Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Голема работа. Си ја завршија петоколонашката работа, сеедно ми е сега дали ќе паднат од власт, дали ќе го допрат дното, дали ќе се зацврстат на власт, итн, итн... Без држава, сеедно е.[DOUBLEPOST=1540387433][/DOUBLEPOST]
Па, Груевски убаво кажа: „Сé се прави за промена на името“. И тоа испадна. Нема обвинение за никаков криминал. Дури и нелегални материјали користат за докази, само за да го осудат. Инаку, до сега нема ништо, само политички прогон. Сé е јасно.
СДСМ збореше дека „Името не е проблем за влез во кафаната, туку немало реформи и „заробена“ држава“...Ваљда за да боље да звучи го сменија името.
Заев лаже ко Доналд Трамп...не е во контакт со реалноста.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Никола Груевски ќе претседава со собраниската комисија за помирување?

Таман е :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Идејата за формирање на вакво тело дојде од мнозинството откако пратениците од опозицијата кои гласаа за уставни измени побараа да се прифати предлогот на премиерот за помирување и простување за настаните од 27 април. Рокот за доставување на амадманите е 15 дена, а од парламентарното мнозинство очекуваат дека до петок тие ќе бидат доставени до Собрание и ќе бидат пуштени на разгледување во собраниските комисии, односно до уставната и законодавно правната комисија
https://vecer.press/никола-груевски-ќе-претседава-со-коми/?fbclid=IwAR1SpCi9UNXW9pVM8_a5TSfwuG5Ej3polTxgiXFqxETb3hyxJvVueK3fCSE

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Pekolot verojatno izgleda vaka:

Sedis na masa i ne mozes da gi zatvoris ocite, a pred tebe se odviva neprikanata dikusija pomegu Gjogji i Stefus Refus. Prinuden si da gi citas tie gluposti i custvuvas kako poleka oglupuvas se do momentot koga potpolno go gubis razumot.
Многу филозираш. Толку можеш, за тоа си учел.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Од пустец, ми текна, чешми со панделки и жолто комбе, патриоти и шарени, платформа и 500 евра плата до име и нато. Фијууу, ќе им раскажуваме на фнуците

Последно уредено:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Мора ова да го ставам во врска со помирувањето. Вика ча го викниме Ѓуро тој ча ти опростити шо те тепал :icon_lol:.

Оф Топик :icon_lol:.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Муслиманите од Македонија одувек ме воодушевувале.

Кога целиот свет ја осудува...
Сулејман Реџепи во име на ИВЗ го поддржува кралот на Саудиска Арабија во случајот со убиениот новинар Кашоги
Ние како Исламската заедница во Република Македонија и муслиманите во Македонија се солидаризираме со Саудиска Арабија против сите мразачи кои се обидуват да наштетат на нејзиниот исламски и меѓународен статус бидејќи кралството е Правецот на муслиманите, пишува поглаварот на ИВЗ на Македонија Сулејман Реџепи во писмото до кралот на Саудиска Арабија. Поводот за ова писмо се реакциите на голем број за држави против Саудиска Арабија по повод убиството на саудискиот новинар Џамал Кашоги во конзулатот на оваа земја во Турција.
Сулејман Реџепи со калаши објавуваше слики, за ова не треба чудење :D

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Го тетовиравме? Книги пишувавме? .... Да не си ме помешал со некого?
Јас одамна сум велел дека е најголемиот проблем на ВМРО ДПМНЕ. Не сум пишувал за него овде, но ни арно, ни лошо. Немало некои конкретни случки со него, сем многуте муабети. И мислам дека е дел од меѓународна „дружина“.
И ти шо сваќаш лично, па уште се правдаш, не гледаш дека само тој аргумент го имаат... кај вмрофците колку што гледам не постои култ на личноста, тоа ги прави нехомогени во редовите. Еве гледај ги овие што му свртија грб на Мицкото. Е, а да го поставиме прашањето обратно, ќе има поголема логика[DOUBLEPOST=1540392130][/DOUBLEPOST]
Револуционерот

Мече плишано[DOUBLEPOST=1540392206][/DOUBLEPOST]
Pekolot verojatno izgleda vaka:

Sedis na masa i ne mozes da gi zatvoris ocite, a pred tebe se odviva neprikanata dikusija pomegu Gjogji i Stefus Refus. Prinuden si da gi citas tie gluposti i custvuvas kako poleka oglupuvas se do momentot koga potpolno go gubis razumot.
Не гледам начин да го допреш дното уште повеќе од каде што си сега[DOUBLEPOST=1540392298][/DOUBLEPOST]
Господинот Мијалков, мораше да го направи ова бидејќи му се закануваа со семејството и саботирање на неговите легални бизниси, поради кои, финансиски е способен за неговите филантропски активности.
Но он е паметен, само се прави дека игра за Зајко и компанија, првата шанса и ќе им го спопика!
Имаш помислено можеби, мијалков сам да има побарано да биде исклучен?
Кафански финти од вмрофците[DOUBLEPOST=1540392375][/DOUBLEPOST]
Уште шетаат со полициско обезбедување 80те величенствени? :icon_mrgr:
Сега ќе се намножат, не ги сексајте политичарите по форуми, се котат како зајаци

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Preminaa so bratuced mu u drugoto drustvo i sea ne se veke krivi :D
Нивни деца се, едно те исто се сите тие на куп :icon_lol:

Сега Груевски е добриот, а Мијалков е лошиот.

Ти сигурно цело време знаеше, затоа во скоро секој пост го спомнуваше :pos:[DOUBLEPOST=1540393687][/DOUBLEPOST]
Сулејман Реџепи со калаши објавуваше слики, за ова не треба чудење :D
Sig Sauer 552 Commando верзија беше да е уште потрагично ;)

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Револуционерот

Вистински борец за правда и национално помирување!Револуционер не е заебанција,особено кога ќе му се погоди фотељата.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Najgolemite greski vo istorijata na svetot:
-Prodazba na Aljaska
-Prodazba na Luizijana za Napoleon da stane Imperator
-Otkazuvanje od Kanada za ostrovcinja so sekerna trska
-Prodavanje na R.Makedonija za najgolemite kriminalci da se spasat od zatvor I za 2mil evra.
- Ако не ја продадеа Аљаска тогаш на американците, веројатно ќе ја изгубеа од Британците и денес ќе беше дел од Канада, русите немаа ниту ресурси ниту интерес да ја држат таа колонија
- Исто и овде, ако Наполеон не ја продадеше на американците тогаш, таа територија секако ќе беше освоена од британците, Франција целата своја војска и интерес го насочи кон Европа, а можно било и сценарио каде американците сами ќе ја нападнеа Луизијана и ќе ја освоеа.
- Француска Канада во тоа време била огромна ненаселена територија, и да ја задржеа немаа луѓе и ресурси ја да бранат, 13-те британски колонии секако ќе ја заземеа по неколку години, во тоа време островчињата им биле поисплатливи и полесно одбранливи, впрочем затоа и ден денес им останаа како колнии
- за четвртата точка веројатно си во право, историјата ќе покаже

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom