Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 септември 2015
Мислења
30
Поени од реакции
31
Јас уште во 2015 кога решив да аплицирам ми кажаа дека само со стари документи може
И овој муабет не е од сеа, и лани го праевме истово време и пак се си е исто, едино ќе стравуваат тие шо плаќаа на посредници преку ред да идат на интервју, да им измислуваат потекло и сл..
Во 2015 ништо не знаев за процедурата и фала богу одам со оригинален документ кој веќе е доставен таму
Најголем дел од апликантите не се со оригинални документи, и бог знае шо ќе се случува со нив
Колку што ми кажаа, Јотова е многу рестриктивна кога иде во предвид потпишување на укази. Затоа некои добија потпис, некои уште чекаат и не се знае дали ќе дочекаат
me interesira sto e "izmisleno poteklo" ? primer jas odnesov dokumenti od: prababa umrenica , od dedo umrenica, od tatko izvod i od mene izvod i od klubot dobiv dokument udostoverenie ... sega skros sum zbunet ... toa dovolno e ili ne e ?

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
Јас уште во 2015 кога решив да аплицирам ми кажаа дека само со стари документи може
И овој муабет не е од сеа, и лани го праевме истово време и пак се си е исто, едино ќе стравуваат тие шо плаќаа на посредници преку ред да идат на интервју, да им измислуваат потекло и сл..
Во 2015 ништо не знаев за процедурата и фала богу одам со оригинален документ кој веќе е доставен таму
Најголем дел од апликантите не се со оригинални документи, и бог знае шо ќе се случува со нив
Колку што ми кажаа, Јотова е многу рестриктивна кога иде во предвид потпишување на укази. Затоа некои добија потпис, некои уште чекаат и не се знае дали ќе дочекаат
jas aplicuram so bugarska voena knuska i licna karta na mojit dedo i vekje sum gidina ipol na dopolnitelna proverka bez promena!

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Koso citam po bugarskive portali tie slucaevi od po 5000 evra se vo mn mal broj, celata rabota se vrti okolu to so mesto po normalna procedura od 1.5-3 meseci da izlezit proishodot tie gi imet vleckano po cela godina samo da zemat mito od aplikantite, ako gledame realno site so zedoja proishod vrs osnov na potvrda ne zedoja samo vo vremeto na ovaj presedatel na na DABC nego i od godini unazad se davaja proishodi vrz osnova na potvrda koja e navedena i vo samiot zakonot. Najverojatno po 5000 evra se oprcale luge od muslimansko poteklo koi nivnite preziminja ne zavrsuvaat na "ski" i "ov" a se po poteklo od makedonija i ovie drugive drzavi kako moldavija i turcija.

So gospod napred se nadevam nema dase zakoci celava rabota pa nie od 2016 god da cekame ko ovie od 2014 so cekaja po 4 i pol god za povtorno razgleduvajne i na kraj da im teknit odbieni ste.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
jas aplicuram so bugarska voena knuska i licna karta na mojit dedo i vekje sum gidina ipol na dopolnitelna proverka bez promena!
i toa e vo red

i jas sum na dopolnitelna 1,5 godina so krstenica od baba
nema vrska dopolnitelnata so dokumentot
I vo postovi porano napisav, bratuced so ist dokument zede nekni drzavjanstvo poso ne bese na dopolnitelna. znaci nekoi cekaat poveke od drugite

toa lani so gi stavaa na dopolnitelna bese druga frka

bitno e dali dokumentot e ispraven ili ne, vo tvojot slucaj E

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Tie dokumenti se ok - ako se od bugarska egzarhija
Dobro a lugevo so dobija samo so potvrda drzavjanstvo so statistika od 100% bugarsko selo ke recis se samo toaletna hartija?? i samiot znajs deka Jotova ima svoja komisija koja isto taka gi ceslat dokumentite sto stignale od sovetot direkno kaj nea pred da potpise.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Dobro a lugevo so dobija samo so potvrda drzavjanstvo so statistika od 100% bugarsko selo ke recis se samo toaletna hartija?? i samiot znajs deka Jotova ima svoja komisija koja isto taka gi ceslat dokumentite sto stignale od sovetot direkno kaj nea pred da potpise.
Od kade znaes drugi detali?
Gledaat poveke aspekti
Toa sto tuka ke ti napisat na forum ne e sekogas verodostojno

Za Jotova znam deka potpisuva samo ako kandidatot ima cvrsto poteklo - preku roditel ili star dokument

Jas toa go znam i vo realnosta taka e

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Od kade znaes drugi detali?
Gledaat poveke aspekti
Toa sto tuka ke ti napisat na forum ne e sekogas verodostojno

Za Jotova znam deka potpisuva samo ako kandidatot ima cvrsto poteklo - preku roditel ili star dokument

Jas toa go znam i vo realnosta taka e
Ke vidime sea od ovie od 2014-15 so se na polozitelno a sigurno se vo golem broj so dopolnitelni dokumenti dostaveni - Potvrdi od BKKS so 100% statistika bugarsko selo, da vidime kolku ke dobijat ukaz/odbieni i da bidat realni so kakvi dokumenti pocnale i sto dostavile kako dopolnitelen dokument.

Druga rabota znam deka Peribe aktiven clen ovde bese samo so potvrda od BKKS i toa go povtoruvase mn pati cekat potpis skoro 4 meseci pa ke kazit kakov bil negoviot ishod.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Ke vidime sea od ovie od 2014-15 so se na polozitelno a sigurno se vo golem broj so dopolnitelni dokumenti dostaveni - Potvrdi od BKKS so 100% statistika bugarsko selo, da vidime kolku ke dobijat ukaz/odbieni i da bidat realni so kakvi dokumenti pocnale i sto dostavile kako dopolnitelen dokument.

Druga rabota znam deka Peribe aktiven clen ovde bese samo so potvrda od BKKS i toa go povtoruvase mn pati cekat potpis skoro 4 meseci pa ke kazit kakov bil negoviot ishod.
Taa dopolnitelna od lani bese od drugi pricini

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Taa dopolnitelna od lani bese od drugi pricini
Poentata mie site nemaat stari dokumenti - krstenica od bugarska egzarhija,voena kniska,licna karta i tn. nivniot procent e mn mal, ako se zemit vo predvit pojketo spored pisuvajneto na forumov so se na dopolnitelna pocnale so prv bratuced i dopolnitilen dokument dostavile potvrda.

Последно уредено:
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Poentata mie site nemaat stari dokumenti - krstenica od bugarska egzarhija,voena kniska,licna karta i tn. nivniot procent e mn mal, ako se zemit vo predvit pojketo spored pisuvajneto na forumov so se na dopolnitelna pocnale so prv bratuced i dopolnitilen dokument dostavile potvrda.
Za zal da

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Некој со интервју во НОЕМВРИ 2017 да му се сменил статусот од задолжителна во ФИНАЛНА деновиве?

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Како и се друго, и оваа е политичка работа. Веќе пишуваше на Дојче Веле дека најверојатно ова е вршење на политички притисок и не дека сега ги дознаа дека земале пари, туку сега им треба да извршат притисок. Исто како и кај нас, обичниот народ излегува колатерал кога е потребно гласање на нешто од политичарите па да се пазарат за гласови. Шо, не знаеше Бугарија што се дешава 10 години уназад, па сега открија. На форумот лаици кажуваа дека можеш да платиш и да земеш побрзо. И тоа баш 5000 евра спомнуваа. Се било дозволено преќутно, ама сега ете некој има потреба од нешто.

Член од
27 август 2018
Мислења
23
Поени од реакции
32
alo dobri ste ?
sho e bitno dali so potvrda dali so krstenica dali so bratuced ??? dali ste arnii ?? gledajte site svoite dokumenti ako imate nesto dakazite da prasate napisete .. shoe ova babi zabi.. ke dat nema da dat ..si nagajgate site i samo negativni komentari da se naezis.. kako eden nna drug loso da mu misli alooo. daj boze boze site da zemime nee bitno so kakvi dokumenti.. bitno e da ne sirime dezinformacii i mmalce pozitivnost...a ne ti ke zemes ti ne.. jotova pptpisuvala ne potpisuvala
. ti ja vide ???? ili taka posrednikot ti kaza ? ili procita nekade ???
forumov stana maciliste na mozokot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom