Вака друже, пардон господине. Ниту јас, ниту мојот татко, ниту мојот дедо, некогаш сме биле членови на некоја политичка партија, за разлика од тебе кој очигледно си штабски глушец со тетоважа од Грујо. Ниту мојот дедо, ниту мојот татко, ниту јас, некогаш сме биле на државни јасли ниту бараме ниту сакаме некогаш да работиме на државни јасли, ниту да си имаме било каква работа со државата. И никогаш не сме биле сиромашни, добро сме стоеле и пред СФРЈ и за време на СФРЈ а не се жалам ниту сега, мене ми е добро и не ми требаат партии во животот за да ми биде добро. За разлика од тебе и твоите кои сигурно ве имаат седнато на некое шалтерче да јадете лепче. Ако. Проблемот е што за тоа лепче вие сте му ја дале душата на вашиот лидер, како тој од неговиот џеб да ви го дава, како да нема ништо повеке на овој свет од тоа лепче. Идеолгија очигледно немаш или воопшто не разбираш што е тоа. Имаш само една мисла која те хипнотизира и мислиш дека грујо и мијалков се нешто повеке од тебе, нешто возвишено, мислиш дека тоа се луѓе кои се борат за идеите поради кои татко ти страдал. Не, господине. Тоа се луѓе кои немаат врска со идеите и националната свест за која ти може би и искрено се залагаш. Види кои им се татковци, вујковци, ментори, куќни пријатели.... ке видеш дека баш тоа се луѓето од кои татко ти видел мака во животот, ке видиш дека нивната идеа се само парите и сопствениот газ, ти во умот не си им ни под точка разно освен ако не си им потребен да те заглават во некоја зандана за нивните гомна. Но животот е твој и живеј си го баш онака како што ти сакаш. Јас немам мака, ти имаш мака.Јас сум пораснат и воспитан од човек што во 90тите бил навредуван и напаѓан од истите кои тогаш се правеле најголеми Југословени, само затоа што бил национално свесен и сакал суверена независна држава, а сега гласаа за промена на идентитет, и сега се најголеми Нед Старкови вклучувајќи те и тебе. Ме научил да си ја сакам државата, нацијата и да ја поштувам традиционалната култура. За разлика од тебе што уште не знаеш што си, затоа што сигурно си пораснат со муабети од типот да ти ебам државата и колку било убаво у Југославија. За разлика од тебе кој што си партиски штакор, без никаква идеологија и идеја кој си и што си, јас знам што сакам и верувам во идеја која што би сакал некогаш да се реализира. За разлика од тебе јас знам дека по националност сум Македонец и ништо друго, додека ти во животот имаш сменето неколку идентитети и си бил најголем Југословен, Србин, Грк но никогаш Македонец. Те молам иди изгуби се во дупката од штаб наречена Општинска Организација, и слушај си го твојот локален лидер колку ќе ни биде убаво за 10-15 години. Додека тебе животот ти поминува лутајќи да се пронајдеш себеси, јас ќе се борам да имам нормален живот во државата во која сум роден.![]()