Унија на Слабите (кг) кајганџии! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Zbratko
  • Време на започнување Време на започнување

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
Бидејќи гледам дека има повеќе слаби кајганџии кои имаат проблем со накачување на килажа ... темава нека биде за сите слаби (во кој спаѓам и јас), за совети, предлози за диети (за здебелување) и било каква помош/подршка во нашиот поход на дебелеење :)

Ја ќе почнам прв:
Што све не сум пробал да пијам, јадам зада се здебелам ама ништоо :С
Пиев Гејнери (5 кг канта)4 месеци со млеко (а млеко не пијам), требаше од тоа според проспект да се здебелм 14 кила, али збратко се здебели 2 кг ништо не се познаваше а муки видоф со тоа.
Па после се ставив на гнетење ко луд и лежење, као демек ке си се здебелел али пка ништо.
Е после се ставив на тотално посебна исхрана (диета за здебелување) во комбинација со теретана и љокање на гејнери, протеини, глутамини ... (без стероиди:)) и од тоа коа почнаф ми кажаа ке се здебелиш за 2 месеца од 15 до 20 кг макс. ГАРАНТИРАНО. Шо убоо им се изнасмеав тогаш ... и изгледа бев во право ... се поправиви по 2 месеци одвратна храна само 4 кг (што исто така не ми се познаваа)
Е сега сум само на пиво и храна ... пошто неможам ни пивско стомаче да пуштам ... можам да си приуштам поише пивце :))
а колку са претстава 183 см висок со 65 кг :)

Вие сте на ред повелел пишувајте!

8.30 бурек со сирење/месо+јогурт
10.00 наполитанки Јадран 50гр
12.30 класичен доручек по свој избор (од хамбургери/лиснати до хот дог се е дозволено)
14.00 кафе со крем банана/кандид/милка/лила пауза(било што)
16.00 ручек(минимум 300 грама леб)
18.00 кафе со колаче
21.00 банана и еурокрем
23.00 сендвич со мајонез. кашкавалче, сувовратче и нешто за пијуцкање.

чипсови, грисинки, чоколадирани лешници, пиво и кикиритки и се друго поситно од 10грама парче, иде по дифолт у програмата.
месец дена...ако нема ефект да дојдеш да ме ******
колку за претстава 186цм високо, со неодоливи 95кгр

Напиши што си јадел за тоа време додека си корител гејнер: Која храна и колку, во кој дел на денот?
Исто така, напиши го режимот на тренинг во теретана.

уфф дали ќе се сетам како беше тачно .. али ќе се потрудам: :)
до 10:00 корнфлекс со млеко и јајца варени
12:00 мислам дека имаф нешто бело пилешко ако ме служи меморија окол 130 грама требаше да биде со едан лазица пуер од кикирики
15:00 имаф тестенини
16:00 идефу теретана пред тоа пиеф креатин (е сеа не се сеќавам како ги пиев пртеините и глутаминот)
18:00 Пилесшко
20:00 тестенини негде околу

А што вежбаф ... па на почеток све додека не се загрееш нали ово оно ..., па после си имаф програма, еден ден гради, па рамо грб несшо како идеа не се сеќаваам.

Малку калории се тоа за тебе, на 183цм и конструкција "кост-и-кожа". Исто важи и за тренинг, сплит систем не е најповолен ако одиш на добивање маса.

За почеток, би требало дневно да внесуваш околу 3700-4000 калории, а тоа значи многу јадење, посебно кога јадеш здрава храна (лош избор е: пица, банички, бурек, чипс, смоки...). Треба да обрнеш внимание на количество на протеини што ги внесуваш, што во твој случај би било 65кг*3 г= около 200 грама за почеток.

Извор на протеин би бил: whey протеин, извара (урда), пилешки гради, јајца, говедина:je:. Извор на јаглени хидрати: овесни снегулки, семе од лен, зеленчук (претежно со зелена боја), гејнер (само во утрински часови). Се на се, околу 500-600г јаглени хидрати дневно. Од масти: ленено, маслиново, ораси, бадеми... околу 100г дневно, што ти дава 900 калории во старт.

Прашање е дали имаш дисциплина и доволно финансиски средства да го следиш режимот на исхрана? Или да одиш со советот на Јаков со кој сигурно ќе добиеш на тежина т.е сало :icon_lol:... можеби не за месец дена, али за 3, ќе може да го смениш никот во Збуцко :icon_lol:.

П.С Колку за претстава, 190цм, 105кг :icon_lol:

Јас сум 185 цм, а 72 кг тежок. Јадам како будала, и пак сум коски и кожа. Те здрава исхрана, те ова, те она и на крај пак тоа.

И брат ми го имаше истиот проблем :) Истото!
Нема дебелеење тука збратко помири се со тоа! :pos:
Имате многу брз метаболизам,така да гајле немате,се се топи кај вас :) :) Брат ми пробваше 4 години да се здебели и го правеше истото што и ти,ама пак немаше резултати. Чекај па ти,ќе си дојди дебелината со староста:pos:

Zasto nie zenskite nemame takov problem?!:kez:

strumics напиша:
Јас сум 185 цм, а 72 кг тежок. Јадам како будала, и пак сум коски и кожа. Те здрава исхрана, те ова, те она и на крај пак тоа.
99.9% сум сигурен дека не јадеш доволно. Ти само мислиш дека јадеш многу. Еве, за една недела води дневник, што си јадел, колку и кога. Постирај го овдека и ќе видиме каде е грешката. Луѓе како тебе имаат екстремно брз метаболизам, кој успорува после 40-та. Ти треба голема голичина на храна. Затоа се и направени вејт-гејнери за лиѓе со брз метаболизам и мал желудник, по течен облик да внесуваш калории.

`AnGe|4E` напиша:
И брат ми го имаше истиот проблем :) Истото!
Нема дебелеење тука збратко помири се со тоа! :pos:
Имате многу брз метаболизам,така да гајле немате,се се топи кај вас :) :) Брат ми пробваше 4 години да се здебели и го правеше истото што и ти,ама пак немаше резултати. Чекај па ти,ќе си дојди дебелината со староста:pos:

Ангелче .... не се замарам ја со тоа ... се откажав од дебелеење пред 2 години ... супем ми е вака ... барем можам да рипам и да скокам колку сакам ... и да ги слушам покрупните .. а бе лесно ти е тебе немасш стомак шо мораш да го клатиш :)))
А ја мислам дека никад нема да се здебелам ... може само да качам некое килце али само толку ... а и нејќам сеа :))

Gorco напиша:
99.9% сум сигурен дека не јадеш доволно. Ти само мислиш дека јадеш многу. Еве, за една недела води дневник, што си јадел, колку и кога. Постирај го овдека и ќе видиме каде е грешката. Луѓе како тебе имаат екстремно брз метаболизам, кој успорува после 40-та. Ти треба голема голичина на храна. Затоа се и направени вејт-гејнери за лиѓе со брз метаболизам и мал желудник, по течен облик да внесуваш калории.

Денес(до сега):

Бурек со сирење(1/4 + 1/8) и јогурт од 0,5 л за појадок

Печено свинско со печурки, пире (шознам колку, ама не малку) и сок од портокал(0,5 л). Со тоа 4 парчиња леб. - Ручек

1 млечно чоколадо со Струмка (моментално јадам)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Zbratko напиша:
Ангелче .... не се замарам ја со тоа ... се откажав од дебелеење пред 2 години ... супем ми е вака ... барем можам да рипам и да скокам колку сакам ... и да ги слушам покрупните .. а бе лесно ти е тебе немасш стомак шо мораш да го клатиш :)))
А ја мислам дека никад нема да се здебелам ... може само да качам некое килце али само толку ... а и нејќам сеа :))

:icon_lol: :icon_lol: За што ти е бе пер! Нема потреба од дебелеење. Оди за манекен,добро платена работа е и таман сите колеги ќе ти завидуваат колку слаб.:pos:

IsidoraD напиша:
Zasto nie zenskite nemame takov problem?!:kez:
'Koja kako bi rekla :) Jadam sve ama se sitam brgu i dva dena da ne jadam nema da osetam glad , beter od kobila:) Ili to zed bese hihi
Inace sakam clenska karta vo unijava:)

`AnGe|4E` напиша:
:icon_lol: :icon_lol: За што ти е бе пер! Нема потреба од дебелеење. Оди за манекен,добро платена работа е и таман сите колеги ќе ти завидуваат колку слаб.:pos:
Angelce , teta ti sepnuva :) E maneken :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom