Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Edno e sigurno.
Debaklot so jazicive na SDSA e pogolem debakl od onoj na bombite na DPNE.
Niedna od ovie kriminalni strukturi ne treba da postoi poveke, a narodot da se nasoci koj drugi idei i da bara drugi lideri.
Би било интересно да има партија со 82 пратеници и јак лидер.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
какви времиња дојдоа, некој пајаци пак го исчистиле асвалтот со некој полицајци.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.242
сеуште нема рамноправност и тоа албанците го осеќаат по нивен грб и остануваат незаштитени, нема кој да им помогне.

Мислам дека има добра волја и дека ќе се пооравиме и во оваа поле.
Што се однесува до Законот за јазиците, повторувам дека тој не е штетен за македонците, но ценам дека ова е фрустрација откако Влада се договори со Бугарија наводно на штета на македонците, како и навестувањето за промена на името на државата до јуни ... и сега сета фрустрација се испразнува кон албанците.
Дарди соживотнику,

Да не ве знае човек, ќе почне да ве жали.

За каква рамноправност зборуваш друже? Што тоа ти си помалку рамноправен од мене во оваа Македонија?
Не ми ни одговори на прашањето, дали си запознаен со елементарните права на Македонците што живеат во Пустец, општина каде што 99% од населението го зборуваат македонскиот јазик

До кога ќе кукате и ќе плачете дека сте угнетувани? А вие кутрите светци, чесни, поштени.

П.С. Во духов на рамноправноста на која се повикуваш, прашај го Аљи АмеТИ, дали планира да гугне на македонски јазик, за другарка прашувам:pipi:

Последно уредено:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.242
Го лажат, није тАчно :pistoldz:

Утре ќе ги повика полицискиве службеници министерот Спасовски да се сликаат на поздравување и да кажат дека всушност овај С.С барал запалка за цигари, ама се изгубиле во преводот, токму затоа оваа влада работи за добробит на граѓаните, со донесувањето на законот за јазици ќе се подобри меѓусебната комуникација меѓу граѓаните од сите заедници :zloo:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Taљaт штo фрлaше бoмби oд плaнините,сегa гледaм тoп темa вели немoже дa јa рушaт држaвaтa,дa пaлaт кoли нa прaтеници.Тaa гнaсa дoјде ред дa oбвинувa зa рушење држaвa.
А пoсље че гo пaљи сo бензин,хaвуз че биде Скoпје

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
[DOUBLEPOST=1521413996][/DOUBLEPOST]

Дојде живот, сега може слободно да протестираат кај сакаат, предходно не можеа ради режимот...

:kafence:
Ме дупиш? Демек не ме сфати што сакав да кажам па сеа дојде живот хумор ми кажуваш. Не ме дупи, овие протести се циркузијада. Исто ко што гласачите на сдсм ќутеа после територијалната поделба па после кренаа глас, така и овие. Улогите се менуваат, партиските пијавици се исти, нормалниот народ не го интересира државата.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Би било интересно да има партија со 82 пратеници и јак лидер.
Не друже, од трка по 60 и кусур пратеника стигнавме на ова дереџе. Интересно ќе биде кога ќе има 10 партии со по 12 пратеника.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869

Немаше точка во непостоечката Тиранска платформа за ослободување на сите борци за слобода и демократија инаку државотворни, автохтони наши сограѓани?

:icon_lol:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.765
Поени од реакции
3.830
Не друже, од трка по 60 и кусур пратеника стигнавме на ова дереџе. Интересно ќе биде кога ќе има 10 партии со по 12 пратеника.
Toa E edinstvenoto neso sto e poloso od ova denes.

Nas ni treba partija so 84 pratenika koja nema da ima potreba da koalicira so albanskiot blok po niedno prasanje i da golta tugji knedli. Togas rabotite ke si dojdat na svoe mesto.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom