- Член од
- 5 јануари 2015
- Мислења
- 773
- Поени од реакции
- 1.643
бате кажав само тоа што ми пренесоја моите от германија таму мегу нашинците на големо се зборува дека от јаноар веке македонскиот ке бил ист со бугарскиот пасош ке се можело да се прави што сакаш колку сакаш и никому ништо НО ЈАС НЕ ВЕРУВАМ ВО ОВА ДОДЕКА НЕ ОСЕТАМ НА СВОЈА КОЖА И ВИДАМ СО СВОЈ ОЧИ се работи за некаков нов закон кој стапува на сила от јаноар...сепак за мене се моабети по село и жизеење во надеж,,,,,,тикви скапани,,,мкд пасош ке остане г“*****но........Добро, колку пати Германска амбасада треба да испрати соопштенија дека не е точен муабетот дека после Нова година со македонски пасош слободно можеш во Германија по работа?
Со задебелени букви на нивниот веб сајт, исто. НЕКОЛКУ ПАТИ!
Знам дека македончето е очајно да избега од трулава држава, ама изгледа паметот пред време ве напуштил и заминал странство.
Prvo so makedonski ce nemoze vo grcija da se otpatuva nitu vo bugarija a tek vo germanija bidejci ce bide potrebna viza koja ce se placa preku internet i ce vazi 2 godini.Vtoro toa za germanija vazi za deficitarni profesii kako nuklearen fizicar,kardiohirurg......Treto dosta so tie lagi vise ja preteravte.[DOUBLEPOST=1545984005][/DOUBLEPOST]Важни информации за постапка за виза за работа во Германија / Informacion i rëndësishëm lidhur me procedurën e marrjes së vizës për punësim në Gjermaniбате кажав само тоа што ми пренесоја моите от германија таму мегу нашинците на големо се зборува дека от јаноар веке македонскиот ке бил ист со бугарскиот пасош ке се можело да се прави што сакаш колку сакаш и никому ништо НО ЈАС НЕ ВЕРУВАМ ВО ОВА ДОДЕКА НЕ ОСЕТАМ НА СВОЈА КОЖА И ВИДАМ СО СВОЈ ОЧИ се работи за некаков нов закон кој стапува на сила от јаноар...сепак за мене се моабети по село и жизеење во надеж,,,,,,тикви скапани,,,мкд пасош ке остане г“*****но........
Uste 2-3 meseci obicno se ceka edna godinaZdravo na site .edno prasanje podnesen bg noemvri 2016
Intervju sofija mart 2018 i seuste na zadolzitel a so dokumenti od tatko i brat so bg pasosi.sto mislite uste kolku ke cekam za promena na zadolzitelna vo sleden cekor.fala i so sreka na site
A posle toj status od prilika uste kolku ima da se zeme pasosot nekako ne sum upatena bas a i ovde ako se razbere nesto dobro e .Uste 2-3 meseci obicno se ceka edna godina
Posle ovaa e finalna najmalku 4 meseci,pa sovetot za grazanstvo,isto okolu 4-5 meseci,i ako od sovetot e polozitelno se ceka potpis od vice prezidenta koj sto jas go cekam veke skoro 6 meseci,mozebi posle nova god ke ima nekoi izmeni,pozdrav i so srekaA posle toj status od prilika uste kolku ima da se zeme pasosot nekako ne sum upatena bas a i ovde ako se razbere nesto dobro e .
Pepibe odi na nekoj drug forum ili ostani tuka i zadrzise na temamta a temata ja znaes koja e pozzбате кажав само тоа што ми пренесоја моите от германија таму мегу нашинците на големо се зборува дека от јаноар веке македонскиот ке бил ист со бугарскиот пасош ке се можело да се прави што сакаш колку сакаш и никому ништо НО ЈАС НЕ ВЕРУВАМ ВО ОВА ДОДЕКА НЕ ОСЕТАМ НА СВОЈА КОЖА И ВИДАМ СО СВОЈ ОЧИ се работи за некаков нов закон кој стапува на сила от јаноар...сепак за мене се моабети по село и жизеење во надеж,,,,,,тикви скапани,,,мкд пасош ке остане г“*****но........
Се ок
Ova e tocno vaka kako sto si objasnil.BravoZakonot za rabota vo germanija (19.12.2018) kje vazi za od 01.2020 godina. Tekstot na zakonot ne e objaven se uste oficijalno. Kje ima olesnuvanja vo vrska so procedurata i kje se zabrza, momentalno se ceka po godina za termin vo ambasada, dva meseci za dozvola od ZAV to e premnogu da cekas rabotnik a koj ti treba za vednas.Po moe mislenje kje se izdava brza viza do 6 meseci za da odis vo Germanija da baras rabota i dokaz deka imas pari za da se finansiras( ova viza ja ima i sega ).Ako najdis firma koja kje te vraboti (ne ti treba dozvola od Zav) so srekja.Pred se kvalifikuvani rabotnici (koi i sega mozat da se vrabotat) i dr. Seto toa kje bide kontrolirano od strana na opstinite ako ima potreba kje pustaat rabotnici ako ne kje stopiraat pozz.
што се мешаш очи имаш или немаш ако не ти се свига одиси мафнисе от одовде лечисе на друго место бог да чува какви луге,незнаев дека треба да барам дозвола от тебе за да бидам овде....Pepibe odi na nekoj drug forum ili ostani tuka i zadrzise na temamta a temata ja znaes koja e pozz