Нема отстапка Грција, ние ќе го смениме името прво, па ќе бараме отстапка од Грција...Грчката отстапка е што ни дозволиле да се содржи и името Македонија во новово име.
До таму им оди стратегијата на бемките, сите министри за надворешна политика со бемки до сега.А замисли правиш референдум и ги известуваш сите што те признале да те викаат рсм и после два месеци грците не го прифаќаат договорот!!?
Јас ќе одам сега пред собрание... Па кој сака нека дојде... Најверојатно ќе биде прошетка само, али јебига, ќе отидам.... убаво е времето ако ништо друго.Штом денес никој не излезе да да протестира да прекинеме со темава за имево нема смисла без жар и енергија не се брани татковина. Што е најтрагнично ни еден лидер не повика на протест ни Мицов дури катастрофа.
Нема повеќе ресет.Отиде возот.Се одкажавме од основните услови за создавање сопствена држава.Немаме сопствена историја,од сега имаме заедничка со бугарите,корените ни почнуваат од 1903г.Потврдивме дека албанскиот јазик е официјален на цела територија значи немаме чисти етнички територии каде само еден јазик се користи од цело население итн.На кратко во иднина не би ги исполнувале условите за членство во ОН.После 20ти ....
оф мори мајко, по свадба тапани... дали ти текнува за јазикот за двојазичност.... Ако не се излезе спонтано денеска, све друго е џабе... канализирање на незадоволство...
А по се изгледа дека нема друг начин освен ресет.... Да си ја прифатиме реалноста и да почнеме да градиме структура која во некоја иднина ќе се избори за Македонска држава... Тука не само политичарите туку и народот е инфициран...
Наводно кодовите немало да се менуваат, едино таблиците ќе се мењале NMK. Која е логиката во ова, не знам.Реално како што кажав и порано ова е најдобро што можевме да добиеме нормална геог. одредница преведена на сите јазици дури и на кинески 北馬其頓 бар нема да се брукаме кон светов со некои словенски топоними. Реално подобро од ова неможеше, е сега има некои детали не го чув премиерот Заев што кажа дали e North или Northern (Северна или Посеверна), и дали ќе се менуваат скратениците МК и МКД.
Тоа го викам јас од 2001 година, тогаш ни умре државата, ама ја држиме да вегетира, дека не сакаме да ја погледнеме вистината во очи... Ресетот е веќе случен, само треба да се освести народот и да почне да гради структура која на некои наши идни поколенија ќе им створи услови за држава после 100тина и повеќе години. Шансата што ја имавме ја прокоцкавме...Нема повеќе ресет.Отиде возот.Се одкажавме од основните услови за создавање сопствена држава.Немаме сопствена историја,од сега имаме заедничка со бугарите,корените ни почнуваат од 1903г.Потврдивме дека албанскиот јазик е официјален на цела територија значи немаме чисти етнички територии каде само еден јазик се користи од цело население итн.На кратко во иднина не би ги исполнувале условите за членство во ОН.
Во Судан долги години имаше граѓанска војна.Но и таму им инсталираа црпнати па беа приморани на поделба.Мене на Северна Ирска прво ми текна, исто и Јужен Судан (географска одредница). Има и Екваторска Гвинеја и Централна Африканска Република, ама да не ги споменуваме тие.![]()
Логиката е што правиме отстапки на добра воља, без никаква обврска од страна на Грците....Наводно кодовите немало да се менуваат, едино таблиците ќе се мењале NMK. Која е логиката во ова, не знам.
Protestite ne funkcioniraat, osven ako ne se sponzorirani od stranski pari i mediumi.Јас ќе одам сега пред собрание... Па кој сака нека дојде... Најверојатно ќе биде прошетка само, али јебига, ќе отидам.... убаво е времето ако ништо друго.
Pasosot e prakticen dokument. U fioka ako go cuvas moze sto bilo da ima na nego ama ako probas da go iskoristis za negovata namena ke vidis kolku go "biva"Еве доказ за глуп човек...идиот. Вака и Waoo викаше (додека му беше важно) дека пред белиот свет сакал да го знаат како Македонец, а не како fyromyanin/fyromans/firomec
Што пишува на пасошов кажи ми?
![]()
Што националност е човеков?
![]()
Глуп си, тежок идиот. Ти, Waoo и останатите "интелектуалци" можете да се фатите раче под раче и да одите во три си лепе пичке материне. Изрод...