ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Ne ok e cudno e sto stoi 294/01 toj kod e od telekom. sekoj operator i mvno treba da ima svoj Mnc -mobile network code a kaj tebe moze stoi 294 01 ako si imal prethodno Telekom br i podesuvajna pa i novata sim ja gleda istata mreza, ajde nekoj po upaten ako znae neka kaze*
Nemav broj od Telekom, tuku vlegov vo mobile networks pa Telekabel, po default imase sim kartickata postaveno apn od Telekom, na kojsto go promeniv imeto

Може некој инфо како оди целиов период на портирање број? Колку дена отприлика се чека откако ќе се поднесе барање? Како е преминот од една на друга мрежа, бидејќи претпоставувам откако ќе одобри операторот веднаш ти прават cut off од нивната мрежа (а со тоа и одреден период ќе немам услуги) или не? Доколку може подетално кој имал искуство досега бидејќи не сум го правел ова досега? Интензивно планирам од Вип на Телекабел да се префрлам.

Може некој инфо како оди целиов период на портирање број? Колку дена отприлика се чека откако ќе се поднесе барање? Како е преминот од една на друга мрежа, бидејќи претпоставувам откако ќе одобри операторот веднаш ти прават cut off од нивната мрежа (а со тоа и одреден период ќе немам услуги) или не? Доколку може подетално кој имал искуство досега бидејќи не сум го правел ова досега? Интензивно планирам од Вип на Телекабел да се префрлам.
Brzo odi toa 2/3 rab,denovi e sega ako si pripejd najvazno e da imas 236den,kredit ako si post da tie pominat dogovorot, toa e najvazno nema da bidess cut off toa ke bide 2/3 casa, bidejki na Tk sim kartickata ke bide vo cekajne samo vip date iskluci a veke novata sim so istiot br, date prevzeme, imam jas portirano br samo 1h, nemav mreza ...od vip na lyca bese toa pred 2god,

ja zemav sim kartickata ama ke bide aktivna od 1vi nekolku denovi nema da bidam tuka*taman za 10 dena ke vidime sto/kako ....[DOUBLEPOST=1548106752][/DOUBLEPOST]
Top e brzinata ....
Значи до 1ви воопшто нема да можеш услуги да користиш? Ти кажаа нешто како е со наплатата и период на фактурирање?

Значи до 1ви воопшто нема да можеш услуги да користиш? Ти кажаа нешто како е со наплатата и период на фактурирање?
Pa plajkas odnapred ova e edinstven postpejd sto se plajka odnapred odnosno ja plajkas fiksnata suma od pretplatata jas plativ 500den za fevruari mesec* ako napravam soobrajkaj vo fevruari parkin donacija itn, taa suma ke ja platam vo martovskata smetka 500+ toa sto sum trosel vo fevruari / me svati
inaku sim ot ke mi bide aktiven na 01.02 vo 08h taka vnesija vo sistem* jas mozebi i sega da ja stavam ke raboti ne znam ..ne sakam da pravam extra trosok koga veke od utre ne sum vo mk do 28 .01

Наредниот ден би требало портирањето да е завршено, ако ти е завршен договорот со Вип[DOUBLEPOST=1548116739][/DOUBLEPOST]
Pa plajkas odnapred ova e edinstven postpejd sto se plajka odnapred odnosno ja plajkas fiksnata suma od pretplatata jas plativ 500den za fevruari mesec* ako napravam soobrajkaj vo fevruari parkin donacija itn, taa suma ke ja platam vo martovskata smetka 500+ toa sto sum trosel vo fevruari / me svati
inaku sim ot ke mi bide aktiven na 01.02 vo 08h taka vnesija vo sistem* jas mozebi i sega da ja stavam ke raboti ne znam ..ne sakam da pravam extra trosok koga veke od utre ne sum vo mk do 28 .01
Можеше да платиш за Февруари сега? Ја па мислев не може и си платив за овој, за 10 дена :|

Наредниот ден би требало портирањето да е завршено, ако ти е завршен договорот со Вип[DOUBLEPOST=1548116739][/DOUBLEPOST]
Можеше да платиш за Февруари сега? Ја па мислев не може и си платив за овој, за 10 дена :|
Jas go aktiviram br, na 01 zatoa sega plativ za feb, ovoj mesec nema da go koristam!
ti ne mozes da platis i za feb, bidejki ako napravis soobrajkaj nadvor od tie 300/500/1500den. tie keti se vnesat vo narednata smetka.
tebe tie plateno za ovie 10 dena do 31,jan,.od 01 nov mesec.

Можеш, еве четврти ден користам интернет и повици.

Кога веќе се мериме со околниве држави, не е сјајно ни со фиксните услуги. Од тоа што ги гледам net index статистиката на ookla, веќе заостануваме доста во споредба со Србија,Хрватска и сме на ниво со Албанија во поглед на брзината на фиксниот интернет. Пред 3-4 години од тоа што паметам, бевме доста понапред од нив ама сеа више не сме.
Тоа е затоа што во голем дел од државата, нема Оптички Интернет и Кабелски Досцис, па луѓето користат 8Мб/с од Телеком на АДСЛ, ова е најчесто во селата мислам. Сето ова влијае на брзината, но не треба да се жалеме во Австралија е бетер.

Последно уредено:
Можеш, еве четврти ден користам интернет и повици.
Ako si ja aktiviral sim kartickata vednas normalno e deka ke korists uslugi, no mislam deka ke gi platis vo slednata smetka ; kaj mene dogovorot e potpisan na 21.01 - no aktivirajne na sim e na 01.2.2019 vo 8h.

Контакт центарот на телеком е паднат така да не ми зборете ич за телекабел. Верувам дека за година,две да ги прележат детските болести ќе бидат сериозно голем мобилен оператор.

луѓе, ок е со брзиниве што ги постирате но да бидеме реални лесно е да се извадат вакви брзини со овој бр. на корисници на мрежата а како би било кога би имале иљадници?
во секој случај им посакувам среќа и успех во работата на телекабел и ај нека не израдуваат со реална и здрава конкуренција :)
Нема да бидат тие брзини, од човек од Телеком слушнав дека ќе бидат шејпани на 20мбпс, така да и да си купиш неограничен ти е џабе, нема да стигнеш да го потрошиш :)

Нема да бидат тие брзини, од човек од Телеком слушнав дека ќе бидат шејпани на 20мбпс, така да и да си купиш неограничен ти е џабе, нема да стигнеш да го потрошиш :)
i vip box ot e 20/1mbps , i ogranicen na 100gb posle 100 /756/756kbps,

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom