Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.184
Toa što mislam deka e za spodeluvanje( i imam info za toa...normalno) go spodeluvam, malku so poslabo tempo nego porano( da ne bidam non stop ivikuvan za se i sešto od dežurnite namćori)
Malce mi e cudno da nemas info za pretstojnite predvremeni (ako pomini promenata na ustavot na 15.01) i koj ke bidi rezultatot ama aj neka ti bidi. Cuvaj si go lebot.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Што да гледам? мислиш дека сме доволно способни да го смениме системот како народ? Како ти лично ќе натераш политичар да мисли на на тебе? На избори? Колку пати до сега се сменила власта? Шо е поразлично? НИШТО, во круг. Ако за тебе е ОК толку години да се манипулира дека работите ќе се променат на подобро, ако за тебе е нормално да јадеш трошки, а некој да лапа тендери и пари месечно колку ти за цел живот што се ќе сработиш, за мене НЕ е . Што мислиш патриотски е да ги принудуваш луѓето да ја напуштаат државата?
Ајде да го почекаме пописот па да правиме муабет, до што води вакво темпо на функционирање , сега и по 5,10,15... години, и во чија корист.[DOUBLEPOST=1545404120][/DOUBLEPOST]
На пример?
Турција, Кина, Србија....има избор.[DOUBLEPOST=1545421952][/DOUBLEPOST]Пуштете на МТВ1 да видите што е патриотизам. Како си ја сакаат Републик Илирида и Албаниа и на кој јазик зборуваат...а вие кршете им го к*рот.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Malce mi e cudno da nemas info za pretstojnite predvremeni (ako pomini promenata na ustavot na 15.01) i koj ke bidi rezultatot ama aj neka ti bidi. Cuvaj si go lebot.
кај Мицко е работата змија или магаре....што да се кажува повеќе

ПС.ете малку за инфо...нешто многу поважно, ќе има ,,проветрување,, после гласањето за името и кај владеачката гарнитура од аспект на криминогеност

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.184
ПС.ете малку за инфо...нешто многу поважно, ќе има ,,проветрување,, после гласањето за името и кај владеачката гарнитура од аспект на криминогеност
Vide kako znaes ama ne sakas be Gjoko, ne sakas. Patem receno ova so provetruvanjeto e mizi asan da ti baam ama ajde.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Све е ова точно, ама кога ќе се земе в предвид кој го кажува, станува убер дволично.

Инаку, честитки до оваа власт за ова со тезгаџиите и пензионерите. Ептен по грујов модел на цедење пари од најсиромашните. Ок, ги смалија идотските казни, али гледам дека доста од грујовите измишљотини си задржаа. Сфаќам, не се будали да ги испуштат од раце тие алатки за цедење, али па изборите све помалку личи дека ќе ги добијат исклучиво врз база на влез во НАТО. Планот очигледно им е: неспособност и прифаќање на многу грујови кукавичји јајца (затоа што така им одговара), тука рудниците се само еден од тие примери, ама влезот во НАТО после све ќе нивелира.
Не сум сигурен дека ќе им успее, мада све може кај овој народ.
Немој изолирано да ги критикуваш животоносачите, ќе ти избркаат од штаб. Продолжи како досега, или добро или ништо или кога вака ќе прошараш нешто лошо тогаш како основа и Гројо така правеше па дури и бетер:aplauz:.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Крсто че си леже.

А шо стана со Гоца нели и она беше осудена, или па и она фати м'ла.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Луѓе прво требало да се ослободиме духовно од стариот систем за сега да ни биде подобро.Доцна е сега.Во Македонија останаа две групи на народ ако ги изоставиме големците кои ги има 5%(говорам за Македонците не знам за другите и не ме интересира) а тоа се партиските полтрони кои го јаваат системот и кои ги плаќаме ние кои живеат солиден живот и работничка класа која работи по 8 часа а и повеќе за ич пари,заглавена е до гуша и за жал сеуште според мене масовно оди на гласање.Кога оваа втора група која е далеку побројна од првава би ја побарала правдата на улица и не би одстапила до крај сигурно би се сменило нешто.Нешто што се случи во Париз.Ама што фајде и од тоа со едно другарче го правевме тој муабет кога беа срањата таму вика кај нас да испадне толку народ на улица одма ќе си отидат повеќе од пола само некој од влада да рече дека тој што ќе си оди ќе добие 1000 денари.
Заради ситуацијата таква каква што е(марионетски власт и опозиција, партизација до коска, контролирани протести, формирање на јавно мислење, медиуми...) такви протести не може да се случат. Веќе го пишав решението за оваа состојба под овие околности. Собранието сосе скотовите во него во пламен, евентуално во воздух. Како пред се православен со голема тежина го пишувам ова, и не го посакувам, но тоа е единственото решение.[DOUBLEPOST=1545429578][/DOUBLEPOST]Хорхе го потиша законот за селективна амнестија т.е законот за 2/3 мнозинство за смена на името. За амнестијата од него којa не беше селективна а топтан, тогаш истиве овие на кои им го потипиша овој закон, го линчуваа. На што се должи ова:
-Притисок како тогаш со Хојт Ји,
-Дел од играта да е и тој,
-Некаков маневар
-Хорхе изгубен?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Vide kako znaes ama ne sakas be Gjoko, ne sakas. Patem receno ova so provetruvanjeto e mizi asan da ti baam ama ajde.
Во моментов бројката не е толку битна...битен е патот до нејзе. Ако излези Мицко со свој кандидат против Зајко....ќе го крка со малцинствата и калето како помош, а ако со уцени успее да издејствува парламентарни....тогаш зајко нема да му дади Пржинска влада. Демек ти не почитуваш дил...нема ни јас

Мицко никако неможи да ја материјализира на краток рок малата предност од неколку проценти кај македонците.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Заради ситуацијата таква каква што е(марионетски власт и опозиција, партизација до коска, контролирани протести, формирање на јавно мислење, медиуми...) такви протести не може да се случат. Веќе го пишав решението за оваа состојба под овие околности. Собранието сосе скотовите во него во пламен, евентуално во воздух. Како пред се православен со голема тежина го пишувам ова, и не го посакувам, но тоа е единственото решение.[DOUBLEPOST=1545429578][/DOUBLEPOST]Хорхе го потиша законот за селективна амнестија т.е законот за 2/3 мнозинство за смена на името. За амнестијата од него којa не беше селективна а топтан, тогаш истиве овие на кои им го потипиша овој закон, го линчуваа. На што се должи ова:
-Притисок како тогаш со Хојт Ји,
-Дел од играта да е и тој,
-Некаков маневар
-Хорхе изгубен?
Еве зошто повеќе нема да ги видиме на улица шарените и избањати граѓани кои се претставуваа како вечити опозиционери и коректив на секоја власт
https://republika.mk/vesti/makedonija/sharenite-se-umorni-borete-se-za-nas/

Уморни да ти биле борејки се 10 год со режимот.

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Еве зошто повеќе нема да ги видиме шарените и избањати граѓани кои се претставуваа како вечити опозиционери и коректив на секоја власт
https://republika.mk/vesti/makedonija/sharenite-se-umorni-borete-se-za-nas/

Уморни да ти биле борејки се 10 год со режимот.
Оќоравеа од пари а се жалат депресивни станале.....само на кол тој џган.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Во моментов бројката не е толку битна...битен е патот до нејзе. Ако излези Мицко со свој кандидат против Зајко....ќе го крка со малцинствата и калето како помош, а ако со уцени успее да издејствува парламентарни....тогаш зајко нема да му дади Пржинска влада. Демек ти не почитуваш дил...нема ни јас

Мицко никако неможи да ја материјализира на краток рок малата предност од неколку проценти кај македонците.
Пржинската влада е законска обврска, не зависи од волја.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Пржинската влада е законска обврска, не зависи од волја.
Бруталното газење на уставот има за цел газење уште еднаш...два пати тогаш кога е потребно тоа. Со гласањето на Таљат и прогласувањето без броење се отвори патот на произволно спроведување на уставот.

Значи не беше битен таљат...туку принципот на своеволносто за многу побитни работи кога ќе дојдат на ред

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.184
Дај бе ти некоја анализа твоја. Познат си по тоа.
So fajde. Da ne ti meni nesto vo zivotot ili pak da ne izvlecis nekoja pouka slucajno. Patem receno prati go malce muabetot. Ne stanuva tuka zbor za analiza tuku za ajde da recam muabeti. Jas od Gjoko i Mafo pobarav samo potvrda za toa. Edniot clen na SDSM, drugiot vo takvi krugovi se dvizi.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom