Koga bese na intervju i kade?Ај сите да си дочекате.преку прв братучед без дополнителни.од финална директно на потпис за указ.Прегледај го приврзокот 189634
Koga bese na intervju i kade?Ај сите да си дочекате.преку прв братучед без дополнителни.од финална директно на потпис за указ.Прегледај го приврзокот 189634
Не сте само вие, и ние што се водиме под 2015та нѐ заглибаа во место. Сите ќе земат пред нас, луда работа.ШУ ПРАИМЕ со 2014 луџе???
Лудо лудоНе сте само вие, и ние што се водиме под 2015та нѐ заглибаа во место. Сите ќе земат пред нас, луда работа.
Neznam mi se smaci veke 4 godini.ШУ ПРАИМЕ со 2014 луџе???
Се си мислам дека овие муабети се трачеви од посредници, мислете си дека за месец дена ќе ги средат сите тие преписки. Година дена никој што се води под 2015та се нема пофалено со промена на статус. Плус ни бараа да им носеме оригинал стари документи за да ни дадат државјанства, ајде го направивме тоа. Сега и преку седми братучед даваат, контрадикторност невидена, бетер се од тукашните институции.Лудо лудо
Нема чаре освен чекање, а демек (ајде пак да повториме) нели до Јуни/Септември требало да ги исчистат сите преписки
Единствена надеж да не се нервираме
Jbg пак ќе кажам, останува да чекамеСе си мислам дека овие муабети се трачеви од посредници, мислете си дека за месец дена ќе ги средат сите тие преписки. Година дена никој што се води под 2015та се нема пофалено со промена на статус. Плус ни бараа да им носеме оригинал стари документи за да ни дадат државјанства, ајде го направивме тоа. Сега и преку седми братучед даваат, контрадикторност невидена, бетер се од тукашните институции.
Ама и вие од 2014та не знам зошто досега не сте ги повлекле документите, посебно ако имате оригинал документ за да докажете взходјашт потекло...до сега да сте аплицирале повторно, сигурно ќе сте зеле.Neznam mi se smaci veke 4 godini.
сега даваат и со нај нај бош документи...изгледа за јуни и септ важи оние преписки кои не се на дополнителна. а сите ние што сме на дополнителна е знак прашање кога ќе не разгледат и по кои методи.Се си мислам дека овие муабети се трачеви од посредници, мислете си дека за месец дена ќе ги средат сите тие преписки. Година дена никој што се води под 2015та се нема пофалено со промена на статус. Плус ни бараа да им носеме оригинал стари документи за да ни дадат државјанства, ајде го направивме тоа. Сега и преку седми братучед даваат, контрадикторност невидена, бетер се од тукашните институции.
Ако оставиш да чекаш, ќе си чекаш вечно. Јас си ветив себеси, до крајот на јуни ги чекам, ако не ми потпишат указ, се што имам дадено документ ќе барам да ми вратат, посебно личната карта од прадедо ми, па ако сакаат нека почнат да даваат и преку комшија, нема да им аплицирам пак.Jbg пак ќе кажам, останува да чекаме
Решение: ако до пролет 2019 нема ништо, повлекувам документи и аплицирам одново, и то еАко оставиш да чекаш, ќе си чекаш вечно. Јас си ветив себеси, до крајот на јуни ги чекам, ако не ми потпишат указ, се што имам дадено документ ќе барам да ми вратат, посебно личната карта од прадедо ми, па ако сакаат нека почнат да даваат и преку комшија, нема да им аплицирам пак.
Решение: ако до пролет 2019 нема ништо, повлекувам документи и аплицирам одново, и то е Братјата ја претераа, ама шо да се прави, на циганите дадоа, нам не. Судбина
Тоа е, секоја година се лажам себе си. Викам ај чекав до сега, и следнава година мора или да биде или да не биде. И така незнам колку години по ред. Ама лудациве во МП очигледно немаат усул и мера, па може и цел живот да чекам. Во меѓувреме си ги работат новите абе мува не ги лазе. Незнам, еден ден мислам адвокат да фаќам, друг да си ги земам документите, се испаѓа ку*опецање работа.Ако оставиш да чекаш, ќе си чекаш вечно. Јас си ветив себеси, до крајот на јуни ги чекам, ако не ми потпишат указ, се што имам дадено документ ќе барам да ми вратат, посебно личната карта од прадедо ми, па ако сакаат нека почнат да даваат и преку комшија, нема да им аплицирам пак.
A sto mozime da pravime prijatel, nisto osven da cekame, advokat samo parite ke ti gi soberi, ako si gi zemis dokumentite mozebi samo loso ke si napravis I ke si prodolzis uste 1.5 godina, coek da ne znae koj pat da go fati, I samo si cekame.Тоа е, секоја година се лажам себе си. Викам ај чекав до сега, и следнава година мора или да биде или да не биде. И така незнам колку години по ред. Ама лудациве во МП очигледно немаат усул и мера, па може и цел живот да чекам. Во меѓувреме си ги работат новите абе мува не ги лазе. Незнам, еден ден мислам адвокат да фаќам, друг да си ги земам документите, се испаѓа ку*опецање работа.
Тоа е, секоја година се лажам себе си. Викам ај чекав до сега, и следнава година мора или да биде или да не биде. И така незнам колку години по ред. Ама лудациве во МП очигледно немаат усул и мера, па може и цел живот да чекам. Во меѓувреме си ги работат новите абе мува не ги лазе. Незнам, еден ден мислам адвокат да фаќам, друг да си ги земам документите, се испаѓа ку*опецање работа.
изгледа нема крај работава, и да земеш документи и да пустиш се од почеток незнаеш пак како пат ќе те чека може пак да ја имаш таа среќа и на дополнителна да те стават. спасот е само според мене во законите да не речам незакони. како што спомна еден чен од форумот ако не сум разбрал погрешно дека 18месеца е законски да бидеш да дополнителна. не е мое да кажувам али да се најдат едно 20души со жалби и се што ги следи законски да ги поднесе во МП па кога ќе видат дека народот се научил како треба ќе мора да седнат да ги разгледат сите што се на дополнителна. добар адвокат и добро пеглање треба за нивТоа е, секоја година се лажам себе си. Викам ај чекав до сега, и следнава година мора или да биде или да не биде. И така незнам колку години по ред. Ама лудациве во МП очигледно немаат усул и мера, па може и цел живот да чекам. Во меѓувреме си ги работат новите абе мува не ги лазе. Незнам, еден ден мислам адвокат да фаќам, друг да си ги земам документите, се испаѓа ку*опецање работа.