Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Бидејќи тие провинцијалци тешко наоѓаат не физичка работа, заради степенот на образование и влат дека странците им ги краделе убавите работни места.
Ti ne si ziv primer za toa? Em stranec, em na nekoj mestanin mu go zemas lebot.

Ti ne si ziv primer za toa? Em stranec, em na nekoj mestanin mu go zemas lebot.

Му го земам, точно. Мештаните кои работат со мене, работат дупло помалце од мене, не се замараат со работата, ни со одговорноста што ја носи.

https://www.theguardian.com/uk-news...-deal-offered-to-arron-banks-in-brexit-run-up

Зад Брекзитот се крие гнасна битка меѓу тајните служби на Британија и Русија.

Мислам деке во моментов се води права мала тајна војна, меѓу двете шпионски служби, и само по некој информации испливуваат на површина.

Македонија долго време е Казабланка за сите тајни служби. Одвреме навреме ќе се појави некој наслов во медиум дека некој странец нашле умрен во стан или пак паднат од карпи на Матка, така да кизнај што се случува во шпиунсково подземје :)

Го прочитав и не најдов врска што збориш битка меѓу службите. Тие баш си соработуваат :masa:

Не зафркавај и ти сега, ај Русија за се ќе ја обвинуваме. Обама официјално изјави дека Русија НЕ се мешала во изборите. А сега гледаме пак ги злоупотребуваат како дежурен кривец, да скренат внимание од вистинските виновници. Која е корист на Русија, УК да излезе од ЕУ, ако знаеме дека ако остане во ЕУ, со тонењето на ЕУ, ќе ослабне и УК.

Така и со Брегзит, како Русија толку моќни надвор, а дома катастрофа.
Плус прочита ли името : The bank’s CEO, Herman Gref . Ти личи овој дека е Русин, или на Газпром ...

Кажав неколку пати, како ќе излегуваат проблемите предизвикани од државните долгови, така се погласни ќе бидат обвинувањата кон други. Кај некои ќе се Русите, кај некои Америте, кај некои Евреите, кај некои имигрантите, кај некои соседните земји, Гејците место да гледаат долговите што ги имаат, политичарите си ги дупат со Македонија. 100 души им загинаа во пожар, ама името Македонија било најбитно .
Само кај никој не се домашните корумпирани политичари.

Русија ако се толку моќни, секоја чест за маската, како мала змија "Гуш" мислам ја викаат, ќе се свитка, ќе дозволи поголема змија да ја голтне, па после од внатре ја јаде. Ама мала е веројатност, знаејќи какви се сега Русите.

Му го земам, точно. Мештаните кои работат со мене, работат дупло помалце од мене, не се замараат со работата, ни со одговорноста што ја носи.
Bitno eden mestanin e nevraboten ili raboti nesto drugo sto ne mu e po struka ili kef radi tebe. Utre mozi ke dojdi nekoj od uste pobeter mesto od kade si dosol ti, koj ke se zalaga poveke od tebe za pomalce pari i ke ti gi zemi lebot. Si razmislil za toa ili mislis si nezamenliv radi soodnosot vlozen trud i plata sto zemas. I mestanite si mislele taka pa se zaebale.

ЕУ економски ќе го јаде стапот, кога Македонија ќе биде фактор во светот.

Епа значи ќе го јаде.
Ако не пратиш, Македонија баш периодов е фактор. Од сите можни страни се најавуваат, поздравуваат, доаѓаат натовци, претседатели, премиери, министри, уште Папата фали. :D

И како што е сменето, има ли куртони по улица, има ли ретардирани лебарки да кампуваат на раскрсница... Нема, значи се е супер, се е розево, се функционира.

Прочитај другите теми за ЕУ и УК, па ако сеуште те држи оптимизмот, викај на гости да пробаме тоа "Мароканецот" :P .

Bitno eden mestanin e nevraboten ili raboti nesto drugo sto ne mu e po struka ili kef radi tebe. Utre mozi ke dojdi nekoj od uste pobeter mesto od kade si dosol ti, koj ke se zalaga poveke od tebe za pomalce pari i ke ti gi zemi lebot. Si razmislil za toa ili mislis si nezamenliv radi soodnosot vlozen trud i plata sto zemas. I mestanite si mislele taka pa se zaebale.

Никој не е незаменлив. Странци кои доаѓаат, работат ко што треба и плаќаат даноци, не силуваат и не убиваат мештани, се добри за економијата, нема што да го тупиме за ова.

Тие мештани секогаш имаат предност овде, кога станува збор за добивање работа. Способноста да ја задржат таа работа е сосема друго.

Ги барам и ги обучувам способните за да работат со мене, меѓутоа ако се неспособни, дури и ако се Французи, не можам да им дадам работа само бидејќи се мештани.[DOUBLEPOST=1534001461][/DOUBLEPOST]
Епа значи ќе го јаде.
Ако не пратиш, Македонија баш периодов е фактор. Од сите можни страни се најавуваат, поздравуваат, доаѓаат натовци, претседатели, премиери, министри, уште Папата фали. :D

И како што е сменето, има ли куртони по улица, има ли ретардирани лебарки да кампуваат на раскрсница... Нема, значи се е супер, се е розево, се функционира.

Прочитај другите теми за ЕУ и УК, па ако сеуште те држи оптимизмот, викај на гости да пробаме тоа "Мароканецот" :P .

Ако пропадне ЕУ, сите ќе се вратиме во Македонија, ќе ги донесеме парите, ќе започнеме бизниси невидени и оп Македонија лидер во светот once again! :cuc::tapp::)

Последно уредено:
Никој не е незаменлив. Странци кои доаѓаат, работат ко што треба и плаќаат даноци, не силуваат и не убиваат мештани, се добри за економијата, нема што да го тупиме за ова.

Тие мештани секогаш имаат предност овде, кога станува збор за добивање работа. Способноста да ја задржат таа работа е сосема друго.

Ги барам и ги обучувам способните за да работат со мене, меѓутоа ако се неспособни, дури и ако се Французи, не можам да им дадам работа само бидејќи се мештани.[DOUBLEPOST=1534001461][/DOUBLEPOST]

Ако пропадне ЕУ, сите ќе се вратиме во Македонија, ќе ги донесеме парите, ќе започнеме бизниси невидени и оп Македонија лидер во светот once again! :cuc::tapp::)

Не знам како го подразбираш распаѓањето на сегашниов систем, ама тоа не би требало да би снемување од картата, туку префрлање на тежиштето од јавните финансирања према приватниот сектор. Не ќе е првпат, ама секогаш таа транзиција е покрвава него ли обратно. Значи фирми пак ќе си има, е сега во Франција како ќе биде, ти ќе ни бидеш известувач од лице место.

МАКЕДОНИА од секогаш си била папокот на светот, само народот што преживеал и останал низ вековите е троа појќе зафркнат :D .

Дел од паричките не ќе е лошо во Доларчиња да си претвориш, тие секаде се и ќе се прифатени, ;)

ЕУ е пропадната идеја? ЕУ треба да смени одредени политики, како имиграција на одредени народи и религиски групи кои прават проблеми, како и премногу непотребни закони за заштита од конкуренција...

Меѓутоа, како што реков погоре, ЕУ нуди услови за живот какви што немаш во Америка. Самите Американци ова го изјавуваат.

Франција има неверојатно добра заштита на правата на луѓето, како на личен така и на професионален аспект. Во Британија е послаба оваа заштита, меѓутоа пак е на високо ниво. Не може ни да се спореди со Балканот.

ЕУ ја имаше таквата можност да се реформира во 2005 година кога Французите и Холанѓаните на референдуми го отфрлија Европскиот Устав, но наместо да се реформира, ЕУ го преименува Европскиот Устав во Лисабонски Договор и му додаде уште некои дополнителни членови на тој анти-демократски документ, по што на анти-демократски начин им го наметна на своите држави членки.

ЕУ ја пропушти историската шанса да се реформира и го одбра патот на авторитаризмот, а веќе напредува кон тоталитаризам. ЕУ е` пропадната идеја и прашање на време е` кога ќе им се придружи на останатите пропаднати идеи од минатото.

Ги барам и ги обучувам способните за да работат со мене, меѓутоа ако се неспособни, дури и ако се Французи, не можам да им дадам работа само бидејќи се мештани.
Edna rabota vo ravenkata ne ja stavi. Platata. Strancite posebno onie koi doagjaat od ekonosmki nerazvieni zemji ili zemji so ponizok standard bi ja rabotele istata rabota za pomala plata otkolku lokalniot zitel. Sto velis ti vaka po tvoe koj bi ja dobil rabotata ako za isto rabotno mesto konkuriraat dvajca od koj edniot bi rabotel za duplo pomala plata? Ti ako rabotis za lupam onaka 3000 evra mesecno, bi ja rabotel istata rabota za 1500?

ЕУ ако не почни со поголема интеграција и да почни да заликува на права конфедерација или можеби федерација, маф му е планот.
Tешко има многу суетни народи во ЕУ и многу економски и културни разлики меѓу земјите. И јас сум за еден јазик цел свет да се зборува ама тоа здравје за 200 години или никогаш.[DOUBLEPOST=1534031087][/DOUBLEPOST]
Мислам дека ја потценуваш моќта на Папата/Ватикан во денешниов свет.
И во Израел и во Кина му се клањаат, па ти види дали е за потценување.
Имаат капитал ама се само сенка од тоа што биле пред 200-300 години. Католицизмот е во слободен пад губат масовно верници. Чешка 90% атеисти се декларираат. Со овој тренд Ватикан на ниво на јеховини сведоци може да падне за 100 години.

Tешко има многу суетни народи во ЕУ и многу економски и културни разлики меѓу земјите. И јас сум за еден јазик цел свет да се зборува ама тоа здравје за 200 години или никогаш.[DOUBLEPOST=1534031087][/DOUBLEPOST]
Имаат капитал ама се само сенка од тоа што биле пред 200-300 години. Католицизмот е во слободен пад губат масовно верници. Чешка 90% атеисти се декларираат. Со овој тренд Ватикан на ниво на јеховини сведоци може да падне за 100 години.

А во Чешка колку од политичарите се атеисти, колку од тие атеисти се против муслиманите и на повик на властодршците ќе излезат и ќе палат се што е муслиманско, еврејско итн ....
За 100 години сигурно друга религија ќе има. Кога народ губи надеж, мора да му дадеш нешто ново во што ќе верува, надева а и плаши :sneaky:
Кога веќе имаме глобална економија, зашто да немаме и глобална религија :D

Римјаните прво биле против христијанството, но како доаѓало до се поголеми кризи, народ гледа молењето на нивните тогашни богови не помага, полека почнале да менуваат. Императорот заборавив кој беше сеа, сфатил со прифаќање на христијанството дека пак ќе полни касата, плус во име на христијанството без проблем ги ограбувал тогашните пагански храмови, кои сепак биле доста богати.

Во САД поголемите религиозни групи сите му се потчинија на Папата, сите отидоа на баци рака и ги прифатија неговите закони/учења што и да се. Тоа е огромна работа, а малку и се дава на значение. ;)

А во Чешка колку од политичарите се атеисти, колку од тие атеисти се против муслиманите и на повик на властодршците ќе излезат и ќе палат се што е муслиманско, еврејско итн ....
За 100 години сигурно друга религија ќе има. Кога народ губи надеж, мора да му дадеш нешто ново во што ќе верува, надева а и плаши :sneaky:
Кога веќе имаме глобална економија, зашто да немаме и глобална религија :D

Римјаните прво биле против христијанството, но како доаѓало до се поголеми кризи, народ гледа молењето на нивните тогашни богови не помага, полека почнале да менуваат. Императорот заборавив кој беше сеа, сфатил со прифаќање на христијанството дека пак ќе полни касата, плус во име на христијанството без проблем ги ограбувал тогашните пагански храмови, кои сепак биле доста богати.

Во САД поголемите религиозни групи сите му се потчинија на Папата, сите отидоа на баци рака и ги прифатија неговите закони/учења што и да се. Тоа е огромна работа, а малку и се дава на значение. ;)

Се сомневам дека зад формирањето на оваа нова ЕУ ќе стои Папата, малце забега темата накај религија, можеби моја грешка, но јас само сакав мојот став да го илустрирам со географија која најмногу се совпаѓа со Светото Римско Царство.

Зад оваа нова ЕУ ќе стојат само интереси и ништо друго, што помалце емоции тоа подобро.

А и идејата за обединета Европа не е од сега, уште со француската револуција таа зема замав, што мислиш зошто Наполеон е толку успешен?

Edna rabota vo ravenkata ne ja stavi. Platata. Strancite posebno onie koi doagjaat od ekonosmki nerazvieni zemji ili zemji so ponizok standard bi ja rabotele istata rabota za pomala plata otkolku lokalniot zitel. Sto velis ti vaka po tvoe koj bi ja dobil rabotata ako za isto rabotno mesto konkuriraat dvajca od koj edniot bi rabotel za duplo pomala plata? Ti ako rabotis za lupam onaka 3000 evra mesecno, bi ja rabotel istata rabota za 1500?

Не би ја работел ако е со ваква разлика во платата. Би нашол друга.

Само не гледам која е поентата од сево ова?

Муабетот беше дека Брексит го изгласаа претежно луѓе од внатрешноста на УК кои се без високо образование, без вештини и кои ги обвинуваат странците за се без да сакаат да се надоградат за да најдат работа.

Муабетот беше дека Брексит го изгласаа претежно луѓе од внатрешноста на УК кои се без високо образование, без вештини и кои ги обвинуваат странците за се без да сакаат да се надоградат за да најдат работа.

Што убаво звучи ова, Англија заличува на Македонија :D

Sigurno imas zaprimeteno deka ne site stranci se so visoko obrazovanie. Poentata e deka onie stranci so nisko obrazovanie im ja zemaat rabotata na lokalnite mestani so nisko obrazovanie. Strancite so visoko im ja zemaat rabotata na onie mestani so visoko obrazovanie. Kako sakas vrti suci isto ti se fakja. Kako ni ti sto ne sakas od utre da zemas pomala plata za ista zavrsena rabota taka i bilo koj drug ne go saka toa, dali bil cistac vo javno wc , prodavac ili sto i da e. Dali bile od vnatresnosta , od strogiot centar na London ili od bilo kade vo Velika Britanija matematikata e ista, strancite im ja zemaat rabotata zatoa sto se spremni da ja rabotat istata rabota za pomala plata ili polosi uslovi od tie na koi se spremni ili naviknati da rabotat mestanite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom