Мене ми личи дека граѓаните гласаат 100% за партии кои преговараат за промена на името, со цел исполнување на партиските програми, во кои централно место е евроинтеграцијата на земјава.
Не гласаат за партии кои велат - Ги прекинуваме преговорите затоа што е нефер и педерски некоја земја да и кажува на друга како да се вика и сл.
На граѓаните им е скроз јасно дека условот за влез таму е тој и затоа гласаат за партии кои преговараат за промена на име, со цел членство.
Во септември сметам дека резултатот ќе покаже нешто друго, а тоа е дека Македонецот е врвен лицемер, што ми е и поентата, а не тоа дека навистина сите сакаат во НАТО и ЕУ.
Еве примери:
- гласал за Груевски после амнестијата на воени злосторства и сега е загрижен за националните интереси
- се пишал дека има бугарски происход, а всушност е Македонец и сега сега е загрижен за националните интереси
и да не набројувам
Пошто по кој знае пат го наметнуваш истото дека гласачите знаеле дека ова е цената за НАТО и ЕУ итн, да разјасниме неколку работи.
Прво никој досега јасни гласно не кажал што е цената, затоа шо овој договор кој го потпиша Грција со некоја територија од резолуција на ООН е далеку од само името на земјата, сеедно дали се работи исклучиво за меѓународна или е за севкупна употреба.
Второ, во неколку наврати имаше обиди да се појасни во јавноста дека јунанситанците бараат ептен повеќе од само разговори околу името, меѓутоа наидуваа на координирани напади од повеќе страни како се тоа евроскептици, изолационисти итн.
Трето, з`ш предизборно се мантраше од страна на СДСМ дека нема промена на Устав во склоп на преговорите со јунанофашистите, ако ете веќе знаел народот која е цената з`ш јасно и гласно не кажаа шо се бара од нас? Нели знаевме сите за шо гласаме, како испадна сеа вака не ми е јасно ич.
За крај, зошто никој нема излезено пластично да објасни се комплет како ќе изгледа со применет договор, од имиња на институции, до Устав, ама буквално се, па ете ние лаиците (функционални неписмените за разлика од удбашката квазиинтелектуала) да знаеме за шо сме ЗА/ПРОТИВ. Вака ептен е мачка во вреќа.
Спортски поздрав,