СП 2018 - 1/8 финале: Хрватска-Данска

• Креатор на темата Креатор на темата The Shadow Walker
  • Време на започнување Време на започнување
Какви емоции беа она од Шмајхел стариот, можам само да претпоставам какво е чувството да си го гледаш детето како пробува да те наследи во струката иако си поставил такви високи стандарди...
И мене ми е најкриво за него, ама тоа е, сам неможеше.

Најлош натпревар на Хрватска ама се извлекоа и како што тргнале фаворитите ќе гледаме финале Русија - Јапонија [emoji28]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Колку ќе ми беше криво за Лука... Таков играч, по ова ќе го памтеа.
Ваква среќа имаше Кристијано во финалето ЛШ 2008 со Челзи, кога утна само он, трет у серијата, и на крај Тери решаваше со клизачите. :D
Заслужено, браво.

Стек, не збориме за субјективно глеање, и јас би му дал црвен. Праиме муабет за тоа дека црвен и пенал веќе не одат во иста реченица освен во одредени ситуации (ти наброја Фрос, да не се повторувам).
Пеја, не ми го кажувај новото правило, го знам и знам за какви ситуации се употребува. Рецимо по старите правила Рохо веројатно ќе јадеше црвен вчера за оној старт над Мбапе, сега доби само жолт (т.е. не знам дали и тоа) заради фаулот. Ама ова беше чист црвен картон, каков BBC какви бакрачи нека не замараат. Сам искочи Ребиќ, празен гол, овој од позади НАМЕРЕН фаул, почист црвен амин.

Ќе беше огромна штета за Модрич, целата кариера ќе му беше облежена со овој пенал.

Да, но сепак тоа и е момент по кој може да ти ја обележи кариерата, промашуваш пенал со кој не на носиш својата генерација до испишување историја. Ќе имаше заслужена кариерна дамка. А сеа мисалм дека ќе здиви (ако има физичка сила уште) против Русија.

После промашувањето се заборави и на неговион ненормален пас до Ребич. Јас не би го ставил да шутира него тука, беше папсан после 70 минута, едвај се движеше, играше со стоење. Но тука и тој сам зема одговорност.

Инаку, мислам дека треба да се размисли за кратење на продолженијава, да бидат по 10 минути. Вака се почесто на СП/ЕП гледаме само формални продолженија. Така бар и да бидат формални ќе бидат пократки.

умрен си
немора да одиш

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ај сабајле ќе им се јавам дека умрев :D

Шала на страна не баш најзаслужена победа,ама ајде еднаш и Хрватска да ја посере среќа.

Пеја, не ми го кажувај новото правило, го знам и знам за какви ситуации се употребува. Рецимо по старите правила Рохо веројатно ќе јадеше црвен вчера за оној старт над Мбапе, сега доби само жолт (т.е. не знам дали и тоа) заради фаулот. Ама ова беше чист црвен картон, каков BBC какви бакрачи нека не замараат. Сам искочи Ребиќ, празен гол, овој од позади НАМЕРЕН фаул, почист црвен амин.

Да де, намерен фаул = професионален фаул.

Кога е надвор од 16 е црвен, кога е внатре во 16 е пенал + жут.
Почнаа тоа секаде да го воведуваат, во Италија истото се деси на Наполи.

Нема веќе да има double-punishment доколку прекршокот не е опасен старт или намерно играње со рака.

Го знаеш правилото, џабе водиш инат.

Mateo Beusan na HRT2: Penal i zolt opravdano, nema zbor za crven. Ako bese nadvor od 16m togas crven da, a vaka ne.

Па тоа бе брат, не му скрши овој нога на Ребиќ или не му напраи џудо зафат и да му скрши врат, едноставно го поцепа од позади за да не шутне и да напраи пенал. Нит беше остра игра, нит беше ѓон у кичма или глава, нормален фаул од позади грб.

Па тоа бе брат, не му скрши овој нога на Ребиќ или не му напраи џудо зафат и да му скрши врат, едноставно го поцепа од позади за да не шутне и да напраи пенал. Нит беше остра игра, нит беше ѓон у кичма или глава, нормален фаул од позади грб.
Тогаш зошто Санчез од Колумбија доби црвен со Јапонија? Ете им пенал нека пуцаат, жолт доволно му беше.
Ова веројатно е најглупата промена на правилата во последните 100 години.

Ако е фаул на празен гол нека биде пенал од гол линија а голманот внатре у мрежата влезен...плус жолт за сторителот.

Тогаш зошто Санчез од Колумбија доби црвен со Јапонија? Ете им пенал нека пуцаат, жолт доволно му беше.
Ова веројатно е најглупата промена на правилата во последните 100 години.
Затоа што со голманска интервенција спречи гол. Правилото си остана за намерна игра со рака а не за фаул.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom