Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Кои глаучи !
Кои северџани !
Извртуваат нешта... нон стоп, као нешто се- а и самите не знаат што се...па после фиромјани, сендвичи, ....па атеисти... психолози, патолози ,психијатри....
Кој крај ќе ви најде ?...Криза во идентитет - шизофреници...[DOUBLEPOST=1532517255][/DOUBLEPOST]
НА НАС..НАЈТОЧНО !
...И ПИРИНСКА !

:masa::masa::masa:

Типична сендвич реторика, добро напиша некој погоре; они са вмровци, мразат се околу себе.
Ваквата реторика ја има уште од времето на Љубчета, ништо ново.
Не бе Лорду тоа што го имаш напишано потполно се однесува на вас само не си приметил.Вие сте тие бесчуствителни гомца кои се ситат на туѓа мака.Прво за убиствата во Смилковско ви се исполни душата обвинуваќи ги вмровците наместо да ги жалите децата.Исто и за поплавите повеќе мерак ви се правеше што беше грешка на изведувачите на обиколницата одколку да искажете сочувство за жртвите.Малолетни навивачи ги колат секој божји ден ве нема за лек.Ама за Села први бевте да јадете гомна,за пожариве некои мајмуни коментирале демек господ ги казнил грциве одма фиромјаните вакви онакви.Божем сите се ситиме што дечиња живи изгореле.

Типични црепови,како со душа да чекате да се случи некоја катастрофа па плукате по тие што имаат различно мислење од вас.

Не бе Лорду тоа што го имаш напишано потполно се однесува на вас само не си приметил.Вие сте тие бесчуствителни гомца кои се ситат на туѓа мака.Прво за убиствата во Смилковско ви се исполни душата обвинуваќи ги вмровците наместо да ги жалите децата.Исто и за поплавите повеќе мерак ви се правеше што беше грешка на изведувачите на обиколницата одколку да искажете сочувство за жртвите.Малолетни навивачи ги колат секој божји ден ве нема за лек.Ама за Села први бевте да јадете гомна,за пожариве некои мајмуни коментирале демек господ ги казнил грциве одма фиромјаните вакви онакви.Божем сите се ситиме што дечиња живи изгореле.

Типични црепови,како со душа да чекате да се случи некоја катастрофа па плукате по тие што имаат различно мислење од вас.

Pics or it didn't happened.

Кажи нешто за ОМО Илинден, о Ханко сестро, пардон брату !

Пола камиона лугье!
Ако вистински сакаа да направат партија и да учествуват во избори, можеха да го направат, но не сакат зошто ке добијат 200 - 300 гласа.

А за другото - ву-з-ет пардоне!!

Пола камиона лугье!
Ако вистински сакаа да направат партија и да учествуват во избори, можеха да го направат, но не сакат зошто ке добијат 200 - 300 гласа.
А вие "демократи" ко нашиве глаучи, така ?...
Уште какви притисоци, негирања македонците во Пиринска Македонија не' проживееа ?...Како не ви е срам ?...Исти сте ко гејовите(грците)...
...21-век, а вие си терате уште по турско....

Глеај сеа како влага институција у институција.

https://a1on.mk/archives/925421

Јакуповиќ: Министерот Ќахил паркираше на тротоар, а запрашан зошто узурпира јавен простор одговори дека тој е држава

24/07/2018 - 18:29

jakupovic-kjahil.jpg

Актерот Един Јакуповиќ на неговиот Фејсбук профил објави дека министерот без ресор, Аднан Ќахил, паркирал на тротоар, а запрашан зошто го узурпира јавниот простор на пешаците одговорил „Јас сум држава“.

„Кога го запрашав зошто го узурпира јавниот простор на пешаците ми одговори: јас сум држава! Возилото е на министерот без ресор: Аднан Ќахил“ напиша Јакуповиќ на Фејсбук.

jakupovic-kahil.jpg

Кои глаучи !
Кои северџани !
Извртуваат нешта... нон стоп, као нешто се- а и самите не знаат што се...па после фиромјани, сендвичи, ....па атеисти... психолози, патолози ,психијатри....
Кој крај ќе ви најде ?...Криза во идентитет - шизофреници...[DOUBLEPOST=1532517255][/DOUBLEPOST]
НА НАС..НАЈТОЧНО !
...И ПИРИНСКА !

И пак не кажа, што има христијанско у осветата и одмаздата и рамнодушноста кон туѓите маки.

Добро, можно е да не можете ама баш ништо да сфатите? Можно е да сте лишени од елементарна логика?

Никој не рече дека атеистите се вакви или онакви, но атеистите не се лицемерни. Рисјаните се лицемерни. Од една страна прифатиле верување кое ги обврзува на хуманост и човекољубие, на вртење на другиот образ, а од друга страна се ситат кога некој страда.

Пробај да го сфатиш ова, затоа што поедноставно од ова не може да ти се објасни.
Прво кај нас народот нема врска од христијанство.Па повеќево атеисти шо ги знам слават слави прават визити,а сами признаваат дека се атеисти.Значи кај нас се работи за традиција, а не за религија.Не е христијанин некој шо се испијанал со топла ракија за Водици.И тие шо тврдат дека се верници повеќето немаат врска од христијанство,мислат дека маскембалон во Вевчани е врв на христијанството.Мислам дака располагаш со некоја логика за да сватиш од прилика која ми е поентата.

Последно уредено:
И пак не кажа, што има христијанско у осветата и одмаздата и рамнодушноста кон туѓите маки.
Секој шо се сити на туѓи маки не е христијанин,независно од тоа шо се преставува во јавноста.

Ај каши ми кај пишав за одмазда или освета ?...А, прочитај си ги твоите гнасни навреди кон мене...о, велеглаучу, и одговори зошто не пиша букава за случката со македонците во Егејска Македонија и сношти кога им беше најтешко тие држеа 90 мин. транспарент да гледа цел свет RIP Македонија а никој од кај нив не изреагира....

:aplauz::aplauz::aplauz:
Слушај френд, дојди во Пиринска, ке те водам во кое село сакаш, ке одиме кука по кука, ке сборуваме со лугето.
Нема да прашаме, кој каков е.
Ке прашаме така обшто - за историјата, за училишта, за цркви, какви са биле, кој ги е строил, за војводи ко сакаш....Вистината сама ке се покаже...
Не си фер....Сега имаше собир, така да си кажаа луѓето каков притисок им се правел, и им се прави !...Но ти нема тоа да го прифатиш како веродостојно...

Секој шо се сити на туѓи маки не е христијанин,независно од тоа шо се преставува во јавноста.

Јас не се ситам на туѓи маки, но дефинитивно сум рамнодушен, односно воопшто не ми е гајле за патешествијата на гејците.

Причината за мојата рамнодушност е едноставна: и на гејците воопшто не им е гајле за патешествијата на нас Македонците.

Ваквиот начин на размислување од моја страна повеќе е во духот на "око за око, заб за заб" од Стариот Завет, наместо во духот на Новиот Завет врз кој се темели христијанството, но воопшто не планирам да го оправдувам мојот начин на размислување, освен со потенцирањето на фактот дека ниту сум совршен, ниту сум пример за христијански верник.

А кога сме кај македонските христијани, пароли од типот на "Шутка не ти бега Никола" не се баш во духот на христијанското учење кое повикува на љубов и на прошка, па сепак не ги етикетирам македонските христијани како лицемери или лажни верници.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom