Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
od dneska tva na bratuced mi so dok od vujkomu a isto i drugar mi isto mu pise samo so dok od bg klub strumica podneseno 2016 intervju 2017maj sto znaci ovaa i sto posle toa ??
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Последно уредено:
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Тоа што бараат веродостојност на документи за потекло, бараат, очигледно е и затоа не‘ тераат да им однесеме оригинали. Сметам дека оваа затегната ситуација од лани ова време што настапи е баш заради тоа што многу фалсификати се правени. Единствено што би можел да кажам е дека сите оние кои имаат уредни документи според законот (плус додаток она што се бара од април 2017 - доставување оригинал) треба да чекаат и тоа е тоа. Прашајте сериозен посредник и истото ќе ви го каже.

Ајде аман братјааа од другата страна на границата S.O.S - S.O.S - S.O.S
SAVE OUR SOULS :D

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Citav prethodnite stranici deka do juni 2018 bi trebalo da se iscisti 2014.Ne vklucuva toa i nie so sme na dopolnitelna?
Така изгледа... Објавив за тоа пред некој ден. Посредников ми кажа дека се работи на сите случаи (ако добро го разбрав) тоа значи и оние на дополнителна. Истата информација се врти на форум подолго време, ем сум ја добил и од други извори, веројатно не е само шпекулација. Еве го јуни, ќе видиме и ќе се увериме![DOUBLEPOST=1522431637][/DOUBLEPOST]
Ja. Intervju dekemvri 2014. Krstelnica od tatko ama ne ja dadov original. Staven na dopolnitelna april 2016 odma odnesov originalot i uste cekam
Чекаме, чекаме, чекаме.... Неколкумина тука сме во истата ситуација со документ од екзархија. Информациите кои ги имам се дека со документ од Екзархија секако се поминува (нормално ако се‘ останато е во ред) така што единствено што преостанува е да се чека!

Член од
15 март 2018
Мислења
22
Поени од реакции
51
od dneska tva na bratuced mi so dok od vujkomu a isto i drugar mi isto mu pise samo so dok od bg klub strumica
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Koja godina bea intervju?

Член од
6 март 2018
Мислења
150
Поени од реакции
141
Prvo da ve pozdravam site ve pratam dolgo vreme , imam podneseno dok za celo semejstvo mene me vratija na dopolnitelna so rok 16.04 2018 soprugata zapocna So procedura 3 meseci posle mene sega e so status polozitelno ceka potpis veke mesec dena e toj status a decata se dvete na finalna site sme so potvrdi ova e moeto patesestvie za bugarsko drzavjanstvo patem imam edno prasanje pri dostavuvanje na dopolnitelni dokumenti dali davat nekakva potvrda deka si gi podnel.

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
I jas su od 2014 maj iterviju. Septevri 2015 dopolnitelna odneseni dokumeti i do den denes nema promeni.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Prvo da ve pozdravam site ve pratam dolgo vreme , imam podneseno dok za celo semejstvo mene me vratija na dopolnitelna so rok 16.04 2018 soprugata zapocna So procedura 3 meseci posle mene sega e so status polozitelno ceka potpis veke mesec dena e toj status a decata se dvete na finalna site sme so potvrdi ova e moeto patesestvie za bugarsko drzavjanstvo patem imam edno prasanje pri dostavuvanje na dopolnitelni dokumenti dali davat nekakva potvrda deka si gi podnel.
ne davaat nikakva potvrda . izvini kazi mi so potvrdite kako bese dali i na dvajcata vi bea so 100% blgarsko naselenie ili ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom