Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Кукли, играчки на навивање има...а ќе има и уште повеќе. Телевизиите се веќе куклен театар. Кој е по таа уметност нека гледа оддамна сум ги шкартирал. А и веќе нема поента за што и да дискутираат. Тотално ми е гајле кој колку крал, јал и спал...а уште помалку ми е гајле кој ќе го наместат во Белата Палата.
Не дека сум многу ја сакал државата ама после Петокот таа и за мене официјално не постои и не ја подржувам како творевина и почитувам како авторитет.
Може да не окупираат слободно јас ќе бидам колабрационист.
Море што си паднат олку во депресија, да не избркаа од ДПМНЕ некој од твоите луѓе?

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Лубрикантите северџански ќе треба уште доста да се потрудат и борат за северна.
За Русија остануваме Република Македонија
Русија ја призна Република Македонија под нејзиното уставно име пред повеќе од 26 години и својот став не го менува , се наведува во пораката на Твитер на руската Амбасада во Скопје.[DOUBLEPOST=1540355398][/DOUBLEPOST]
Ако Жмицко ги избрка сите од партијата што се поврзани со бомбите, а и тие што се блиски соработници со нив, ќе ми стане идол!

Се врти изгледа накај Русија....а тоа е многу добро, дај боже да биде така.
Од она што досега го напави изгледа дека е дел од театрот за смена на името и упикување на Македонија во нато. Сите овие чистки се прав во очи, се додека не преземе конкретни дејствија за спречување на таа операција. Имаше шанса и има шанса ефективно да се спротистави, но од досега (не)направеното јавно се надева на ветувањето од Бејли дека ако добро изига во операцијата за смена на името ќе го направи премиер.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
досега (не)направеното јавно се надева на ветувањето од Бејли дека ако добро изига во операцијата за смена на името ќе го направи премиер.
Не бе јас мислам го заеба тоа што читаше кајгана и фејсбук дека Трамп кај и да е ако не оваа среда тогаш другиот вторник ќе го избрка Бејли дека е Соросоид

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Русија ја призна Република Македонија под нејзиното уставно име пред повеќе од 26 години и својот став не го менува , се наведува во пораката на Твитер на руската Амбасада во Скопје.[DOUBLEPOST=1540355398][/DOUBLEPOST]
Од она што досега го напави изгледа дека е дел од театрот за смена на името и упикување на Македонија во нато. Сите овие чистки се прав во очи, се додека не преземе конкретни дејствија за спречување на таа операција. Имаше шанса и има шанса ефективно да се спротистави, но од досега (не)направеното јавно се надева на ветувањето од Бејли дека ако добро изига во операцијата за смена на името ќе го направи премиер.
Ти каснат русите едно 6 год

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Абе не дека Русите нешто ги заболе како ќе се викаме ние и дали ќе бидеме Македонија или Недојдија, ама ако сакаат, може да направат проблеми. Не знам сега дали решението на спорот треба да помине преку совет за безбедност на ОН. Ако треба, таму може да речат цврц.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
3.248
Лубрикантите северџански !!! :pos:(y)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако Жмицко ги избрка сите од партијата што се поврзани со бомбите, а и тие што се блиски соработници со нив, ќе ми стане идол!

Се врти изгледа накај Русија....а тоа е многу добро, дај боже да биде така.
Со која постапка или изјава се врти накај Русија? Во Македонија (Северна) нема никакво руско расположение. Сем малку поединци. Не знам што воопшто Бачев се спомнува, минорна личност во политиката. И помалку од минорна.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јанчев да не го прават од Вујко Сем за опозициски лидер?
Јанчев нема капацитет за политика. А ако го стават „опозициски лидер“, воопшто нема да биде тоа.
Впрочем... што е важно повеќе? Државата отиде... Што и да биде нека биде, нека лапне уште некој од државните пари... Штом се најде личност која од внатре е подготвена да ја помогне деструкцијата на македонската држава (и да стане немакедонска)... и да му аплаудираат од „својата банда“ (преку ноќ променето мислење).. тури пепел на државата. Не е ни држава.[DOUBLEPOST=1540373974][/DOUBLEPOST]
И сега Мијалков од спасител на Македонија стана предавник на партија.
from hero to zero
Никогаш не бил спасител.

Последно уредено:
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Јанчев нема капацитет за политика. А ако го стават „опозициски лидер“, воопшто нема да биде тоа.
Впрочем... што е важно повеќе? Државата отиде... Што и да биде нека биде, нека лапне уште некој од државните пари... Штом се најде личност која од внатре е подготвена да ја помогне деструкцијата на македонската држава (и да стане немакедонска)... и да му аплаудираат од „својата банда“ (преку ноќ променето мислење).. тури пепел на државата. Не е ни држава.[DOUBLEPOST=1540373974][/DOUBLEPOST]
Никогаш не бил спасител.
Е како бе не бил. На гради го тетовиравте, книги за него пишувавте, на секој протест и контра-протест транспаренти за него пишувавте бранител на македонија и што ти знам што.
А сега и он предавник испадна
Што партија ќе беше таа вашата. Нема од каде пари да се грабаат и почна партијата да се распаѓа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Е како бе не бил. На гради го тетовиравте, книги за него пишувавте, на секој протест и контра-протест транспаренти за него пишувавте бранител на македонија и што ти знам што.
А сега и он предавник испадна
Што партија ќе беше таа вашата. Нема од каде пари да се грабаат и почна партијата да се распаѓа.
Го тетовиравме? Книги пишувавме? .... Да не си ме помешал со некого?
Јас одамна сум велел дека е најголемиот проблем на ВМРО ДПМНЕ. Не сум пишувал за него овде, но ни арно, ни лошо. Немало некои конкретни случки со него, сем многуте муабети. И мислам дека е дел од меѓународна „дружина“.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Мислев конкретно за Преспа, иначе за економијата, корупцијата, немањето општенствена свест и останатите внатрешни заебанции, има и народи што доживеале многу полоши работи од нас па се светлосни пред нас. Што не значи дека и нив не ги е*ат политичарите и надворешниот фактор. Тоа секаде е константа.
Така што, да скратам, никој не ни е крив за мизерната економија, а за името, војната, рамковниот има и надворешна кривица. Има и наша секако, бар тотална распродажба за 2-3 збора можеше да се спречи, но тоа е што е.

Види имаат и нашите „пријатели“ огромна одговорност за тоа шо се случува и на внатрешно политички план, можат да влијаат скоро на секоја одлука, да не станува збор за кадровска политика итн. Само ретко кој може да одработи во корист на нивните a на штета на сопствените национални интереси, и тука веќе се разидува на чисто ситуацијата.Настрана шо им одговора ова сивило да може покомотно да роварат :nesumjas:

Гледај само сега со ДПМНЕ шо се случува, истото шо беше со СДСМ и Б.Ц, сложно одработија сите комплет, и сега да не биде апла, фракција и одметнати структури извадија, а вчера кога ги читам соопштенијата нa Мијалков и Тодоров, според реториката ми делува како ист човек да ги има пишувано. Едноставно е, Николовски и Мицковски не се луѓе кои можат реално да му кажат сиктер на началникот, исто како шо Заеф не може да биде тој шо го поразил Б.Ц. Боливудско сценарио, за повеќе не вредиме изгледа па не чувствуваат потреба да се трудат. Мислам дека во овој момент на сите треба да им биде јасно дека од шупливо во празно отидовме :tapp:

ДПМНЕ си ги пере рацете од тоа шо го поминаа договорот и во интерес на партијата сега прават драмолетки. Слично кога СДСМ и Заев се извинија кобајаги за транзицијата итн. Мислам дека и Запад има улога во цела оваа драмолетка затоа шо се потполно свесни дека силеџиски настапуваат само не сакаат да пропадне ДПМНЕ кое го имаат целосно под контрола, заедно со револтот од силувањето тоа да се преточи во некоја политичка структура со која допрва ќе треба да губат време да ја зауздаат комплетно. А се плашат во меѓувреме да не се појави автентична опција која може да понуди нешто различно од се досега а истото да се коси со нивните интереси да не столчат. Има доста интерес кај гласачите, поготово сега :цицки:

За СДСМ нема коментар, едноставно се резидентна експозитура на сите странски интереси кои во голем дел се спротивни на македонските национални интереси, ама па тие биле ептен по идеологијата :icon_lol: Чудно како Ципрас во повеќе наврати го користеше зборот национални интереси, грчки интереси итн баш во изјави дадени околу спорот со нас, изглеа треба да учи од СДСМ за идеологија ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Муслиманите од Македонија одувек ме воодушевувале.

Кога целиот свет ја осудува...
Сулејман Реџепи во име на ИВЗ го поддржува кралот на Саудиска Арабија во случајот со убиениот новинар Кашоги
Ние како Исламската заедница во Република Македонија и муслиманите во Македонија се солидаризираме со Саудиска Арабија против сите мразачи кои се обидуват да наштетат на нејзиниот исламски и меѓународен статус бидејќи кралството е Правецот на муслиманите, пишува поглаварот на ИВЗ на Македонија Сулејман Реџепи во писмото до кралот на Саудиска Арабија. Поводот за ова писмо се реакциите на голем број за држави против Саудиска Арабија по повод убиството на саудискиот новинар Џамал Кашоги во конзулатот на оваа земја во Турција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom