Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Името на државата и идентитетот на народот за Заев се само добра партија покер: Играв со мојот народ, играв ол ин (ВИДЕО)
https://republika.mk/963186

Уште толку подобро штом Дудукот е ол ин, Бојкот и да си оди гол, Идризово.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
pa ja toa i vikam, trebase mice da si stane i da so otide uste vtoriot pat koga sorospijava pocna da ja vrti rasipanata gramofonska ploca.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не разбирам ни Мицковски зошто отишол на интервју? Со кој план?
Да не каже ништо?
Ако така, тогаш браво, јунак испадна, ништо не им кажа на Германците.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Причата со тоа дека Албанците ќе дестабилизирале ако не успее референдумот, изглеа сконтаа дека има контраефект, па не ја фураат уопште.
Yeah right :)

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Za razlika od nego el crpnatiot e pameten, pa nitu na pamet ne mu paga da se pojavi naprimer na alfa tv, poso znae so go ceka...
:icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Za razlika od nego el crpnatiot e pameten, pa nitu na pamet ne mu paga da se pojavi naprimer na alfa tv, poso znae so go ceka...
:icon_lol:
Имаше еден премиер што никад не се појави на ниеден тв - дуел, дебата,...

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.465
Поени од реакции
23.410

Најспор интернет у Европа (заедно со Белорусија, Босна и Црна Гора)
а пред две-три години бевме лидери
Во Германија интернетот е срање, баш имав и скриншотови што му ги праќав на братучед ми, изнесуваше околу 2 до 4 MBps, да знаев да не ги бришам :/ . Инаку станува збор за град во Баерн, не знам како е во Берлин или Келн.

И

Име И Презиме

Гостин
Во Германија интернетот е срање, баш имав и скриншотови што му ги праќав на братучед ми, изнесуваше околу 2 до 4 MBps, да знаев да не ги бришам :/ . Инаку станува збор за град во Баерн, не знам како е во Берлин или Келн.
Во Македонија се тестираше ИПТВ платформата ИМС на Телеком .Во Келн адсл услугите се како во Македонија 4 до 12 мб/с . Оптика немаат (барем јас кај што бев и видов ) .

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Филозофијата меѓу поделбата на власта на законодавна, извршна и судска е едната да ја контролира другата.
Сеа само шо кажа Манчевски (член на извршната власт) на 24 вести дека има контрола над пратениците (законодавната власт) и дека утре ако решат они, пратениците одма ќе излгасаат предвремени избори...
3 договори да потпишеме со грција, со ваков став „кур ми е двор ми е“ ни за 1000 години нема да влеземе во еу.
Затоа уствари и добива на важност ставот на вмро, зошто сите се навикнати дека луѓето слепо следат 1, 2, 3, 5, 10 луѓе кои треба да бидат алфа и омега....

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Причата со тоа дека Албанците ќе дестабилизирале ако не успее референдумот, изглеа сконтаа дека има контраефект, па не ја фураат уопште.
Кaкo не,пред 2 сaaти квaзи нoвинaр гoстин вo сaмo вистинa,инaку тaткo нa oнoј шaрениoт режисер ли беше штo лaпaше пaри oд режимoт,мoждa 30 пaти спoмнa a Албaнците,a штo aкo се случи вoјнa.Уште игрaaт нa тaa кaртa aмa сo вaзaлите oд пoследниoт ешaлoн

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Луди - не луди, од кур не им слеговте за да излезат да гласаат. Покуртонска власт немало.
To e шо да прајме, им подаваме јаже за спас а они ќе чекале друга прилика за спас. Тешко да се справиш со таков тип на психички растројства.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
To e шо да прајме, им подаваме јаже за спас а они ќе чекале друга прилика за спас. Тешко да се справиш со таков тип на психички растројства.
А што толку имате желба да ги спасувате? Бркајте работа, нека прават што сакаат.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
A со новава преамбула која е функцијата што зборот албанци е ставен неколку зборови понапред? И колку што знам за името се преговараше не за албанското прашање?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
A со новава преамбула која е функцијата што зборот албанци е ставен неколку зборови понапред? И колку што знам за името се преговараше не за албанското прашање?
И мене тоа ме заинтригира, повеќе од се друго променето.
Но, да не заборавиме дека станува збор за можна патка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom