Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Аха.
А од каде си сигурен дека баш така е ко што си замислуваш?
Што ако нивните родители ја донеле одлуката да се преселат во друга земја?
Што ако кога се преселиле воопшто не прателе политика, туку гледале да брцнат нешто и да слушаат добра музика?

Западот беше многу поразлично место пред 20 години.

И пак доаѓаме до муабетот со Германците, Австријците, Пољаците.
Се работи за луѓе што имигрирале последниве две-три децени, максимум. Немаат Македонците како Ирците имиграција долга два века.

Каква следна глупост ќе ме прашаш, што ако некој на спиење ги товарел во камион и ги однел во ЕУ/САД?

Се работи за луѓе што имигрирале последниве две-три децени, максимум. Немаат Македонците како Ирците имиграција долга два века.

Каква следна глупост ќе ме прашаш, што ако некој на спиење ги товарел во камион и ги однел во ЕУ/САД?
Моите прашања што ги избегнуваш се прашања од реални ситуации, какво црно товарење у камион петардо една :vozbud:

Не, знаеш што ќе испадне на крај? Дека целово ова спрдачење со дијаспората и иселениците се сведува на љубомора.
Им љубоморите зошто они имаат 2000е плата, а вие земате 200.
Им љубоморите зошто они возат нови коли, а вие возите Југо.
Им љубоморите зошто они се хранат добро, а вие јадете ајвар од mamas.

Тоа ќе да е.

Моите прашања што ги избегнуваш се прашања од реални ситуации, какво црно товарење у камион петардо една :vozbud:
.
Самиот Баче во постот ти кажува дека имал проблем да се вработи и имигирал во ЕУ. И тој другиот е сличен случај, и сите други Македонци русофили-домољуби во ЕУ/САД се ист случај. Си поставуваш глупави претпоставки за да оправдаш туѓа глупост.

Почна со тоа дека во Русија и ЕУ/САД има ист број македонски иселеници, заврши со 'што ако родителите ги однеле'...

Последно уредено:
Што има врска тоа со богатството на САД и на пример фактот што го бомбардирале Грамос со напалм.... САД е светска велесила, рамна на империјалните сили од минатото и на туѓ грб (вклучително нашиот) го базираат нивното богатство. Немаат 1 ден поминато без војна после втора светска војна... Бомбардирале и уништувале цели општества, ни го бомбардираа соседството со осиромашен ураниум и со тоа ни ја зголемија смртноста од рак...

Па и Хитлерова Германија била богата, дали е тоа требало да е причина да ја сакаме и да станеме нацисти ???

Самиот Баче во постот ти кажува дека имал проблем да се вработи и имигирал во ЕУ. И тој другиот е сличен случај, и сите други Македонци русофили-домољуби во ЕУ/САД се ист случај. Си поставуваш глупави претпоставки за да оправдаш туѓа глупост.

Почна со тоа дека во Русија и ЕУ/САД има ист број македонски иселеници, заврши со 'што ако родителите ги однеле'...
Па ако ги рачунаме Егејците што се иселиле во СССР, кај ќе ти биде крајот. 3-4 генерации и околу 300000 луѓе.
Па, па, па... ;)

Па ако ги рачунаме Егејците што се иселиле во СССР, кај ќе ти биде крајот. 3-4 генерации и околу 300000 луѓе.
Па, па, па... ;)
Егејските Македонци се бегалци, не иселеници. :facepalm: Ај доста е, не си ти за повеќе од две реплики.

Зар и ти сине @Бачето.
Мора да е многу лошо на запад во НАТО чим сите овие што се таму ја сакаат Русија.

Чекај, па нели иселениците И З Б Е Г А Л Е од Македонија.
Кој од rezimod, кој од сиромаштија.

Редифинирање на поимот насилно раселени со емигрант.
Ок.

Мислам дека не е далеку денот кога и те ќе ни објасниш зошто мораш да живееш во земја на запад и во НАТО, иако ја мразиш од дното на душата.

Редифинирање на поимот насилно раселени со емигрант.
Ок.

Мислам дека не е далеку денот кога и те ќе ни објасниш зошто мораш да живееш во земја на запад и во НАТО, иако ја мразиш од дното на душата.
Живееле и евреи во Хитлерова Германија, иако ја мразеле од дното на душата...

Амебиве си мислат дека ако дојде некој насадок на власт, како на пр. Заев, и води политика која на мене не ми се допаѓа,
јас сум бил тој што требало да си ги собере куферите и да си иде од земјава... :pos:

Чергарски менталитет par exelance :)

Што има врска тоа со богатството на САД и на пример фактот што го бомбардирале Грамос со напалм.... САД е светска велесила, рамна на империјалните сили од минатото и на туѓ грб (вклучително нашиот) го базираат нивното богатство. Немаат 1 ден поминато без војна после втора светска војна... Бомбардирале и уништувале цели општества, ни го бомбардираа соседството со осиромашен ураниум и со тоа ни ја зголемија смртноста од рак...

Па и Хитлерова Германија била богата, дали е тоа требало да е причина да ја сакаме и да станеме нацисти ???
Русија 8500 нуклеарни “мировни„ глави...:dudlac:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom