eMilanist
Ursus domesticus
- Член од
- 27 септември 2007
- Мислења
- 2.401
- Поени од реакции
- 1.830
Стабилизиран зелен јавор.Preubav.... Rackata od micarta e?
Стабилизиран зелен јавор.Preubav.... Rackata od micarta e?
Interesno, prekrasen e...Стабилизиран зелен јавор.
И јас го барав истиот нож, ама тој тешко се наоѓа, не само кај нас. Можда треба да прашаш во Домнет дали може да го нарачаш. Најблиску до тој ти е Forester, исто многу ми се свиѓа и Locksmith. Јас го земав Soldier, (имам 2 комада) и да ти кажам право многу сум задоволен, не сметаат запците, ама малку се досадни за острење. Инаку, ти препорачувам рачка како на Soldier-от, многу подобро лежи во рака, ама нема пинцета и чачкалица.Има некаде кај нас да се најде Victorinox Trekker/Trailmaster кој нема забци на ножот ?
Не се чепкај со дремелот...Знам за Домент од таму имам купувано други модели но ме занимаше дали можам без забци кај нас да најдам баш поради тоа што кажа многу се досадни за острење ги имам на други ножеви забците.
На мене лично многу ми се допаѓа комбинацијата зелено/црно на Soldier-от но пинцетите често ги користам на крај краева се мислам да го земам Trailmaster-от и да купам рачки за другиот,а отворите за чачкалица и пинцета со дремел пажливо да ги исечам но не сум 100% сигурен дали таква модификација би успејала.
Друго нешто што гледав е да ги истругам забците но пробав на еден кинески нож од бувљк (100 ден) со нивно стружење многу се истенчи сечивото и крајниот резултат не ми се допаѓа.
Дај подобра идеја како да ги исечам пластичните рачки ако не со дремел ?Не се чепкај со дремелот...
Не се чепкај со дремелот...
Има на Youtube видеа како може да се истругаат запците, прилично добро изгледа, ама јас не би чепкал. За пинцетата и чачкалицата незнам како би излегло на таква рачка. Исто сакав да ти кажам да го погледнеш и моделот RangerGrip 78. Има се исто како и Trailmaster, има рамно сечиво, единствена разлика е што е малку поголем. Мене тој модел ептен ми се свиѓа.
Изгледа ќе мора да се навикнам да острам забци.