанство, се запишав на школо нели и како мала бев на пасошот на татко ми. Кога дојде време да ми извадат мој ми кажаа дека нема мои податоци во системот, буквално како да не постојам. Вадев прво документи од моите (извод, државјанство, носев мислам и венчаница ама не ме фаќај за збор) и дури потоа ми почна постапката за мој пасош.
Одговорност да барам од Фиромов, сериозно тоа? Налет што имав роднина, лесна му земја што работеше во МВР па ни потврди дека е направен превид. Се ебаваше татко ми да оди до градот од каде што е роден за да извади негови документи, значи ова не беше типично вадење на пасош кога ти требаат документи од твоите. Немаше никакви податоци за мене, скроз бланко, а рачунај има уште куп непријавени што се до ден денес. За одговорност од државава што зборевме, среќа работам во европска фирма и додека работев за неа во Скопје сите наметнати казни од државава ги решававме преку амбасади.Матичната книга на родените се води во два примероци. Вториот примерок е препис или
заверена копија на првиот примерок. Секој родител е должен да го пријави раѓањето на своето дете до 30 дена од раѓањето. Штом новороденото дете се евидентира како живородено (тогаш и тогаш, таму и таму), тоа дете останува евидентирано и не верувам дека вработен во Матичната служба би се дрзнал да брише некого од матичната книга на родени на пример, или од книга на венчани или посмртница.
Ова е по Закон и процедура, доколку сепак се случило такво нешто, тогаш сте требале да барате одговорност, зошто и како дошло до тоа да нема соодветни податоци на веќе евидентирано лице, затоа што и матичарот си сноси своја одговорност за својата работа.
le.le// desilo se sta ces, znaci i togas imalo vo maticno vraboteni od ramkovnive,Одговорност да барам од Фиромов, сериозно тоа? Налет што имав роднина, лесна му земја што работеше во МВР па ни потврди дека е направен превид. Се ебаваше татко ми да оди до градот од каде што е роден за да извади негови документи, значи ова не беше типично вадење на пасош кога ти требаат документи од твоите. Немаше никакви податоци за мене, скроз бланко, а рачунај има уште куп непријавени што се до ден денес. За одговорност од државава што зборевме, среќа работам во европска фирма и додека работев за неа во Скопје сите наметнати казни од државава ги решававме преку амбасади.
Да не се лажеме, језда рамковните се багра ама и нашиве во државно се со два неврона.le.le// desilo se sta ces, znaci i togas imalo vo maticno vraboteni od ramkovnive,
Од денес од 12:30ч. официјално сме Северна.Одговорност да барам од Фиромов, сериозно тоа? Налет што имав роднина, лесна му земја што работеше во МВР па ни потврди дека е направен превид. Се ебаваше татко ми да оди до градот од каде што е роден за да извади негови документи, значи ова не беше типично вадење на пасош кога ти требаат документи од твоите. Немаше никакви податоци за мене, скроз бланко, а рачунај има уште куп непријавени што се до ден денес. За одговорност од државава што зборевме, среќа работам во европска фирма и додека работев за неа во Скопје сите наметнати казни од државава ги решававме преку амбасади.
И тоа ни е многуОд денес од 12:30ч. официјално сме Северна.
ај сега па ти, сакаш само Северно Источна?И тоа ни е многу