Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Забрана за трансфери е престрога казна.
Можно е парична казна, ограничување на бројот на играчи или исклучување од ЛЕ. По мое мислам дека ќе биде второто.

Парична казна најубаво. Нема да е многу максимум 20 милиони. Како и да е за вакво неодговорно трошење и неуспех треба некој да лета.

Парична казна најубаво. Нема да е многу максимум 20 милиони. Како и да е за вакво неодговорно трошење и неуспех треба некој да лета.

Ја како што читав курот ќе го јадат највише за долговите 2014 до 2017 година кога се наштанцале многу долгови, и многу матни договори со спонзорите. И сумњаат дека жутиве не се способни да ги исплатат долговите, и старите и новиов кон Елиот.
Зашто сега излага Уефа со ова не знам.

Фасоне изјави дека ќе има жалба у која Елиот ќе гарантирале дека долговите ќе бидар исплатени до крај на година.

Ја како што читав курот ќе го јадат највише за долговите 2014 до 2017 година кога се наштанцале многу долгови, и многу матни договори со спонзорите. И сумњаат дека жутиве не се способни да ги исплатат долговите, и старите и новиов кон Елиот.
Зашто сега излага Уефа со ова не знам.

Фасоне изјави дека ќе има жалба у која Елиот ќе гарантирале дека долговите ќе бидар исплатени до крај на година.
Пак се они криви. Потрошија 200+ милиони на трансфери и не обезбедија ЛШ. Со парите од ЛШ ќе ги санираа долговите немаше да има проблем. Ама кај фрлија доста пари на глупи трансфери па уште монтела долго го чуваа кога ја упропасти цела сезона. Тоа е чисто нивна кривица. Дали Фасоне дали Мирабели дали двајцата некој мора да лета.

Кинезот има рок до октомври да ја исплати позајмицата на Елиот. Ако не успее да ја плати, а после толку одложувања се поверојатно е дека нема клубот оди кај америте кои сигурно уште од сега имаат листа на потенцијални нови купувачи, а и со ова денес со УЕФА ништо чудно и пред октомври да се деси ова.

Треба и Фасоне и Мирабели да летаат после ваква фијаско од сезона, еве еден цитат од англискиот форум за нив.
For those keeping track at home:
-Fassone failed to secure approval from UEFA FFP
-Milan failed to qualify for the Champions League
-Milan MAY BE banned from European competition
-Milan settled for an awful kit sponsorship deal with a second rate company
-Milan finished in the same position as the previous season after spending over 200M

I'm not sure how you don't fire the management after the year we've had. Nothing short of an absolute disaster.

Според Alfredo Pedulla Сусо се договорил со Наполи.

Анчелoти вo Нaпoли,мoжеби мaлку педерски oд негoвa стрaнa,нo тoa е тoa.

Кој го ебе бе, диносаурус. Нас ни треба Чоло, Конте или Покетино. :icon_mrgr:
Овја стариов нека иде со другар му Де Лаурентис. :icon_lol:

А сериозно сеа, мислевте дека тренерска величина ко Карло би се нафатил у ваков Милан да дојде?
Два пута го бараа, два пута не одјеба, сега више не го ни барале сигурно.

Само Марсељињо е решението за Милан, кога можеше со такви играчи од Валенсија да заврши само неколку бодови зад Реал Мадрид и Атлетико може да замислам што резултати ќе има со Милан ако го надополнат сегашниов тим со уште 3-4 добри играчи кои ќе прават разлика

Ако добие Милан бан за трансфери едина добра работа ќе биде што нема да се плашим цело лето дека постои шанса Мората да го земат :icon_mrgr:

Обично доколку има трансфер банови и слично се изречуваат за наредна сезона колку што знам, одлуката не е валидна за тековната сезона (трансфер период). Ме мрзи сеа по гугл да барам, ама вака по примери на неколку клубови што ми текнува, Атлетико М, Сити итн казните ги "обработуваа" следеча сезона од изрекувањето на казната. Или па можда одлуката била донесена сред сезона па затоа.

Сусо,Абате,Запата,Антонели,Монтоливо,Андре Силва,Калинич.Аут
Хамшик,Бернард,Рубен Невеш,Базели,Флоренци,Балде Кеита,Данкан,Политано.Ин

Сусо,Абате,Запата,Антонели,Монтоливо,Андре Силва,Калинич.Аут
Хамшик,Бернард,Рубен Невеш,Базели,Флоренци,Балде Кеита,Данкан,Политано.Ин

It's that time of the year again.
секое лето си праиш исти математики :D

Лиглето Калинич нејќе сеа да си оди. Нормално просек ко ќе донесеш во тим не можеш го избркаш до крај на договор. Се најмило и на него и на Фасоне и на Мирабели. Дај бе некој нека ги утепа сите 3ца.

Лиглето Калинич нејќе сеа да си оди. Нормално просек ко ќе донесеш во тим не можеш го избркаш до крај на договор. Се најмило и на него и на Фасоне и на Мирабели. Дај бе некој нека ги утепа сите 3ца.

Чекаат да шибне 15 гола па тогаш ќе го продадат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom