Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ajde neka se razbudi jotova da stane na desna noga i da potpisuva inace ni lekovite vise ne dejstvuvaat nervite popustaat gotovi sme NE MOZEM DA RAZBEREM ZOSTO TOLKU NE DRZAAT NA POTPIS ILI NEKA DADAT ILI DA IZGORIME DO KRAJ!!!
Mojot status e izdavanje na ukaz od viceviceprezid .. To e isto so ii cekanje potpis?

100% do krajot na nedelava ke ti se smeni statusot ne beri gajle taman si e se. za informacija na tie sto kazuvaat deka lazar mladenov i dokmentite koi gi izdavaat deka se prevaranti pred mesec dena prijatel si go zede ukazot a bese na intervju nekolku meseci pred mene mislam noemvri. taka da site koi imate od bugarskiot glub dokument izdaden od lazar mladenov uzivajte i kulirajte.
A dali ti cekase na dopolnitelna ili odma od finalna te stavija na polozitelno?

Aman be emi mojo broj go nema znaci ke me odbijat? Na dopolnitelna sum stavena
Ova e od 10/2017, ako si stavena posle toa na doplnitelna normalno deka te nema, i ps. ne go slusaj Nokia 3310, eve jas sum preku dokument na dedo mi pa sum na dopolnitelna. Se e lotarija.

Ај сега тие што се разбираа ескпертите, да си кажат кој зеде со потврда од бг клуб, роднина или без основа од 2014/5. Нека објаснат што се случи?
А сакам и бринхилда да си ја прочита објавата, како ми рече, да ја прочитам ,10 пати да ми е јасно, е сега друже ти читај ја...
Не се ситам, најмалку ама смачено ми е да читам лажговци

Ova e od 10/2017, ako si stavena posle toa na doplnitelna normalno deka te nema, i ps. ne go slusaj Nokia 3310, eve jas sum preku dokument na dedo mi pa sum na dopolnitelna. Se e lotarija.
Jas odih preku vujko i proishodo mi e od nego daden i sega sum na dopolnitelna podadeh od kluBo dokument i sea cekam ama i fanah advokat pa ke videme so ke bide

Здраво.
Бев на интервју мај 2017 во Софија и уште нема никави промени во мојот статус.
Поднесов пасош од брат како доказ, со тоа што брат ми има земено пасош со изјава дека е бугарин.
Пошто ова не е многу сигурна варијанта, сакам да доставам потврда од некој од клубовите затоа што според статистиката на Кнчов, селото каде што е роден дедо ми (од страна на татко ми) било 100% бугарско население.
Имам неколку прашања, па ве молам за одговор:
1. Брат ми не се сеќава дали ме навел во општина како роднина, па доколку ми побараат удостоверние за родствени врзки, а јас не сум наведена како роднина, дали постои начин да ме пријави брат ми дополнително и како;
2.Дедо ми е роден 1927 и од него имам и извод на родени и умреница, но дали поверодостојно би било да доставам извод/умреница од мојот прадедо (татко на дедо ми по таткова линија) роден во истото село со 100% бугарско население;
3. Од кој клуб сметате дека е подобро да се извади потврда?.
Благодарам.
И јас сум со произход изваден на основ на сестра ми(вратен на дополнителна почеток на мај 2017) и токму од таа причина,за сигурност и за секој случај имам доставено и удостоверение за родствени врзки и потврда од Струмица.
1.Најдобро е брат ти да отиде во општината во која е регистриран и да те заведи како сестра(ќе треба да носи копија и оригинал од твој извод преведен и легализиран).Во системот ќе те внесат за 5 минути и ќе може одма да поднеси за Удостоверение за родствени врзки(ќе плати такса за брза постапка) и ќе му го издадат Удостоверението веднаш(ова е за општината Средец,како е по другите општини не знам).
2.Издави си потврда од клуб на основ на прадедо ти....за секој случај!
3.Потврда од клуб кадешто има и статистика од население,училишта сл.(потврдата од Струмица има статистика таа од МБП не знам).

kasa popara e rabotata i ne mi e jasno edna rabota:ni dadoa rok do koga da gi dostavime originalite ili drugi dopolnitelni dokumenti a za niv nikakvi rokovi ne vazat ne znaeme do koga ke kusneme na dopolnitelna i koga ke ne razgleduvaat i dali voopsto ke pocnat so razglleduvanje!!!!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom