Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Куроглав, ти бе за пропаганда најде да пишуваш? Член на форумот од 2016, тамам пред епскиот пад на Гвујо. Немаш ниту еден пост настрана од оваа тема, и сите ти се плукање по власта. Ти најде бе мајмун еден да кажуваш кој за што е на форумот?

Јас сум член од 2013, еден куп луѓе познавам од форумот, пишувам во многу теми. И јас сум овде за пропаганда, а ти онака случајно само во оваа тема пишуваш?

Ебаве тоа ретардите кои газот за сендвич си го продавате.
toa so si clen na forumot demek odamna ne znaci deka neso pametno si napisal i deka gore megu sivite kelii ne ti pliva ednokletocna ameba.[DOUBLEPOST=1532359970][/DOUBLEPOST]
Јас бојкотирам и референдуми и избори, и заедно и одделно, и ако доволно луѓе бојкотираат ќе има промени, ако не ќе се свири по старо.
poso juzno kosovo e najpartiziranata drzava vo svetot za da ima nekakva nadez da mrdnat rabotite treba da se zabrani pravoto na glas na site zalepeni na drzavna cicka vo javna administracija i javnokolhoznite pretprijatija.

Не е више интересно со иновацииве ама eте, видов дека и на цветанка ласкова снаа и лапала грант за иновации, за фирма основана пред 43 дена, па седнав малце да си поплачам за тоа колку за кур не ги бива ни за крадење.

Случајно да не праша за бомбите за Смилковско?Греота невини луѓе малтретираат по судови.
ubijcite garant ke dobijat i sredstva za unapreduvanje na zemjodelie od fondot za inovacii (so del od koi ke kupat i kvalitetno oruzje za retcenje na divec i sumski stetocini).

Кои ви гарантира дека нема да ви се злоупотребат личните податоци и после кога ќе си проверувате, да си видите дека сте гласале, а не сте ни се појавиле на референдум/избори...

Случајно да не праша за бомбите за Смилковско?Греота невини луѓе малтретираат по судови.
Повеќе од пола граѓани на државава у логори ќе ги стаиш. Смилковско ќе биде неважен случај.

За измислување на топла вода колку ќе ми дадат? Ако не ми дадат од Русија ќе барам некој ќе даде.

Хм....
Интересен состанок
Од се се откажаа па и НЕ за двојазичност за ДА на референдум?
Или џа или бу? Нема више кеца у рукаву?
Интересно Зоки , ке го надминеш предходникот

За измислување на топла вода колку ќе ми дадат? Ако не ми дадат од Русија ќе барам некој ќе даде.
se zavisi kolku kurtoni si frlil, kolku bile puni, dali bila kvalitetna bojata i se razbira kolku pati si ja pogodil celta.

Единствен пат да станеме држава е сите сомнителни случаи брзо и ефикасно судски да се процесуираат. Така на крај памет нема да му падне на Кочо сам на себе да си дели пари или Филипче за 24 часа откако новинарите го обелоденија случајот да најде неправилност. Се со паролата ако пројде - пројде.

Или Сашо да го купи Мериот од Алек од пред некое време, онака например.

Дезинформации.[DOUBLEPOST=1532358046][/DOUBLEPOST]

Не видов МК таблица дека е на колата и не видов дека е паркиран негде на паркинг.

Слеп да не си?
зошто некој јавно (со име и презиме) би објавил а се гледаат и оштетени коли.[DOUBLEPOST=1532363938][/DOUBLEPOST]
Мое мислење е дека на ДПМНЕ им одговара промена на името во овој момент. Поради 2 причини:

1. СДСМ им врши услуга затоа што им решава прашање кое со оглед на државните интереси мораше да се реши - ова е една обврска помалку за ДПМНЕ која инаку би морале да ја завршат при евентуално формирање влада.

2. Откако ќе се смени името имаат загарантирани победи на избори, макар и многу да краделе и ништо да не реформирале името ќе им биде ефективна алатка за пропаганда во предизборието - ветувања за враќање на старото уставно име, етикетирање на неистомисленици како предавници... го направиле и порано ова, да не должам.

Ако вмро така лесно дозволат промена на името со уцена и договор што ни во еден момент не е за Македонија и Македонците, сигурен сум тек тогаш ке видат бојкот на прецедателските избори.[DOUBLEPOST=1532364253][/DOUBLEPOST]
Дефинитивно ќе има промени и да помини и да не помини референдумот :)

Проблем е договорот и лижење на нивниот шупак, знаеме дека промена некој ке направеше кога тогаш.Но политика е курва така да се е у игра освен ние у Нато или Еу.
Глуп зајко се истрча ко прле пред магаре, барем да оставеше вмро да го јадат на суво, а не он да го лапне небањат вака (пак).

Последно уредено од модератор:
Хм....
Интересен состанок
Од се се откажаа па и НЕ за двојазичност за ДА на референдум?
Или џа или бу? Нема више кеца у рукаву?
Интересно Зоки , ке го надминеш предходникот

Ол ин...
Класични преговори ала Заев. Даваш се за да добиеш нешто што само би ти го продолжило мандатот. Како во договорите со Бугарија и Грција. Очекуваше со тоа што отстапи од своите позиции на повик од Мицкоски кон членството на ВМРО-ДПМНЕ да излезе на референдум кое за среќа не се случи.

Добро е што ги потврдиле Уставните одредби за тоа што значи успешен референдум без разлика во која форма ќе биде за да нема утре нови толкувања. 50%+1 излезност и 50%+1 од излезените да гласаат за или против одлуката.

Веќе и повидливо е дека ВМРО-ДПМНЕ ќе оди на бојкот и со било каков исход од референдумот мислам дека ќе се оди на предвремени парламентарни заедно со претседателските следната година.

Куроглав, ти бе за пропаганда најде да пишуваш? Член на форумот од 2016, тамам пред епскиот пад на Гвујо. Немаш ниту еден пост настрана од оваа тема, и сите ти се плукање по власта. Ти најде бе мајмун еден да кажуваш кој за што е на форумот?

Јас сум член од 2013, еден куп луѓе познавам од форумот, пишувам во многу теми. И јас сум овде за пропаганда, а ти онака случајно само во оваа тема пишуваш?

Ебаве тоа ретардите кои газот за сендвич си го продавате.
1. Кур ме боли од кога си член.
2. Активен сум во повеќе теми, ама признавам ти замараш во скоро сите теми и во повеќето кои сум ги следел само тролаш и ја уништуваш дискусијата. Најсвеж пример е онаа за Влатко Илиевски.
3. Можда имаш некој пријател од форумов, ама тоа ти се единствените. Надвор од овој форум ти си никој и ништо. Многу подобро ќе било да те издркале у шоља.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom