Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
Уште ко почна шаренава му велев дека на Мијалков нема влакно да му фали на главата, тие ми велеа ќе видиш :)

До пред некое време си велев дека условно ќе го осудат, сега и за тоа не сум сигурен.
Човек што треба да лежи го купува Мериот у сред миљон судски постапки?:) Што понатака да збориме :) На едните треба да им се објасни дека џабе се пењават за СЈО а на другите да им се објасни поимот “браник”. И да го осудат ќе биде некоја симболика колку да не џавкаат шаторџиите. Абе си знаат америте како со кого, само телињава што го величат дека е некаков патриот и браник. Па тоа сељачана од село Лисиче боже сачувај...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
https://fokus.mk/ivanov-ne-se-sretnal-so-generalot-na-nato-zoshto-bil-na-odmor/

Отпишан е овој тотално од сите, некој ќе ми реплицира дека е храброст и пркос во име на заштита на националните интереси, а јас би рекол дека е пичкарски потег, оти му текна вака да се однесува неколку месеци пред крај на мандатот кога веќе нема што да изгуби, кога по се изгледа не му се остварија ветувањата кои му биле давани.
Јас мислам дека генералот не е на ранг на премиер или претседател на држава и дека треба да се сретне најмногу со министер за одбрана.

S

silmarillion

Гостин
Јас мислам дека генералот не е на ранг на премиер или претседател на држава и дека треба да се сретне најмногу со министер за одбрана.
Да вадам сега со кои се пониски по ранг генерали се сретнал Ѓорѓе во време ВМРО?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Со еден збор сите што се не токму. Впрочем може ли токму човек да биде за договоров.
Не[DOUBLEPOST=1534064512][/DOUBLEPOST]
Да вадам сега со кои се пониски по ранг генерали се сретнал Ѓорѓе во време ВМРО?
Вади, што ме прашуваш мене? Јас ова го мислам генерално, не за Ѓорге. Истото го мислев кога видов како Заев го чека на „тротоар“ пред владата, без да знам дека има намера со Ѓорге да се сретне.
Се надевам дека ми ја разбираш поентата. ОК, од големите држави може да е едно ниво разлика, ама сепак...[DOUBLEPOST=1534064651][/DOUBLEPOST]
Џабе се расправате, мојата поддржка за СЈО е неизбежна- и на кој начин СЈО ќе ја доведе Македонија во ред си е сасвим нормално
Со политички прогони. Кога (без надлежност) го зеде ПУЧ кај себе за да се откаже од гонење на Заев, веќе нема дилеми дека е институција без кредибилитет, туку алатка за осудување на одредени лица, знаеме кои.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Вади, што ме прашуваш мене? Јас ова го мислам генерално, не за Ѓорге. Истото го мислев кога видов како Заев го чека на „тротоар“ пред владата, без да знам дека има намера со Ѓорге да се сретне.
Се надевам дека ми ја разбираш поентата. ОК, од големите држави може да е едно ниво разлика, ама .
Немаш поента. Ѓорѓе примал генерали и од понизок ранг на НАТО во време на ВМРО. Ова сега е инат магарешки а не рангирање по важност. Затоа се смешни твоиве изблици на горделивост со Ѓорѓе демек му го извадил поголем на маса. Завршена приказна е Иванов и фала богу за тоа, таков тетреб не смее хрчак да му се даде на чување не па држава.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Немаш поента. Ѓорѓе примал генерали и од понизок ранг на НАТО во време на ВМРО. Ова сега е инат магарешки а не рангирање по важност. Затоа се смешни твоиве изблици на горделивост со Ѓорѓе демек му го извадил поголем на маса. Завршена приказна е Иванов и фала богу за тоа, таков тетреб не смее хрчак да му се даде на чување не па држава.
Добро бе човек, исклучуваш ли компјутер или телефон некогаш?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Глупости. Толку ли е тешко да се разбере? Ај полека ќе пишувам, бавно читаш:
Треба да се внимава на рангот на функционер кога се прима, генерално. Отстапки постојат. Не станува збор за сегашниве функционери. Примале со ниски рангови, ама не мислам дека е во ред.

S

silmarillion

Гостин
Треба да се внимава на рангот на функционер кога се прима, генерално. Отстапки постојат. Не станува збор за сегашниве функционери. Примале со ниски рангови, ама не мислам дека е во ред.
Дали ти Ѓорѓе искоментира нешто јавно во 2014 зошто Иванов примил генерал на НАТО од ист или понизок ранг од овој?

Добро бе човек, исклучуваш ли компјутер или телефон некогаш?
Никад, кеш така правам.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дали ти Ѓорѓе искоментира нешто јавно во 2014 зошто Иванов примил генерал на НАТО од ист или понизок ранг од овој?
Не знам дали јавно. Но, секогаш сум го мислел тоа. А што се пенавиш толку за мене? Ти ако мислиш дека е во ред да не се внимава на рангот, кажи.

S

silmarillion

Гостин
Не знам дали јавно. Но, секогаш сум го мислел тоа. А што се пенавиш толку за мене? Ти ако мислиш дека е во ред да не се внимава на рангот, кажи.
Па не ама некако јавно негодуваш само кога ти одговара. Мене ако ме прашуваш претседател на земја во обид како Македонија треба да му се потресе на шоферот на генеалот не па на генералот.

А ти си ми посебно интересен како за исти ситуацио во различни околности различен став завземаш па се вадиш на твоето “незнам”. У време ВМРО секоја критика што си ја имал у себе си си ја кажувал а у време СДС чоек неможе да ти фати крај на критиките. Кажи си, не е грев дека си субјективен по сите политички прашања и ок сме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Којзнае со што ги имаат напрскано комарциве вчера ама на стаза ни мушичките ги немаше :ROFLMAO: е така а не да лажеш не се слушале авионите, прскавме 5 пати и слични глупости за мали деца.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Којзнае со што ги имаат напрскано комарциве вчера ама на стаза ни мушичките ги немаше :ROFLMAO: е така а не да лажеш не се слушале авионите, прскавме 5 пати и слични глупости за мали деца.
Сега гледаш некој отров пуштиле од кој ќе поцркаме сите. Си рекле отров си е отров, кој ќе го бира сега, пуштај таму.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега гледаш некој отров пуштиле од кој ќе поцркаме сите. Си рекле отров си е отров, кој ќе го бира сега, пуштај таму.
помислив и на тоа :D ама ај, подобро сите отколку да се справуваш со Годзила левел гадинки.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Ова ти беше генијална навреда. Колку побавно го пишуеш постот, толку подобро ќе го прочита и разбере некој што чита бавно!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom