jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.577
- Поени од реакции
- 27.422
не си конзистентен бе чоек... ставовите ти се сменети 360 за 4 години колку што си на форумов...Ете уште еден доказ дека не читаш.
не си конзистентен бе чоек... ставовите ти се сменети 360 за 4 години колку што си на форумов...Ете уште еден доказ дека не читаш.
Абе п матер....црквата ќе ја решеле. Да фатеа здравство, школство...економија да не речам...https://prizma.mk/vselenskata-patrijarshija-go-prezede-reshavaneto-na-problemot-na-mpts/
И поповиве сакаат во ЕУ па и тие ќе се ребрендираат.
Тие додуша ребрендирани се, како франшиза на Србите ама нека има промени.
Големиве како се згнале све да решат во МКД, нешто како да ги притиска ...
Речи како сакаш, не се они ставени на власт да решаваат такви работи. Они се ставени баш за тие работи што ги гледаш година дена дека ги прават. Удоволување на околните племиња, и резилење на своето.Абе п матер....црквата ќе ја решеле. Да фатеа здравство, школство...економија да не речам...
Ставовите ми се сменети? Зошто бе пиле? Јас сум против двете банди. Бев против двете банди. Ти си ми реплицирал кога сум го пљукал паторот и си мислел дека навивам за сдс, па сега сум ти неконзистентен....ако воопшто разбираш што значи конзистентност.[DOUBLEPOST=1527701181][/DOUBLEPOST]не си конзистентен бе чоек... ставовите ти се сменети 360 за 4 години колку што си на форумов...
Не разбирате сарказам очигледно.Речи како сакаш, не се они ставени на власт да решаваат такви работи. Они се ставени баш за тие работи што ги гледаш година дена дека ги прават. Удоволување на околните племиња, и резилење на своето.
Едино остана да се продаде прикаската дека така морало и дека откако се ќе се размонтира, и откако од секоја страна ќе бидеме поразени, некој од надвор ќе почне да ги решава вистинските проблеми.
Од прилика, треба да не убедат дека името е криво што син му на Грчев е влезен со врски на работа и ради тоа ни треба брза интеграција.
Се селат, ама во Швајцарија, Данска, Германија, Австрија, зошто би оделе во тие 8 земји со помал реален стандард.То то, а се селат од Турција пошто многу топло.
Не дека треба да ти полагам рачун, ама јас кога “јадев трици“ за вмро, тебе уште Забрчанец и Васиљ ти немаа дадено ни тастатура ни куртон а ни дневница.Многу ми е жал што ти и уште пар ликови овде јадете трици против заев од партиски побуди. Коа ќе се договорат сдс и дпне за "Горна упперк**македонија" за севкупна употреба ќе одите како попчиња да гласате за.
Што рече за протестот, не те разбрав, ќе го праите или да пројдат "стар одмор/нов одмор/споен викенд периодов"?
Зашто би се селел у Германија ако имам појак стандард од пола ЕУ?Се селат, ама во Швајцарија, Данска, Германија, Австрија, зошто би оделе во тие 8 земји со помал реален стандард.
А некогаш ако влезат и Горнамакедониџа, Србија, Црна Гора, БиХ и Косово, ете се малтене пола Европски држави.![]()
Па и таа пола ЕУ во Германија отиде, останаа старци.Зашто би се селел у Германија ако имам појак стандард од пола ЕУ?
Знаеш баце, све што лета не се јаде. Па така и Турска не е само Истанбул,Бурса приморје и Кападокија на инстаграм со балоните. Заеби ти бројки ППП ГДП кога све е тоа концентрирано у пар градови.
I ti toa duri sega go konstatira ? Struja si , strujaНе е разочараност. Туку е констатација.
Види, у руралните средини у сиромаштија живее 35% население, у урбани средини 22%. На страна Романија и Бугарија кои се никаков репер за ЕУ, можеш да ми кажеш во било која друга држава на ЕУ сиромаштијата е ниво на Турција? ГДП ППП се бројки на просеци. Па ти да извадат прљав кеш топ 100 у државава наша ќе имаме плата според просек барабар со средна Европа. Ама, просекот го дигаат 100 луѓе. Дисперзија на богатство ала Кина и Русија.Па и таа пола ЕУ во Германија отиде, останаа старци.
Не ми е поентата да ја величам Турција, но не е ни реално да се исмева подолу отколку што реално се.
Нема Турчин да отиде во Бугарија, Романија, Латвија, Словачка кај што можеби би земал некое евро повеќе (патем од Бугарите дури и просечната им е поголема), ако реално со таа помала просечна ќе купи повеќе производи и добие повеќе услуги.
Ако веќе се сели, ќе отиде некаде каде што 3 пати подобро се живее.
Знаеш, ниту Софија е Бугарија, Букурешт не е Романија итн да не редам![]()
Не е труење...туку историски факт. Во Кичево борбите биле против балистите а не против германците. Сите погинати партизани се погинати од раката на албанските балисти. На пример мојот дедо Ѓорѓија е убиен со мотика во грб во нива од страна на качачка банда.Каква констатација со партизанскиве села и гласачи на сдсКој ве труел вака бе?[DOUBLEPOST=1527696977][/DOUBLEPOST]
Јас знам - не чита.
Прво место, коалиција неопределени: Нема да гласа + не одговорил = 38%Се припрема(ат) за предвремени избори најдоцна до пролет.Веке ја ангажираат машинеријата за перење мозок.Да не ги редам и другите ....Прегледај го приврзокот 191505 Прегледај го приврзокот 191506 Прегледај го приврзокот 191507