Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас реков, ДРПМНЕ се канцер навлезен во сите пори и ќе треба да се чисти минимум 11 год (колку што владееа).

Слодобно може да се додаде плус една.
Плус СДСМ.

Пре би рекол дека ДПМНЕ на Мијалков е метастаза на транзиционен СДС на БЦ. Истите луѓе се појавуваа во бизниси и тогаш и сега. Има одредена група на луѓе на кои им одговараат сите влади и со сите го праат партал буџетот на РМ. Уиграни се со сите страни за никој да не ги чепка кога ќе се смени власт. Сликани по кафичи со политичари и нивни блиски и со едните и со другите у зависност кој е на власт. Поготово Шарена Револуција со лична карта на Водњанска, Периша Савелиќ, Ацо Карамов итн. Све е тоа фејк.

Плати данок и биди примерен граѓанин, кога ќе дојде ред за донација за твојата болест или болеста на твоите блиски, донациите веќе ќе бидат истрошени затоа што луѓето ќе бидат разочарани и апатаични.

Пре би рекол дека ДПМНЕ на Мијалков е метастаза на транзиционен СДС на БЦ. Истите луѓе се појавуваа во бизниси и тогаш и сега. Има одредена група на луѓе на кои им одговараат сите влади и со сите го праат партал буџетот на РМ. Уиграни се со сите страни за никој да не ги чепка кога ќе се смени власт. Сликани по кафичи со политичари и нивни блиски и со едните и со другите у зависност кој е на власт. Поготово Шарена Револуција со лична карта на Водњанска, Периша Савелиќ, Ацо Карамов итн. Све е тоа фејк.

Мене не ми е јасно како може да правиш бизнис со некој којшто сакал да те убие (буквално) ради бизнисот.

Мене не ми е јасно како може да правиш бизнис со некој којшто сакал да те убие (буквално) ради бизнисот.

Абе седи остај фиромското безкичмењаштво нема граници. И тоа е комплементарно со комплексот некој да сака да ми биде подреден. Така многу ќе се извадат од срањата што ги товарат. Прв што ми доаѓа на памет е директорот на МТВ.

Абе седи остај фиромското безкичмењаштво нема граници. И тоа е комплементарно со комплексот некој да сака да ми биде подреден. Така многу ќе се извадат од срањата што ги товарат. Прв што ми доаѓа на памет е директорот на МТВ.
Да е само директорот добро ќе беше.
Ќе се водржам оти има премногу фејк њуз и шпекулации ама не е само директорот на МТВ :ROFLMAO:

тајм виљ тељ

Абе не знам како иде тоа, али могуче ли е у парламент, као 90% да гласаат за предлогот и уопште да не иде на референдум, затоа што не ми личи дека референдумот ќе успее?
Или можда исто ко за независноста - имаат прашање што ќе ги прелаже народните маси, кои беа прилично инертни тогаш и Македонија немаше да биде независна, ако не го направееа такво прашењето (какво што го направија).

анкетата на кајгана не била за верување, е не, на анал 5 е за верување.
upload_2018-7-21_21-12-35.png

Анкетата на форумот до прoцент испаѓа точна со оваа, ромите ме изненадуваат со пола-пола на анкетава, ама кај нив лесно се менуваат убедувањата така да не би се ослонил на нив, од друга страна браќата турци бе, зар они не ни се најверното малцинство од најпријателската земја?

Така се прави кога е во прашање бизнис. Нема гледање националности, партии, традиции... се се сведува на тоа колку заработка може бизнисот (газдата) да има.

Ова е вака насекаде. Цели држави се уништуваат за да се направи профит ( да се испокраде се што може ).

Вака е било од секогаш.

Анкетата на форумот до прoцент испаѓа точна со оваа, ромите ме изненадуваат со пола-пола на анкетава, ама кај нив лесно се менуваат убедувањата така да не би се ослонил на нив, од друга страна браќата турци бе, зар они не ни се најверното малцинство од најпријателската земја?
И мене исто ме изненади тоа, но можеби имаат испитано 5 души Турци, па се погоди баш кај што се за промена. Како и да е, ако реагира Ердоган пред референдумот има 99% да се против :D
Чисто контра Грција, не за нешто друго.

Абе не знам како иде тоа, али могуче ли е у парламент, као 90% да гласаат за предлогот и уопште да не иде на референдум, затоа што не ми личи дека референдумот ќе успее?
.

Многу е можно и тоа, дури и би било почиста и поефикасна операција од правње шарада од тип на референдум кој би бил оспоруван и би бил траума со децении како 2001 или прошлиот референдум од 2004.
Во договорот со Грција пишува дека нашата страна “ може ако сака’’ да распише референдум, не пишува дека мора, паметно се погрижиле за таа работа. Референдумот е став и ветување на Заев, а тоа како што се гледа од приложеното- не вреди гол кур. Све што треба е да се свика седница и да се пазарат уште 7-8 пратеници од вмро што би коштало околу 100 /200 000 евра или еден два предмета на СЈО и чао пријатно. Хорхе би се опирал малце, ама нема опирање на 2/3, пошто 2/3 значат и импичмент.

Веќе на секого му е јасно дека ЕУ е далечен сон ,макар и да се смени името.Затоа и им пропадна журката за НАТО под наслов можда и ќе не примат,некогаш!Незнам дали мислат дека народот е до толку глуп па да излези на референдум и да гласа за промена на име ,а за возврат не добиваме ништо освем понижување и самоукинување?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom