- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.890
- Поени од реакции
- 12.425
Ако си ја следел берзата, и 2008 имаше големи скокови. Конкретно Макпетрол цените им стигнаа до плафон.а замисли да се прекрстевме .
и не се нервирај, губиш на лепота
Ако си ја следел берзата, и 2008 имаше големи скокови. Конкретно Макпетрол цените им стигнаа до плафон.а замисли да се прекрстевме .
Јас не бев на власт да ги чувам како опозициски бубреџиња во лој, сеа некој треба да се оддолжи, quid pro quoНе бе не ќе лежат ќе видиш![]()
па тоа де ти викам, да го избришевме Македонија 100% кај ќе ни беше крајот, што би рекол Грујо, први во светот ќе бевме.Инаку јас воопшто немам потреба да се нервирам, само констатирав дека резултативе што си ги постирал можеа да бидат далеку подобри,само кога сме глупави јбг, ја испуштивме шансата.Ако си ја следел берзата, и 2008 имаше големи скокови. Конкретно Макпетрол цените им стигнаа до плафон.
и не се нервирај, губиш на лепота
или.... ние ќе смениме све и ќе останеме со прстот у уста. ..fyrom ситуација...Петок докажа дека ништо не зависи од народот , институции и политичарите. Едноставно има сценарио, режисер и сите ние воглавно статисти.
Но филмот уште не е завршен. Во Грција 70% се против договорот. Каменас најави дека ќе гласа против. Што би требало да значи дека ќе гласаат против. Но ако тоа се случи , нема шанси да не блокираат во Нато. Воедно разговорот се раскинува.
Та така Грција формално си останува со чист образ, ние сме во Нато, а спорот коначно станува вистински билатерален, бидејки во ЕУ нема никогаш да влеземе . И волкот сит и овците на број.
Kako toa, objasni te molam? Taa glupost non stop se provlekuva, ama nikoj ne ja objasnuva. Ako Grcija ne go potvrdi dogovorot nas apsolutno nikoj ne moze da ne spreci da go vratime staroto ime, samo sto sega na nadvoresen plan ke bideme nekolku cekori pred Grcija.или.... ние ќе смениме све и ќе останеме со прстот у уста. ..fyrom ситуација...
ништо не може да не спречи... освен глупоста и сервилноста на нашите политичари.... се сложуваш ли дека ги поседуваат квалификациите?Kako toa, objasni te molam? Taa glupost non stop se provlekuva, ama nikoj ne ja objasnuva. Ako Grcija ne go potvrdi dogovorot nas apsolutno nikoj ne moze da ne spreci da go vratime staroto ime, samo sto sega na nadvoresen plan ke bideme nekolku cekori pred Grcija.
Vetar na magla. Nemas nikakvo objasnuvanje kako toa bi se slucilo.ништо не може да не спречи... освен глупоста и сервилноста на нашите политичари.... се сложуваш ли дека ги поседуваат квалификациите?
Тоа е исклучено.или.... ние ќе смениме све и ќе останеме со прстот у уста. ..fyrom ситуација...
Мислиш ли стварно дека ќе собереме 80 за да го вратиме?Kako toa, objasni te molam? Taa glupost non stop se provlekuva, ama nikoj ne ja objasnuva. Ako Grcija ne go potvrdi dogovorot nas apsolutno nikoj ne moze da ne spreci da go vratime staroto ime, samo sto sega na nadvoresen plan ke bideme nekolku cekori pred Grcija.
И како тоа ќе "го условат" ? Ќе му речат на Заев вети ни, и овој заклетва ќе даде?Тоа е исклучено.
Во еден од четирите “услови” од пратениците од ВМРО кои се “предомислија” токму такво сценарио е блокирано.
Не дека тоа било што ќе кажат тие луѓе има некаква тежина ама во контекст на едно пошироко сценарио контролирано надвор од Македонија, можеби и има.
Да се надеваме дека во Грција има повеќе доблест од Македонија.
Ако ги запазат роковите за Нато може да се заврши работата. После изборите Неа Демократија ќе дојде на власт а Мицотакис сто пати најави дека ќе го ревидира договорот.Kako toa, objasni te molam? Taa glupost non stop se provlekuva, ama nikoj ne ja objasnuva. Ako Grcija ne go potvrdi dogovorot nas apsolutno nikoj ne moze da ne spreci da go vratime staroto ime, samo sto sega na nadvoresen plan ke bideme nekolku cekori pred Grcija.
ма кога ќе видиме како расте берзата , какво враќање, може и скроз да го избришиме името.Мислиш ли стварно дека ќе собереме 80 за да го вратиме?
Браќава ќе гласаат за да го вратат? Или комуњарава? Или третиве што народов потајно се надева во нив?
Абе ќе ти излезат со став, да ги оставиме условите од наша страна исполнети, сеа се прави притсок врз Грција, и да чекаме подобри времиња во грчкиот парламент. Ќе си го голтнеме и тоа.[DOUBLEPOST=1540212539][/DOUBLEPOST]
И како тоа ќе "го условат" ? Ќе му речат на Заев вети ни, и овој заклетва ќе даде?
Не постои начин да е ништовен, освен пак да собереш 80 и да го вратиш она што било претходно.
Не ми личи веројатно ревидирање на договорот.Ако ги запазат роковите за Нато може да се заврши работата. После изборите Неа Демократија ќе дојде на власт а Мицотакис сто пати најави дека ќе го ревидира договорот.
До влез во ЕУ и НАТО сигурно ќе има некои проширувања на договорот во делот на националност и јазик. Нема што да ги спречи грците да го бараат тоа, посебно во Европа. До тогаш имаме 10 години одење пат. САД ги интересира само нато.
Se razbira deka vo takov slucaj site ke glasaat da se vrati imeto, duri i Albancite. Ne si pravete glupi filmovi.Мислиш ли стварно дека ќе собереме 80 за да го вратиме?
Браќава ќе гласаат за да го вратат? Или комуњарава? Или дпмне што народов потајно се надева во нив?
Jas na vlez vo EU nitu se nadevam. Neka ni go zabetoniraat clenstvoto vo NATO i neka dobieme datum za pregovori za vlez vo EU, toa bi bilo premija vo momentov. Potoa treba sami konecno da sedneme i da srabotime nesto. Ke iscezne narativot za imeto i za kletioit zapad, ke smena alibi kaj politicarite vo Makedonija. Nas vo ovoj moment sekako ne ni odgovara brz priem vo EU.Ако ги запазат роковите за Нато може да се заврши работата. После изборите Неа Демократија ќе дојде на власт а Мицотакис сто пати најави дека ќе го ревидира договорот.
До влез во ЕУ и НАТО сигурно ќе има некои проширувања на договорот во делот на националност и јазик. Нема што да ги спречи грците да го бараат тоа, посебно во Европа. До тогаш имаме 10 години одење пат. САД ги интересира само нато.