Superhero Movies

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Стигнав до guardians of the galaxy е сега овој ми стои неповрзан со другите и според трејлерот глуп. Вие што мислите вреди ли да се гледа?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
гледај го, може ќе ти се свиѓа, може не...ако не ти се свиѓа, прескокни го вториот дел, ама дефинитивно е поврзан, и имаат голема улога во Infinity War..да не се чуствуваш изгубен во тој филм..

Член од
22 февруари 2018
Мислења
147
Поени од реакции
61
Стигнав до guardians of the galaxy е сега овој ми стои неповрзан со другите и според трејлерот глуп. Вие што мислите вреди ли да се гледа?

odlicen e Guardians of the Galaxy.
spored mene vredi da se gleda.
ke se povrzi so ostanatite filmovi vo Avengers - Infinity War.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.079
Поени од реакции
42.788
odlicen e Guardians of the Galaxy.
spored mene vredi da se gleda.
ke se povrzi so ostanatite filmovi vo Avengers - Infinity War.
Тој дур се поврзе и го изгледаш, ти си ги заборавил сите марвел филмови до тогаш од толку што се меморабилни, како блек пантер, пред месец два беше најдобар филм на светот, сеа луѓево на плотот не може да се сетат.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Тој дур се поврзе и го изгледаш, ти си ги заборавил сите марвел филмови до тогаш од толку што се меморабилни, како блек пантер, пред месец два беше најдобар филм на светот, сеа луѓево на плотот не може да се сетат.
Да, ретко кој можи да памти една недела филм. :(

@Хоуп Пошто ти се ваљда единствената која на X-Men: Apocalypse оцена повисока од 3, зошто? И зошто побогу First class има иста оцена со ужасните два Вулверин соло филмови. :sramezliv:

B

Beginner

Гостин
Го изгледав Guardians of the Galaxy сега останаа другите 10 ама подобро што го гледав добар беше .

Член од
22 февруари 2018
Мислења
147
Поени од реакции
61
Filmovite gi imam gledano po nekolku pati, pa taka gi pametam.
P.S. Black Panther voopshto ne me bendisa. Spored mene najlosh Marvel film do sega.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.517
Поени од реакции
9.549
Да, ретко кој можи да памти една недела филм. :(

@Хоуп Пошто ти се ваљда единствената која на X-Men: Apocalypse оцена повисока од 3, зошто? И зошто побогу First class има иста оцена со ужасните два Вулверин соло филмови. :sramezliv:
Затоа што мене не ми беа ужасни ваљда, сите делови исто ми се таман, никој дел не ми е катастрофално ужасен, никој не ми е спектакуларно најдобар освен Логан што го гледав прв и ептен бев под импресии може дека на кино, може и пак ќе ми биде 9ка, ќе видам сега за 2 саати до него стигнав... Пред него ништо од ова не сум гледала, нема врска како и да е некаде на средина низ деловите се изгубив кај се наоѓам, се замарав да сконтам кое време е и решив да си ги гледам онака ко едно филмче посебно, пошто колку мислев на другите делови толку ми бегаше тој дел што го гледав и ете така ко што сум ги оценила на крај така ми се допаднале, поинаку не знам да ти објаснам, не знам ни веќе како се објаснува зошто си единствен што си оценил високо или ниско некој филм, различни фактори влијаат на тоа како ќе ти се допадне филм и пошто сме различни, различни ни се и факторите, и така... Битно супер се забавував, жал ми е што поминаа, не знам од утре што да гледам. :(

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
855
Поени од реакции
1.358
Нема да го направат R Rated само поради можен crossover понатака со Спајдермен.
Знам за то. Ама еве нека биди PG-13 (G Rated дури нека биди), како продукциско студио Sony за квалитет се срање. Никогаш не му е гајле дали нивните филмој че бида добри, гајле му е само за парите.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.517
Поени од реакции
9.549
Јас малце слободно време имам и повеќе храброст ваљда да ви доаѓам тука на тема нетипична за мене, мада гледам и сакам вакви филмови, забавни ми се, не ми текнало да пишам пошто едно време не ги сметав за достојни за нив да се коментира не знам зошто озбилно, со предрасуди бев зошто немав гледано доволно како и да е сега не мислам така и за Логан сакав да кажам нешто.

Кога го гледав прв пат во кино, пред тоа само знаев за ликот, првиот дел низ магла го имав гледано пред 10000 години и седнав да гледам и ептен ми беше ок, супер прекрасен филм, забавен, смешен, емоционален, драма со тек тук некоја акција. Амаааааа, сега кога го гледав како последен дел после сите тие делови и кога се запознав со сите тие ликови, овој дел ми изгледаше како да си рекле досадни се веќе Логан и професорот, исцрпени сме, исцрпени се и тие, нека остарат и нека умрат. И така и бидна. Ништо ништо ништо од она што требаше да се деси не се деси, таква смрт не беше достојна за таков лик како професорот, требаше да го испратат со сите воени почести, со огномети и виолини, со солзи и со присуство на сите мутанти и немутанти на светот и во негова чест требаше сите да се откажат од моќите и со неговата смрт да престанеа да постојат мутантите. Па и луѓето, нема сврха веќе да се живее на светот без него. Не онака што е она езеро имало. Не, разочарана сум од филмот кој ми беше најдобар за 2017 година. 8ка има зошто беше 9ка и да не му ставам 7ка, имаше и полоши со 7ка. Логан ако им здосадил нека се замараат со Логан, зошто професорот така цигански го умреа... 7ка!

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Јас малце слободно време имам и повеќе храброст ваљда да ви доаѓам тука на тема нетипична за мене, мада гледам и сакам вакви филмови, забавни ми се, не ми текнало да пишам пошто едно време не ги сметав за достојни за нив да се коментира не знам зошто озбилно, со предрасуди бев зошто немав гледано доволно како и да е сега не мислам така и за Логан сакав да кажам нешто.

Кога го гледав прв пат во кино, пред тоа само знаев за ликот, првиот дел низ магла го имав гледано пред 10000 години и седнав да гледам и ептен ми беше ок, супер прекрасен филм, забавен, смешен, емоционален, драма со тек тук некоја акција. Амаааааа, сега кога го гледав како последен дел после сите тие делови и кога се запознав со сите тие ликови, овој дел ми изгледаше како да си рекле досадни се веќе Логан и професорот, исцрпени сме, исцрпени се и тие, нека остарат и нека умрат. И така и бидна. Ништо ништо ништо од она што требаше да се деси не се деси, таква смрт не беше достојна за таков лик како професорот, требаше да го испратат со сите воени почести, со огномети и виолини, со солзи и со присуство на сите мутанти и немутанти на светот и во негова чест требаше сите да се откажат од моќите и со неговата смрт да престанеа да постојат мутантите. Па и луѓето, нема сврха веќе да се живее на светот без него. Не онака што е она езеро имало. Не, разочарана сум од филмот кој ми беше најдобар за 2017 година. 8ка има зошто беше 9ка и да не му ставам 7ка, имаше и полоши со 7ка. Логан ако им здосадил нека се замараат со Логан, зошто професорот така цигански го умреа... 7ка!
И јас прв пат кога го гледав го имав истото мислење, ама мислам дека целта им беше да им остават едно такво горчливо чуство на гледачите, со цел да биде малце поинаков, посериозен, потрагичен суперхеројски филм, а не типичен Каптен Америка или Супермен...+ мораа да се дистацираат малце од предходните два Вулверина, кој не беа добро прифатени од критичарите и фановите.
во суперхеројскиот жанр, има далеку полоши филмови од Логан, од мене има 8.5-ка..

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.517
Поени од реакции
9.549
И јас прв пат кога го гледав го имав истото мислење, ама мислам дека целта им беше да им остават едно такво горчливо чуство на гледачите, со цел да биде малце поинаков, посериозен, потрагичен суперхеројски филм, а не типичен Каптен Америка или Супермен...+ мораа да се дистацираат малце од предходните два Вулверина, кој не беа добро прифатени од критичарите и фановите.
во суперхеројскиот жанр, има далеку полоши филмови од Логан, од мене има 8.5-ка..
Па ќе беше подобро на крај да ја купеше сам таа јахта и да заминеше онака со некој старски обичен мирен поглед на некое море на крај на филм, и можеше да си посвои и некој млад мутант ако не изгледа тоа малку педо, па да му пренесеше некои особини, не од моќите него тоа неговата способност да те смири, да ти даде сила, надеж, воља, знаеш ко дедо на внук шах ќе си играа ќе му кажеше нешто ултра супер паметно и ќе завршеше филмот и сите ние ќе осеќавме поголема грутка за неговиот лик, затоа што после се што направи и помина, сепак на крај малце малкуцка осети што значи да се живее обичен нормален живот. Тоа кај црнците што се деси кога рече дека му е најубава и најмирна ноќ пред да умре беше ко со сила да ме тераат грутки да осеќам зошто одма се знаеше дека после тоа ќе умре, мислам во филм не се дешаваат патетики некои без потоа некој да умре, мораш да го жалиш повеЌе. А професорот не заслужува да умре со такво филмско клише, повеќе ќе бев задоволна Логан да го заборавеше кај црнциве него со таква смрт па и погреб со два збора: ИМА ЕЗЕРО...

Зошто претходните два Вулверин се толку ужасни за сите?

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Првиот Вулверин филм кога излезе во 2009 мене ми беше онака ок, може зашто во тоа време се уште немаше толку многу суперхеројски филмови. Се чудев дури зошто толкав хејт. Ама кога го гледав пак после 5-6 години видов дека стварно филмот има премногу недостатоци.

Вториот во Јапонија мене ми беше многу досаден. Не понуди ништо ново на жанрот. Дали се сеќавам и на 1/3 од филмот.

Е Логан навистина ми се бендиса. Се издвојува многу по квалитет од последните неколку X-Men филмови, па и од суперхеројските филмови воопшто. Тој, Deadpool, Civil War и Infinity War би ги ставил како најдобри суперхеројски филмови во последните три години.

Kajgana Shop

На врв Bottom