Не се албанците криви што се мала нација, без никаква поврзаност со друга па немавме посилен алеат кој би не исчистил од исламот после падот на отоманската империја. Како што имавте вие.
Не се виновни албанците што останаа повеќето од половина од населението надвор од матичната држава која криминалистички е оставена толку мала без никакви можности за раст имајќи во предвид дека нема ни геогравско ниту демографско можност да успее.
Тоа население но останаа во држава како норвешка, туку во Грција, Црна Гора, Србија и Македонија.
Чудно како исламот секогаш беше по силен кај албанците кои живеат надвор од Албанија, според мене најак е во Македонија. Искрено не ми е чудно, сигурен сум зошто е тоа така. И ти знаеш.
Во Албанија се произведуваат сите видови алкохолни пијалоци, во Косово исто така, имаат феноменално пиво. Во Македонија нема.
Македонките не носта були, затоа што имаат среќа дека се дел од словенските народи, и пред 100 год некој им ја трасирал таа насока.
А албанците се догматизирани од оџи со сомнително потекло кои слободно можат да инвестираат, рекрутираат и све друго.
Мислам дека ти беше кога пишуваше пред некое време зошто не работеле македонските институции кон бришење на исламот, колку што памтам.
Ама не може бе Африм секој пат друг да ви е крив за се. Еве србите геноцид правеле курац-палац. Ете нема на Косово сега срби, гледам Швајцарија станавте. Не може CNN да прави репортажа за затвори во Норвешка, прв робијаш да е Дардан, и да лежи за какво изненадување драги гледачи-шверц со дрога. Јас на пример кога има срање во Македонија минимум 70% кривица префрлам на самиот народ тука. Дури ни Грујо и Заев не ми се криви. Они се само моменталните водичи, утре ќе биде Мицковски, Шеќеринска, Перо, Митре. И пак истото ќе биде. Ама никаков осет да се немало бе, никаква самокритичност. Сакаат двојазичност на цела територија. Во факинг Струмица каде Албанец не се приближил на 150 километра. Ако тоа не е класично вадење на курот видете колкав ми е, не знам што. Се вас некој ве гетоизира, ве изолира. Како бе може сите други да имаат другари од другаи националности, како бошњаци не се гетоизирани, како срби не се, власи не се, само вие сте. Ете не мора да ми веруваш мене, еве вашите како ве опишуваат.
Џабир Дерала го сумира средностатистичкиот Албанец
https://civilmedia.mk/golem-dvoglav-orel-na-ramoto/
Или Џабир Дерала е албанофоб и не дошол да те посети тебе во Липково, па да смени мислење.
Еве ти го и Арбен Гоља, успешен адвокат, си изградил кариера замисли како Албанец во фашистичкава држава, има пари, богат е, никакво право не му е скратено. Што не плаче бе он?
https://fokus.mk/jas-sum-albanets-od-prv-red/
Или чекај да погодам, информатор на УДБА бил сигурно. Е овие Африм може да се кажат Албанци. Не се идеални ама барем се реални и не бараат друг да им е крив. Ова е Албанското малцинство во Македонија, ама тешко малцинство. Останатото, се се тоа орки.