Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Тоа е реалност, а ти продолжи си да фантазираш колку сакаш. Дпмне и на последниве избори после толку срања, снимки и што ти уште не пак освои 51 пратеник од 120

А посебна приказна е слабиов мандат на Заев до сега, на наредниве избори ќе сонува за гласовите на неутралните кои навистина очекуваа промени
Да беше паметен и чесен ќе прифатеше во прашањето за референдум граѓаните само да се изјаснуваат за договорот со Грција а не да меша баби и жаби..
Затоа го менуваме името, за влез во Нато и Еу. Друга причина јас до сега не сум слушнал.Ние од независноста навака преговараме за влез во овие заедници.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Само еден ден по распишување на референдумот а веќе на сите страни фрчат колумни, написи, фејсбук статуси, пораки, странски гости и форумџиски новајлии.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.737
Поени од реакции
37.726
Затоа го менуваме името, за влез во Нато и Еу. Друга причина јас до сега не сум слушнал.Ние од независноста навака преговараме за влез во овие заедници.
...ма какво име менуваш, ние нема да постоиме како народ Македонци, ќе бидеме граѓани на Северна држава каде живеат среќни граѓаните, Албанци, Турци, Срби, Бошнаци....ама Македонци :kuracc:

J

jakovdi

Гостин
Гласај бе, кој ти рече да не гласаш, ама џабе ти е кога нема да помине референдумот...Ниту пак ќе го изласа некој во собрание договорот...
Не верувам во гатање видовитот сигурно ке поминел или сигурно нема да поминело.
Единствено како лојалност кон државата може да гласаме за или против и да очекуваме еплог на 20+годишново статус кво.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.737
Поени од реакции
37.726
Не верувам во гатање видовитот сигурно ке поминел или сигурно нема да поминело.Единствено како лојалност кон државата може да гласаме за или против и да очекуваме еплог на 20+годишново статус кво.
е да...сега секој поскапуваат продуктите, услугите, облеката, лековите,имаме силен статус на размрднување :icon_lol:

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
...ма какво име менуваш, ние нема да постоиме како народ Македонци, ќе бидеме граѓани на Северна држава каде живеат среќни граѓаните, Албанци, Турци, Срби, Бошнаци....ама Македонци :kuracc:
Пиши се ти албанец,турчин, србин,бошњак,ром, Јас на пописот ќе се потпишам Македонец.И тие што имаат бугарски пасош, Во Бугарија на пописот можат слободно да се изјаснат како Македонци. А ти биди што сакаш.Демократија е, јбг.

T

Terroir

Гостин
Тоа што ќе направиме евентуална промена на името не значи и автоматски влез во Европска унија, дури ни препорака не ни дадоа на последниот самит каде што ни потенцираа и други услови како борбата против корупција. Сите знаеме дека повеќето луѓе во државава се за ЕУ и НАТО ама колку го подржуваат договорот е др работа
Заев истурка се на брзина и по секоја цена, не е ни чудно што скоро се прифатија од она што Грција бараше и промена на устав и севкупна употреба итн

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.737
Поени од реакции
37.726
Пиши се ти албанец,турчин, србин,бошњак,ром, Јас на пописот ќе се потпишам Македонец.И тие што имаат бугарски пасош, Во Бугарија на пописот можат слободно да се изјаснат како Македонци. А ти биди што сакаш.Демократија е, јбг.
Албанец си ја има Албанија и затоа ќе биде Албанец, Турчинот си ја има Турција па затоа ќе си биде Турчин, Србинот си ја има Србија па затоа ќе си биде Србин, а Македонецот? пааа нема Македонија не може да има тогаш Македонец оти немаш држава Македонија...туку некоја таму Северна со граѓани, така да ти можеш да се пишеш што сакаш, ама нема да постоиме :(

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Албанец си ја има Албанија и затоа ќе биде Албанец, Турчинот си ја има Турција па затоа ќе си биде Турчин, Србинот си ја има Србија па затоа ќе си биде Србин, а Македонецот? пааа нема Македонија не може да има тогаш Македонец оти немаш држава Македонија...туку некоја таму Северна со граѓани, така да ти можеш да се пишеш што сакаш, ама нема да постоиме :(
Иди вкуси некој грчки кроасан ајде, дебелеј си го газето.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Мислам, значи постојам. Изрекава незнам од кој е. Значи ние 27 години непостоиме. 27 години не мислиме.Мислиш дека со устав се укинува народ.Значи другата година нема Илинден славење. Во Фиром може да се слави, во Југославија можело, Во Северна Македонија не смее. Бидејќи непостоиме. Народ без историја ќе бидеме.
Terroir ако запне ЕУ да не стави во ред,би требало за 7-8 години да влеземе. Ако ги остават реформите на зајко,грујо, љупчо,бранко и овие останативе 25% што се на подрум никогаш нема да влеземе како држава.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Мислам, значи постојам. Изрекава незнам од кој е. Значи ние 27 години непостоиме. 27 години не мислиме.Мислиш дека со устав се укинува народ.Значи другата година нема Илинден славење. Во Фиром може да се слави, во Југославија можело, Во Северна Македонија не смее. Бидејќи непостоиме. Народ без историја ќе бидеме.
Terroir ако запне ЕУ да не стави во ред,би требало за 7-8 години да влеземе. Ако ги остават реформите на зајко,грујо, љупчо,бранко и овие останативе 25% што се на подрум никогаш нема да влеземе како држава.
каде пишува дека не може да славиме? и тоа во договорот е?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ne go menuvame imeto za vlez vo nato i eu.
Go menuvame poso ne vidoa ocajni domakjinki,i sea ne rabotat kako bavca so sekakva retardirani baranja

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Mislam deka ova so referendumov ne mozea poloso da go userat. Sekoj istrel sto go istrelaa im se odbi nazad vo celo.
Koga gi gledam so kakvi bedni providni finti ja vodat politikata mi ide i jas da gi bojkotiram.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Ne go menuvame imeto za vlez vo nato i eu.
Go menuvame poso ne vidoa ocajni domakjinki,i sea ne rabotat kako bavca so sekakva retardirani baranja
Ајдее. Буш не успеа да не внесе во Нато со референцата,а ти очекуваш некој од нашиве да изврши притисок за да влеземе. Никој не не работел така добро како нашиве политичари.Еве најсвеж пример финансирање на партиите.Овој закон од Калето директно, од Бејли беше напишан.Нашиве под притисок го потпишаа.
xope иронија малку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom