Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.412
Поени од реакции
84.719
Пак ќе ти кажам, ако ти зависиш од партија јас не зависам, ниту сум член ниту на партија, а гласам по сопствено убедување, и немам ниту слика од заев ни од грујо у дневна соба. Ти за да бидеш како јас треба да јадеш фурни, збориме за образование, тебе не те интересираат лица со високо образование, тебе те интересира само штабска комуњарска политика. Тоа е твојата тажна страна, и нажалост неизлечива.
Пак за мене тој и за слики по зидови... Абе ретардирани ли сте, пизда ли му материна, сите по калап онака? Можете ли еднаш насочено да дискутирате? Малку кохерентно и фокусирано на темата.

Ти велам повторно, бојкот на избори во вакво партизирано и духовно утепано општество, е невозможна мисија, за наивни да имаат да си праат муабет, која не ти текнала тебе прв, а која ни ти самиот нема да ја спроведеш.

Ај сеа ти, викни уште некој и почните за тоа што имам у џеповите или какви прозори имам у станот.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Komunjarive se ko eden vid verska sekta. Lica bez sopstven jas i lica na koi najlesno se pere mozok i intelegencija.
Немој сега со вреѓање, јас сум по убедување комунист, а овие ако мислиш на сдс се далеку од комунизам, и сами не знаат што се. Комунистите се бореа за Македонија, не за северна

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ако ви е утеха дека други биле преговорите под Грујо ок.
Edno e da pregovaras, drugo da go natrtis spostveniot narod bez negova konsultacija i da probuvas na sila da go stavis pred samounistuvanje i svrsen cin. Ama na tebe ocigledno selektivnite setila = komunjarska klasika povtorno ti rabotat na dalinsko.[DOUBLEPOST=1533304108][/DOUBLEPOST]
Немој сега со вреѓање, јас сум по убедување комунист, а овие ако мислиш на сдс се далеку од комунизам, и сами не знаат што се. Комунистите се бореа за Македонија, не за северна
Komunjar i komunist se dva razlicni poimi :) Komunisti se mozebi levica so apasiev.

Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Пак за мене тој и за слики по зидови... Абе ретардирани ли сте, пизда ли му материна, сите по калап онака? Можете ли еднаш насочено да дискутирате? Малку кохерентно и фокусирано на темата.

Ти велам повторно, бојкот на избори во вакво партизирано и духовно утепано општество, е невозможна мисија, за наивни да имаат да си праат муабет, која не ти текнала тебе прв, а која ни ти самиот нема да ја спроведеш.

Ај сеа ти, викни уште некој и почните за тоа што имам у џеповите или какви прозори имам у станот.
Ај што навредуваш ок, тоа е она ниво кое ти прилега, ама да тврдиш дека сум партиски и дека и дека гласам под директива незнам што да ти кажам ... ако тоа е твоја утеха со среќа нека ти е.
Демократска земја, моето демократско право и избирам да го бојкотирам референдумот кој е вештачки и насила наметнат, со катастрофално не-дефинирано прашање кое е тросмислено. Јас избирам да БОЈКОТИРАМ, и дали имаш ти проблем со тоа што јас БОЈКОТИРАМ ?

P.S. @bijons е доктор на науки за многу тука, случајно по грешка дојде до неразбирање се извинив и сега сме топ :love:

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Edno e da pregovaras, drugo da go natrtis spostveniot narod. Ama na tebe ocigledno selektivnite setila so e komunjarska klasika povtorno ti rabotat na dalinsko.[DOUBLEPOST=1533304108][/DOUBLEPOST]
Komunjar i komunist se dva razlicni poimi :)
Ми е јасно мене. Само не можеш да ги обвинуваш овие, еве ги имам другари, ветено им е дека ќе работат по државни институции, и шират пропаганда. Сакаат леб без мотика. За работа не ги бива а сакаат да се курчат и мора така. Ај остави

B

Bafra

Гостин
Horhe.jpg

Кажете ама убав говор им одржав :D

The Harlem Globetrotters на сдс-дпне може вода да им носат. Какви претстави па па. А народ си плаќаме, и со пари, и со крв па и со живот. (y)

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Zatoa vikam na site paraziti vo javen sektor administracija javni pretprijatija i sl treba zakonski da im se odzeme pravoto na glas. Samo toa e spas za ova najpartizirano parce zemja vo svetot.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.412
Поени од реакции
84.719
Ај што навредуваш ок, тоа е она ниво кое ти прилега, ама да тврдиш дека сум партиски и дека и дека гласам под директива незнам што да ти кажам ... ако тоа е твоја утеха со среќа нека ти е.
Демократска земја, моето демократско право и избирам да го бојкотирам референдумот кој е вештачки и насила наметнат, со катастрофално не-дефинирано прашање кое е тросмислено. Јас избирам да БОЈКОТИРАМ, и дали имаш ти проблем со тоа што јас БОЈКОТИРАМ ?
Не бачко, како и другите од твоја провиненција имате проблем со рацио, логика и причинско-последични законитости, што го покажувате у секоја ебана дискусија.

На пример:
Ако збориш за разочараност на гласачкото тело која требало наводно да се лечи со бојкот на ИЗБОРИ, ок ќе збориме за тоа, а не за мене, ни за тоа што имам у соба. И сигурно, ако некој од нас нема аргументи, нема да личи уопште паметно, ако покуша да ја угуши темата, префрлајќи се на нешто друго, како гласање на референдум.
Еве како почна дискусијата со твојот пост:
Точно така, двете партии со ЏЕЛАТИТЕ на македонскиот народ, и само бојкотирање на сите наредни избори е решение на проблемот.
.
А заврши со нешто друго:
измеѓу постовите за мене збореше
Нема теоретски шанси да се води фокусирана дискусија, нели? Штом немаш аргументи, скокаш на друга гранка.

Ако продолжевме уште малку веројатно на гласање за Евровизија ќе се префрлеше.

и ова исто
:
Ретардиран ли си?
не е навреда
навреда би било -
Ретардиран си!

Пизда ли му материна, не е навреда, затоа што не е упатена кон тебе
навреда би било -
Пизда ти материна

Последно уредено:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.980
Ти за да бидеш како јас треба да јадеш фурни, збориме за образование, тебе не те интересираат лица со високо образование, тебе те интересира само штабска комуњарска политика.
Остај го бе, не знае каква чест му правиш што му реплицираш...

S

silmarillion

Гостин
Не за утеха, ако овие беа исти со предходните, сигурно немаше да се потпише. Јеби га, логика. Ова е апсолутна победа на грција, газење на врат, плукање и бришење патос со нас, колку порано ќе си признаеме толку подобро
Тоа што тебе ти е побитно дали името ќе го зачуваме смениме од економијата и правдата е ултра најголем пораз.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.412
Поени од реакции
84.719
Platen e na sekoja dobiena replika. Na sekoi 100 bonus za inovativnost.
:LOL:
Плаќаат и тоа добро. Али само ако има пост на кој треба да се одговори. Пост кој пречи на политиката на власта.
За овде ништо не ми плаќаат. Ми викаат на Иреал, Ѓорѓи, РајанГигс, тебе и останати и куче да го научеле да типка со шепите по тастатура ќе можело да им одговори. А јас им велам, абре луѓе, дајте не заебавајте, имаат заебани аргументи, не е лесно со нив човек да се бори по интернетот.
Јок, немаат разбирање. Ни банка не даваат за оваа интернет борба.
Чак и се појавија некои кои почнаа да тврдат дека на вашите постови не ни треба контра да се иде пошто биле нефокусирани, полни со глупости и ад хоминем и дека всушност е боље да се остаат на мира да пишуваат тие членови. Али ја не мислам така и чекам да почнат да ме вреднуваат и да ми плаќаат и за тука.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Не бачко, како и другите од твоја провиненција имате проблем со рацио, логика и причинско-последични законитости, што го покажувате у секоја ебана дискусија.

На пример:
Ако збориш за разочараност на гласачкото тело која требало наводно да се лечи со бојкот на ИЗБОРИ, ок ќе збориме за тоа, а не за мене, ни за тоа што имам у соба. И сигурно, ако некој од нас нема аргументи, нема да личи уопште паметно, ако покуша да ја угуши темата, префрлајќи се на нешто друго, како гласање на референдум.
Еве како почна дискусијата со твојот пост:
А заврши со нешто друго:

измеѓу постовите за мене збореше
Нема теоретски шанси да се води фокусирана дискусија, нели? Штом немаш аргументи, скокаш на друга гранка.

Ако продолжевме уште малку веројатно на гласање за Евровизија ќе се префрлеше.

и ова исто
:
Ретардиран ли си?
не е навреда
навреда би било -
Ретардиран си!

Пизда ли му материна, не е навреда, затоа што не е упатена кон тебе
навреда би било -
Пизда ти материна
1. Провиненција :pos::pos::pos::pos:
2. Разочараност од партија што е на власт со бојкот е казна за водење катастрофална политика, лечењето не е на народот туку на партијата која е заболена од КАНЦЕР.
- ВМРО се бутнаа со гласање, СДСШ ќе се бутнат со бојокот, за се има решение само потребна е тактика.
3. Со тебе не сум почнал никаква дискусија освен ако @silmarillion не ти е дупли акаунт.
4. Знаеш што, ќе бојкотирам пошто денес станав со лева нога, дали тоа тебе и на тие кај тебе од партија им смета ?

ТОА ШТО ТИ ПРОБУВАШ ВО СЕКОЈ ПОСТ ДА ЕТИКЕТИРАШ НЕКОЈ КОЈ ИМА РАЗЛИЧЕН СТАВ ОД ТВОЈОТ И ТВОЈАТА ПАРТИЈА Е НАЧИНОТ НА КОЈ ТВОЈАТА ПАРТИЈА МОМЕНТАЛНО ОПСТОЈУВА НА ВЛАСТ. Но не за долго зашто идете во историја многу брзо.

#БОЈКОТИРАМ :oleee:

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Тоа што тебе ти е побитно дали името ќе го зачуваме смениме од економијата и правдата е ултра најголем пораз.
ekonomija? pravda?
pa dobro, ako za tebe ekonomija e delenje narodni pari na zasluzni sareni kurtonoidi za kvaziinovacii a pravda osloboduvanje na aboliciran lopov povtorno faten na delo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom