Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 април 2015
Мислења
2.811
Поени од реакции
1.714
Ок реално не е толку важно политични, 3ти ешалон ли беше, како и да е, ама за граѓаните е поважно од што е дирекно засегнато, најголем контакт имаш со тие две министерства.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И не ми кажувај шо да праам жити све, пошо ако некој нешто треба да праи е ти да се запишеш у основно школо.
Хе хе... толку ли си неуспешен во животот, па се живо ти е виновно? Не можам да ти помогнам.[DOUBLEPOST=1526925693][/DOUBLEPOST]
Да ти е мерак криминал да направиш во Македонија.Однапред знаеш дека ке бидеш амнестиран или аболициран .Зависно за што те бива ! Конкуренцијата станува голема.
Надевај се... Таа привилегија ја има Заев, три пати до сега. Ќе се проучува на факултети.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.738
И каква позиција имаше Љубе за да преговара во врска со името?
Беше лидер на факинг ОМ, ништо повеќе.
Види, мене си ми интересно човече, но избегавај вакви непромислени постови. Со вакви постови само им го потврдуваш ставот на овие што те напаѓаат дека си глуп сендвич, поглуп од курот на Амди Бајрам.

Секако дека Љубе немаше да преговара за името. Љубе земаше пари за финансирање на кампања која ќе придонесе за пад на Груевски од власт. Пад кој ќе овозможи да дојде на власт гарнитура со подлабоко грло, која ќе издејствува промена на името.

Љубе беше само една алка во синџирот.

S

Supercalifragilistic

Гостин
Овие комуњариве простачки што уште ги бранат гомнариве на власт, пред Заев да формира влада "правдата" од уста не ја извадија, за секоја најмала грешка на Владата јадеа гомна, ги пресметуваа патните трошоци на пратениците и уште илјада други глупости.

Денес имаме Влада која како прво има повеќе неписмени љочки од квалификувани кадри, која го унапреди командант Форина од Министер за одбрана на Претседател на Собрание, која потпиша договор со Бугарија за бришење на македонската историја, која ги ослободи убијците од "Монструм" и направи илјада други глупости во меѓувреме и сега "преговара" со Грците за НАШЕ ИМЕ, односно бескрајно витка кичма. И кои им се аргументите зошто ја поддржуваат оваа власт?

• "Не ми е гајле како ќе се викаме, важно 500 евра плата." - иако има стагнација во скоро сите сектори од економијата и многу тешко дека ќе добиеме членство во НАТО и ЕУ поради инаетот на Грција.
  • "Битно земјата да си ја зачуваме, да влеземе во НАТО." - иако во таа организација се членови Грција, Албанија и Бугарија на кои повеќе во интерес им е да се распарчи земјава.
  • "Чекај, им треба време." - КУРАЦ! Што направија воопшто минатава година?
  • "Ама Грујо..." - тоа што Грујо крадеше/лажеше/итн. апсолутно НЕ им дава дозвола на сегашниве гомнари да продолжат по ист тек!
Порано ги поддржував СДСМ (не ги гласав, да не се разбереме погрешно), но моментот кога решија да прават коалиција со ДУИ, која, патем, долги години беше коалиционен партнер на ВМРО и учесник во режимот, дознав дека се гомна од политичари, и пред се гомна од луѓе.

Ама, тоа е тоа. Народов пати од простотилук кој тешко дека ќе се излечи на краток, среден а можеби и долг рок!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Правно гледано, за да има поткуп мора да има пари како предмет. Тоа сакам да ти кажам, не навлегов дали било политички или не. Само направив споредба меѓу овој и тој случај на правно ниво.
Има барање на поткуп, има и примање на поткуп... Само не знам Зошто Зоки на човекот му кажа кај Вицето да ги однесе парите. Во кеш.[DOUBLEPOST=1526926604][/DOUBLEPOST]
Ќе ми помогнеш многу ако брцнеш у штекер
Сакам да ме држиш за... рака... кога ќе „брцнам“. За поддршка.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Види, мене си ми интересно човече, но избегавај вакви непромислени постови. Со вакви постови само им го потврдуваш ставот на овие што те напаѓаат дека си глуп сендвич, поглуп од курот на Амди Бајрам.

Секако дека Љубе немаше да преговара за името. Љубе земаше пари за финансирање на кампања која ќе придонесе за пад на Груевски од власт. Пад кој ќе овозможи да дојде на власт гарнитура со подлабоко грло, која ќе издејствува промена на името.

И ти си ми интересно човече, посебно кога применуваш "жестока" реакција кон лице кое не дели идентично мислење како тебе.
Но не велам дека не си во право, точно е тоа што го напиша, затоа и јас горе напишав дека Љубе не е цвеќе за мирисање.
Едино сакав да кажам дека Љубе не беше во никаква положба да преговара и заговара за името, како лидер на ОМ неможеше да направи ништо, на изборите во 2011 лапна околу 4.00 и кусур гласа и не освои ниту еден пратеник.

Министерството за надворешни работи е задолжено за управување со односите со други земји.
Тоа што во позадина преговарал Љубе е ирелевантно, но секако е за санкција.
Санкција, да, но не на тој начин како што слушнавме во бомбите.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...за именувањето на Таљад за министер за одбрана, бев против, исто како што сега сум против за претседател на Собрание. По мене, он треба да се испити за хашките случаи и евентуално сторувањето воени злосторства и злосторства против човештвото, па после да се става на функција евентуално..
Со кое право некој треба да го испитува Талат? По кој основ, по кој правилник? Талат е рамнправен за која и да е функција, со останатите.
А за судско третирање е надлежен само Хашкиот суд.

B

Boulahrouz

Гостин

Пирамидална политика. Ц ц ц ц

S

silmarillion

Гостин
Aj ako ne da se zanimavame so toa deka nekoj ti se mocal vo liftot a Ti od pusto ego si gazis vo fekalii namesto da si zacistis. Jbg zivot :toe:
Владе ако имаш ти прочитано на што сум пишал reply еве на. Патем за мочање у лифт си има прво домашно васпитање па институционално кога првото потфрла. Тоа е така во нормалните општества. Твоето не е такво за жал.

Иди прашај ги Капинкови кога ќе имаш прилика како функционира држава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom