Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Здрaвo нa сите, дa гo спoделaм и јaс мoетo искуствo, сo дoкументи oд брaт, интервју вo мaрт 2017 гoд. сменет стaтус вo финaлнa прoверкa oд вчерa.Oд дoсегaшни искуствa кoлку време се oчекувa дo следнaтa прoменa нa стaтус
Jas finalna bev 6 i 3 meseci na potpis

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Здрaвo нa сите, дa гo спoделaм и јaс мoетo искуствo, сo дoкументи oд брaт, интервју вo мaрт 2017 гoд. сменет стaтус вo финaлнa прoверкa oд вчерa.Oд дoсегaшни искуствa кoлку време се oчекувa дo следнaтa прoменa нa стaтус
За 2 до 3 месеци би требало да имаш промена на статус.

Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123
@fatigoova го прашував. Аирлија нека му е указот сите да си дочекаме. Прашував за да знам зошто fatigova очекува во јуни, и кога можам јас да очекувам пошто сум на положително еден месец.
Sega fatigova ke javi do ministerstvoto i ke ti kaze koga da odis da si go podignes :pos::pos::tapp::tapp:[DOUBLEPOST=1524014202][/DOUBLEPOST]
Од февруари, со стари документи, и малку сложено
Мака ми е да пишам
Tebe ti e maka da pises
Nemozam da se iznacudam kakov odgovor dobi da bese nekoj so potvrda ke ti pisuvase referati dva dena kako se povrzuvalo so predok pa posrednikot kako pa rolati do besves

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
Denes smenet status......Molbata vi e razgledana od soveta za grazdanstvo s polozitelno stanovisce. Predstoi izdavane na ukaz od Viceprezidenta na R. Blgaria..inaku intervju 21.02.2017 finalna od januari 2018 so potvrda od BKS. Da prasam moze li posle toa da me stavat na dopolnitelna??/

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Sega fatigova ke javi do ministerstvoto i ke ti kaze koga da odis da si go podignes :pos::pos::tapp::tapp:[DOUBLEPOST=1524014202][/DOUBLEPOST]
Tebe ti e maka da pises
Nemozam da se iznacudam kakov odgovor dobi da bese nekoj so potvrda ke ti pisuvase referati dva dena kako se povrzuvalo so predok pa posrednikot kako pa rolati do besves
Многу гајле ти за сите бе...цццц

Па затоа ми се смачи, сега сум релаксиран, од една страна не знаев што ќе се случува а од друга не должам никому да се замарам.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Катастрофа јас немам никаква промена во статус веќе 8 месеци :mad:
Ете вчера се пожали денес промена:).
Со среќа(y)[DOUBLEPOST=1524034458][/DOUBLEPOST]
Промена на статус денес, ајде аирлија нека е :angel:
Кое бројче на преписка си одприлика?Зошто интервјуто ти е 10.2016 во Битола,но кога ти е образувана преписката?

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Член од
17 март 2018
Мислења
50
Поени од реакции
35
Деќември 2016 бев внесена, само 22ххх/2016 го знам како бројче за друго тука прв пат слушнав. На финална бев од август 2017. Благодарам на сите, да си дочекатее и вие па сите побрзо до указ (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom