Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 ноември 2018
Мислења
6
Поени од реакции
0
Член од
1 ноември 2018
Мислења
125
Поени од реакции
193
Зависи за што прашуваш,укази потпишуваа заклучно интервју со мај ,почеток на јуни 2017,а преписки од задолжителна во финална тука се стигнати до 10 2017,но има и некои од ноември 2017 на кој им е сменето во финална,така да нема правила.
Пратам некои преписки што се на задолжителна ,со интервју 10/2017 ,денес само на една од нив се смени во финална а тука негде се со бројчињата.
Исто чисто за пример да видите дека не се работи по редослед преписка 10182/2017 од 03.10.2017 на положително,а преписка 10183/2017 сеуште на задолжителна:P
Па сега ти види.......
Pokonkretkno za potpisuvanje na ukazi... intervju 12.juni.2017

Член од
17 август 2018
Мислења
81
Поени од реакции
38
Kolku se ceka za brojceto posle intervju ovde vo konzulatot?Sali se plakja nesto koga se zema?

D

djgoram

Гостин
Nesto imam slusnato deka se uplaka 25evra vo unu banka pa do izvestuvanjeto se odi kaj niv Arno ama vo unu banka neznaat na koja smetka i za što da bide naplateno, pa mislev ako nekoj znae može da mi pomogne .pozz.
Што да ти помогнам ќе ти кажам по ред прво ќе се јавиш на телефон да прашаш дали указот за тебе е стигнат да не плаќаш попусто ако е стигнат ќе одиш до абасада со пасош и 50 евра во џеб и ќе кажеш јас сум митре што се јави на тел и дојдов по указот и госппдинот ќе ти даде два листа со суми што треба да ги платиш и за што и со жиро сметки во уни банка еден за указ 25е и виза наплаќаат 20е ги плаќаш и одиш во амбасада патем сликајсе и направи две копии од пасош кога ќе стигнеш ќе покажеш дека си платил и ќе те пуштат внатре ќе ти го дадат указот ќе ти дадат еде лист да пополниш за адреса на кирилица име и презиме и на која адреса ќе престојуваш во БГ кога ќе напишеш си слободен да си одиш и да уживаш понатаму

Член од
6 ноември 2018
Мислења
6
Поени од реакции
0
Што да ти помогнам ќе ти кажам по ред прво ќе се јавиш на телефон да прашаш дали указот за тебе е стигнат да не плаќаш попусто ако е стигнат ќе одиш до абасада со пасош и 50 евра во џеб и ќе кажеш јас сум митре што се јави на тел и дојдов по указот и госппдинот ќе ти даде два листа со суми што треба да ги платиш и за што и со жиро сметки во уни банка еден за указ 25е и виза наплаќаат 20е ги плаќаш и одиш во амбасада патем сликајсе и направи две копии од пасош кога ќе стигнеш ќе покажеш дека си платил и ќе те пуштат внатре ќе ти го дадат указот ќе ти дадат еде лист да пополниш за адреса на кирилица име и презиме и на која адреса ќе престојуваш во БГ кога ќе напишеш си слободен да си одиш и да уживаш понатаму
Fala mnogu mi pomogna samo za adresata znači ke treba da odam vo bugarija po adresa , ako e taka dali ja znaes tamu procedurata . Odnapred ti blagodaram

D

djgoram

Гостин
Fala mnogu mi pomogna samo za adresata znači ke treba da odam vo bugarija po adresa , ako e taka dali ja znaes tamu procedurata . Odnapred ti blagodaram
Листот што ќе ти го дадат да го пополниш е за тоа за адреса ако немаш адреса има службена адреса ќе ти кажат во амбасада и ќе ја впишете таа "леге"6 Софија потоа твоите документи се праќаат назад во правосудие во БГ ќе ти дадат број од амбасада да се информираш ќе ти кажа таму прашај ги таму за тоа ги плаќаш 50е

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
6 јули 2017
Мислења
7
Поени од реакции
2
Листот што ќе ти го дадат да го пополниш е за тоа за адреса ако немаш адреса има службена адреса ќе ти кажат во амбасада и ќе ја впишете таа "леге"6 Софија потоа твоите документи се праќаат назад во правосудие во БГ ќе ти дадат број од амбасада да се информираш ќе ти кажа таму прашај ги таму за тоа ги плаќаш 50е

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sega edno prasanje . Od kade e po ubavo I pobrzo da se zeme ukazot od Sofia ili od Ambasada .

Член од
8 ноември 2018
Мислења
122
Поени од реакции
128
Zdravo, dali mozete da mi kazete do koi broevi e stasana procedurata za proverka? Statusot mi e polozitelno se ceka ukaz, bev na intervju juni 2017.

Vi blagodaram

Член од
11 јануари 2018
Мислења
28
Поени од реакции
70
Zdravo, dali mozete da mi kazete do koi broevi e stasana procedurata za proverka? Statusot mi e polozitelno se ceka ukaz, bev na intervju juni 2017.

Vi blagodaram
I jas bev na intervju juni 2017 I na polozitelno sum 4 meseci. Treba vo bilo koj moment da ni potpisat daj boze. Ako imas nekoja promena spodeli.

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom