Тоа ќе се случи сигурно, не треба да се сомневаме во тоа. Се случува и сега, без ЕУ членство и ЕУ-пасош. Што преку БГ пасоши, што на други начини.[DOUBLEPOST=1534761809][/DOUBLEPOST]Ова е најнеповолната варијанта за државата, истовремено и најочигледна. Ако настане такво драстично намалување на невработеноста тоа нема да се должи на зголемената економска активност тука на миграциските текови мотивирани од неповолната социоекономска ситуација.
Ќе треба инстантно да се направи напор за подобрување на економската ситуација внатре за да на тие луѓе им се испрати импулс да се вратат назад. Нешто слично моментално се случува во Полска.
Меѓутоа ние не сме Полска, туку минијатурна вукојебина со едвај два милиона жители од кои што над 30% се од други етнички заедници.
Ако по влезот во ЕУ ни се деси таков егзодус (а ќе ни се деси) тогаш Господ нека и е напомош на државава. На среден рок тоа членство во ЕУ ќе ни се удри од глава, ќе станеме вештачка творба, дух внатре во унијата. Нешто налик на Мариово во државава, и по број на жители и по економска развиеност. Права пустелија отидена во неповрат.
Во РМ премногу се чека „некој да не вработи (на државно)“. Премалку луѓето се обидуваат сами.Позициите во термоелектраните се добро платени.
Еден мој пријател се вработи во ЈП Комуналец, со високо образование, платата му е 16 илјади денари.
Чека бугарски документи за да јa напушти државата.
А ти што ќар од тој пазар?Муабетот е дека можевме да се изпазариме. А не гага се да се даде. Затоа сум против договорот и ќе бојкотирам
Како што, можеше да се бара инвестиции во инфраструктура, отпис на дел од долгот, изградба на некоја централа...А ти што ќар од тој пазар?
Можеби, можеби ќе треба време дали мене или на некои други ќе им се разјасни. Не бери гајле времето ќе покаже, само да не ви биде некој друг кривСе гледа дека тебе ништо не ти е јасно![]()
Пффф многу лесен одговор...водата која што ја пиеме.
Изјавата на ЦЕО, на нестле... водата не е привилегија на оние кои не може да си ја дозволат. Пак јадете нивни чоколадаПффф многу лесен одговор...
НЕСТЛЕ
За воздух обрати се кај кинезите тие продаваат лименки со воздух.![]()
Па ти инвестиции во инфраструктура можеш уште да бараш, не е никаков проблем. Само немора Синохидро да биде тоа и Миле Јанакиевски да лапа провизија за која сеа ти ќе плачеш тука дека требало да се испреговара отпис. Ја мајката, многу паметен бе ти. Абе има да се научите на ред, а и како што глеам ќе ви го дотераат паметот.Како што, можеше да се бара инвестиции во инфраструктура, отпис на дел од долгот, изградба на некоја централа...
И не само да се гледа што лично јас или само ти ќе имаме ќар. Таквата себичност не донесе во оваа ситуација... мора малку да се гледа на општото добро
над 60% гласови кои одговориле не на анкетава се од фантом профили креирани овој месец без ниеден коментар
Овие фантоми се од последните три реда,вкупно има 25 реда.
FG-42@,Lassa@,невидливио@,zlate676@,Acidmath@,zurich@,covekSelo@,Parasyclops@,Wasteader@,Zok1234@,GolemaMakedonija@@,KikoMKD112@,Mighty Bubu@,Nro@,teddy_bear@,Ishmaen@,Mr Animator@,_N70P_@,Trpe.Trpe@,Maverik.
Тоа го посочив како пример, а ако миле лапал нека лежи бе, и од мене крадел. И не ми е јасно кои сме тоа ние што ќе ни дотеруваат памет?Па ти инвестиции во инфраструктура можеш уште да бараш, не е никаков проблем. Само немора Синохидро да биде тоа и Миле Јанакиевски да лапа провизија за која сеа ти ќе плачеш тука дека требало да се испреговара отпис. Ја мајката, многу паметен бе ти. Абе има да се научите на ред, а и како што глеам ќе ви го дотераат паметот.
над 60% гласови кои одговориле не на анкетава се од фантом профили креирани овој месец без ниеден коментар
Овие фантоми се од последните три реда,вкупно има 25 реда.
FG-42@,Lassa@,невидливио@,zlate676@,Acidmath@,zurich@,covekSelo@,Parasyclops@,Wasteader@,Zok1234@,GolemaMakedonija@@,KikoMKD112@,Mighty Bubu@,Nro@,teddy_bear@,Ishmaen@,Mr Animator@,_N70P_@,Trpe.Trpe@,Maverik.
Јас анкетата ќе ја верувам на 30/09 се друго е само ...50% за се бугарските тролови , ама ок чим водите да не ти се мешам