Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
M

mucu

Гостин
da dekemvriot me pustija na dopolnitelna ne samo mene tuku ovde imase i mn drugi, ovaj status mi bese:

i sega pred 2 dena pak odnesov potvrda i so nea se povrzav so dedomi koj e roden pred 1918 god.
Има ли надеж за нас? И јас сум со потврда од струмица и преку прадедо роден 1903та година. Ама уште не сум бил на интервју.

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
sakat da kazit na luge ko mene so ne opnaa na dopolnitelna. Jas bev novembar 2016 na inervju dekembar 2017 na dopolnitelna staven i ako ja imav pocnato celata procedura vrz dedo koj bese roden ped 1918 so potvrda od strumica. Sega posle january 2018 veke nekoj se pofalija deka im se smenalo na polozitelna koi ja zapocnale procedurata isto kako mene so potvrda od strumica.
Eve ubavo objasneto :) nie cela kola sto bevme vo isti den noemvri 2016 site sme na dopolnitelna mesec dena tie so bea po nas site na polozitelno. Isto kako 2012 so bese davaa davaa prekinaa nabutaa nekolku iljadi na dopolnitelna i pak produzija da davat. A isyo mnogu zavisi i kolku e raspolozen rabotnikot vo ministerstvoto i koj ke te dofati. Jas na dopolnitelna a so isti dokumenti i linija koleskata na polozitelno toa e toa e. Vo mozok.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Има ли надеж за нас? И јас сум со потврда од струмица и преку прадедо роден 1903та година. Ама уште не сум бил на интервју.
neznam so da recam rokot mie do 16 april mesecov, dali ke me pregledaat odma posle to ili ke cekam uste edna godina neznam vremeto ke si kazit ako imam bilo koja pozitivna promena ke ja spodelam ovde. Znam deka edno vreme imase nekoj so rok do 2 februari da dostavat dopolnitelni dokumenti ako imat nekoj mrdnato od niv neka napisit ovde kakva mue promenata.

Член од
17 ноември 2017
Мислења
9
Поени од реакции
5
neznam so da recam rokot mie do 16 april mesecov, dali ke me pregledaat odma posle to ili ke cekam uste edna godina neznam vremeto ke si kazit ako imam bilo koja pozitivna promena ke ja spodelam ovde. Znam deka edno vreme imase nekoj so rok do 2 februari da dostavat dopolnitelni dokumenti ako imat nekoj mrdnato od niv neka napisit ovde kakva mue promenata.
Jas sum na dopolnitenla so rok do 02.02.2018 i uste se nema nisto promeneto.Imam originalna bugarska vencanica od dedo mi i baba mi i ja odnesov vo oktomvri

Член од
17 октомври 2017
Мислења
40
Поени од реакции
37
лажат бе брат, посредници се[DOUBLEPOST=1523016973][/DOUBLEPOST]

Кој празник, велигден им помина
Грешка си и нив сега им е Велигден И јас мислам дека после празников ќе оди малку побрзо и до јули ќе мора да се исчистат заостанатите години, после тоа со поддавање на документи ќе се оди на интервју и ќе одат побрзо работите . Како побрзо не знам само ширам позитивна енергија Со среќа на сите

M

mucu

Гостин
А зошто си на дополнителна? Какви документи им однесе на интервју? Јас знам дека се носат изводи и умреници, мене ми кажа посредникот да му однесам извод од мене,извод од татко ми, умреница од дедо ми, и умреница од прадедо ми, происходот, и дупликат удостоверение (потврдата од бугарско здружение), лекарско уверение, слики, фотокопии од пасош.
Ти какви документи однесе?

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
А зошто си на дополнителна? Какви документи им однесе на интервју? Јас знам дека се носат изводи и умреници, мене ми кажа посредникот да му однесам извод од мене,извод од татко ми, умреница од дедо ми, и умреница од прадедо ми, происходот, и дупликат удостоверение (потврдата од бугарско здружение), лекарско уверение, слики, фотокопии од пасош.
Ти какви документи однесе?
Sve odnesov koso treba kako sto navede i vo postot tvoj ali jas bev toj bran ko gi redeja site na dopolnitelna aj ke recis jas so potvrda no drugive so imaja stari dokumenti i pak bea staeni na dopolnitelna? znaci taka bese toj period sve redeja sega ete se olabavi pa sovetot pustat i so potvrdi sve e do zelbata nivna i raspolozenie koj kako sakat taka si go tolkuvat zakonot.

M

mucu

Гостин
Sve odnesov koso treba kako sto navede i vo postot tvoj ali jas bev toj bran ko gi redeja site na dopolnitelna aj ke recis jas so potvrda no drugive so imaja stari dokumenti i pak bea staeni na dopolnitelna? znaci taka bese toj period sve redeja sega ete se olabavi pa sovetot pustat i so potvrdi sve e do zelbata nivna i raspolozenie koj kako sakat taka si go tolkuvat zakonot.
Orginali dokumenti odnese? Cudno. Ajde da se nadevame deka ke ni se smiluvaat i ke ne pustat.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
da dekemvriot me pustija na dopolnitelna ne samo mene tuku ovde imase i mn drugi, ovaj status mi bese:

i sega pred 2 dena pak odnesov potvrda i so nea se povrzav so dedomi koj e roden pred 1918 god.
ако си дал потврда от струмица (от поновиве со статистика) со оригинал изводи от прадедоти поврзани до тебе,,ЧУДНО Е ШТО ТЕ ВРАТИЛЕ НА Д.П!!!

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
ако си дал потврда от струмица (от поновиве со статистика) со оригинал изводи от прадедоти поврзани до тебе,,ЧУДНО Е ШТО ТЕ ВРАТИЛЕ НА Д.П!!!
Zdr drugar koj ima pominano so potvrda pa tolku mnogu se cudis kazi nekoj od forumot so e na dopolnitelna od starite clenovi so novi potvrdi bez posrednici so se falat tuka.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Dobro be Pepibe,sekoj den si na forumov I dosega trebase da znaes deka do sredinata na Januari site so potvrdi of zdruzenija iljadnici luge gi redea na dopolnitelna, posle toa so istite dokumenti I'm davaat polozitelno, nadevajse deka ke prodolzi vaka da davaat za ti da si zemis zatoa sto ovie se premisluvaat mnogu lesno.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Dobro be Pepibe,sekoj den si na forumov I dosega trebase da znaes deka do sredinata na Januari site so potvrdi of zdruzenija iljadnici luge gi redea na dopolnitelna, posle toa so istite dokumenti I'm davaat polozitelno, nadevajse deka ke prodolzi vaka da davaat za ti da si zemis zatoa sto ovie se premisluvaat mnogu lesno.
не работим во бугарското министерство за да знам со сигурност,можеби ти работиш таму па тогаш повели просветлиме,сепак останувам на ставот дека никој ништо не кажува одбиени се сигурно СО ПРИЧИНА како што читам поголемиот дел се со фалш документи или плус минус документи,али времето ке покаже..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom