Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 август 2018
Мислења
422
Поени од реакции
527
Токму така, на никој не му е јасно со кој памет Никола Димитров стави потпис на таков договор со кој си ја бришеме државата, нејзиниот историски континуитет и нацијата. Затоа и мнозинството граѓани ќе бојкотираат.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ова е најнеповолната варијанта за државата, истовремено и најочигледна. Ако настане такво драстично намалување на невработеноста тоа нема да се должи на зголемената економска активност тука на миграциските текови мотивирани од неповолната социоекономска ситуација.

Ќе треба инстантно да се направи напор за подобрување на економската ситуација внатре за да на тие луѓе им се испрати импулс да се вратат назад. Нешто слично моментално се случува во Полска.

Меѓутоа ние не сме Полска, туку минијатурна вукојебина со едвај два милиона жители од кои што над 30% се од други етнички заедници.
Ако по влезот во ЕУ ни се деси таков егзодус (а ќе ни се деси) тогаш Господ нека и е напомош на државава. На среден рок тоа членство во ЕУ ќе ни се удри од глава, ќе станеме вештачка творба, дух внатре во унијата. Нешто налик на Мариово во државава, и по број на жители и по економска развиеност. Права пустелија отидена во неповрат.
Тоа ќе се случи сигурно, не треба да се сомневаме во тоа. Се случува и сега, без ЕУ членство и ЕУ-пасош. Што преку БГ пасоши, што на други начини.[DOUBLEPOST=1534761809][/DOUBLEPOST]
Позициите во термоелектраните се добро платени.
Еден мој пријател се вработи во ЈП Комуналец, со високо образование, платата му е 16 илјади денари.
Чека бугарски документи за да јa напушти државата.
Во РМ премногу се чека „некој да не вработи (на државно)“. Премалку луѓето се обидуваат сами.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
А ти што ќар од тој пазар?
Како што, можеше да се бара инвестиции во инфраструктура, отпис на дел од долгот, изградба на некоја централа...
И не само да се гледа што лично јас или само ти ќе имаме ќар. Таквата себичност не донесе во оваа ситуација... мора малку да се гледа на општото добро[DOUBLEPOST=1534768789][/DOUBLEPOST]
Се гледа дека тебе ништо не ти е јасно :)
Можеби, можеби ќе треба време дали мене или на некои други ќе им се разјасни. Не бери гајле времето ќе покаже, само да не ви биде некој друг крив

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Имаше еден индијански поглавица сакале да му ја купат земјата овие од владата на САД, тој им одговорил кој може да го купи и да го продаде воздухот што го дишеме, земјата по која што одиме, водата која што ја пиеме. Така и ова не се наплатило со продажбата на името, не можам да ги разберам некои луѓе.[DOUBLEPOST=1534769915][/DOUBLEPOST]ПРВ БРАТУЧЕД НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ФАТЕН ВО ШВЕРЦ: Имало и физичка пресметка

https://infomax.mk/wp/прв-братучед-на-министерот-за-земјоде/

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Пффф многу лесен одговор...
НЕСТЛЕ :cool:
За воздух обрати се кај кинезите тие продаваат лименки со воздух. :D
Изјавата на ЦЕО, на нестле... водата не е привилегија на оние кои не може да си ја дозволат. Пак јадете нивни чоколада

S

silmarillion

Гостин
Како што, можеше да се бара инвестиции во инфраструктура, отпис на дел од долгот, изградба на некоја централа...
И не само да се гледа што лично јас или само ти ќе имаме ќар. Таквата себичност не донесе во оваа ситуација... мора малку да се гледа на општото добро
Па ти инвестиции во инфраструктура можеш уште да бараш, не е никаков проблем. Само немора Синохидро да биде тоа и Миле Јанакиевски да лапа провизија за која сеа ти ќе плачеш тука дека требало да се испреговара отпис. Ја мајката, многу паметен бе ти. Абе има да се научите на ред, а и како што глеам ќе ви го дотераат паметот.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Уште го пимпла Грујо она Билјана на Нова, да не се врател, колку Љупчо шо се врати не можам да ја читам, Грујо та Грујо абе го нема човекот цела година не е на власт и повеќе...

J

jakovdi

Гостин
:pos:над 60% гласови кои одговориле не на анкетава се од фантом профили креирани овој месец без ниеден коментар:pos:
Овие фантоми се од последните три реда,вкупно има 25 реда.:pos::pos::pos:

FG-42@,Lassa@,невидливио@,zlate676@,Acidmath@,zurich@,covekSelo@,Parasyclops@,Wasteader@,Zok1234@,GolemaMakedonija@@,KikoMKD112@,Mighty Bubu@,Nro@,teddy_bear@,Ishmaen@,Mr Animator@,_N70P_@,Trpe.Trpe@,Maverik.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.962
Поени од реакции
50.952
:pos:над 60% гласови кои одговориле не на анкетава се од фантом профили креирани овој месец без ниеден коментар:pos:

FG-42@,Lassa@,невидливио@,zlate676@,Acidmath@,zurich@,covekSelo@,Parasyclops@,Wasteader@,Zok1234@,GolemaMakedonija@@,KikoMKD112@,Mighty Bubu@,Nro@,teddy_bear@,Ishmaen@,Mr Animator@,_N70P_@,Trpe.Trpe@,Maverik.

50% за се бугарските тролови , ама ок чим водите да не ти се мешам

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Па ти инвестиции во инфраструктура можеш уште да бараш, не е никаков проблем. Само немора Синохидро да биде тоа и Миле Јанакиевски да лапа провизија за која сеа ти ќе плачеш тука дека требало да се испреговара отпис. Ја мајката, многу паметен бе ти. Абе има да се научите на ред, а и како што глеам ќе ви го дотераат паметот.
Тоа го посочив како пример, а ако миле лапал нека лежи бе, и од мене крадел. И не ми е јасно кои сме тоа ние што ќе ни дотеруваат памет?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678

upload_2018-8-20_16-0-15.png

Те молам исчезни сега

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom