Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Isto brojot sto go pratev po konzulatski pat isto denes promena bese status proverka od viceprezidenta pa mu se smeni vo polozitelno stanoviste od sovet po grazdanstvo i denes so ukaz[DOUBLEPOST=1521041483][/DOUBLEPOST]So zakazuvanja na inyervju isto bilo cista laga pred dve nedeli moj bratuced zakaza i mu dadoa data 19 dekemvri 2018[DOUBLEPOST=1521041617][/DOUBLEPOST]Sega neznam dali e pametno da cekam do juni demek ke go pravele istiot den na podnesuvanjeto na dokumenti vo MP[DOUBLEPOST=1521042500][/DOUBLEPOST]Gledaj sega koga pocnav da go pratam mu stoese proverka od vice president
Potoa Прегледај го приврзокот 187165

Otprilika mesec dena i denes
Ova
Прегледај го приврзокот 187165 Прегледај го приврзокот 187165 Прегледај го приврзокот 187166

Ок сето, но колку чекаше положително ?

Pa gledas kaj ovoj sto go pratev nesto cudno se sluci neznam sto inaku e obrazuvan prepiska
Pa zadolzitelna
Pa finalna
Pa molbata vi odobrena od sovetot ceka ukaz od viceprezidenta ili dopolnitelna pa potoa proverka od vice prezidenta i na kraj ukaz
Ama kaj ovoj sto go pratev po kozulatski pat nesto cudno se sluci od proverka se vrati na polozitelno pa za mesec dena ukaz
Pa zakluci sam ⁉[DOUBLEPOST=1521045913][/DOUBLEPOST]Pa gledas kaj ovoj sto go pratev nesto cudno se sluci neznam sto inaku e obrazuvan prepiska
Pa zadolzitelna
Pa finalna
Pa molbata vi odobrena od sovetot ceka ukaz od viceprezidenta ili dopolnitelna pa potoa proverka od vice prezidenta i na kraj ukaz
Ama kaj ovoj sto go pratev po kozulatski pat nesto cudno se sluci od proverka se vrati na polozitelno pa za mesec dena ukaz
Pa zakluci sam ⁉[DOUBLEPOST=1521045996][/DOUBLEPOST]
Ок сето, но колку чекаше положително ?
Neznam koga pocnav da go pratam bese na proverka kaj vice prezidenta[DOUBLEPOST=1521046170][/DOUBLEPOST]He he ne te razbrav izvini
Od proverka koga se vrati nanpolozitelno bese nekade mesec dena[DOUBLEPOST=1521046209][/DOUBLEPOST]I denes ukaz

Последно уредено:
Пребарував бројчиња по конзулатски пат и од 4500/2016 до 4800/2016 колку преписки има не знам точно не ги броев само 3 има на дополнителна, 2 во застој и на 20 и повеќе се со указ

Фала сватив[DOUBLEPOST=1521051529][/DOUBLEPOST]Ај да "шпекулирам" малце

1. Утре сите знаеме дека заседава комисијата, спомнато ми е дека ќе има некоја позитивна акција за нас на положителна, конкретно не знам што, не сакам да нагаѓам
2. Преоптимистички е да тврдам дека од петок ќе има промени
3. 1200-1300 апликанти од јануари и февруари ќе почнат да добиваат укази на почетокот од април, за до јуни да завршат
4. Да напоменам, ова ми е непроверена информација, наслушнат муабет. Ме интересира дали и некој друг има слична информација

Последно уредено:

1. Утре сите знаеме дека заседава комисијата, спомнато ми е дека ќе има некоја позитивна акција за нас на положителна, конкретно не знам што, не сакам да нагаѓам
3. 1200-1300 апликанти од јануари и февруари ќе почнат да добиваат укази на почетокот од април, за до јуни да завршат
4. Да напоменам, ова ми е непроверена информација, наслушнат муабет. Ме интересира дали и некој друг има слична информација
[DOUBLEPOST=1521056339][/DOUBLEPOST]
A ovie so vakov status so se i dopolnitelniot dokument im e od klubot od strumica so ke bide so nih taj dokument ke go priznaat Li? Ili Le ne odbijat?

Attachments

• 2018-03-12 20.48.45.png
    2018-03-12 20.48.45.png
    106,7 KB · Прегледи: 73

A tie od dekemvri?

[DOUBLEPOST=1521056339][/DOUBLEPOST]

A ovie so vakov status so se i dopolnitelniot dokument im e od klubot od strumica so ke bide so nih taj dokument ke go priznaat Li? Ili Le ne odbijat?

i jas sum so istiot status bev staen na dopolnitelna dekemvri 2017 (so rok do 16 april 2018) a procedurata mi bese pocnata so samo potvrda od strumica so 100% bugarsko selo (dedomi roden 1913 god. Ohridsko) i sea istata potvrda ke ja prilozam poso barav stari dokumenti ne najdov imam uste edni rodnini po strana na babami i prababami da prasam dali imat nesto od niv nekoj dokument i sho ke bide neka bide.

711/2016
Овој преку амбасада сношти накај 22:00 часот го проверих на положително беше денес потпишан .....
972c6293acaa09fa5c5599b690687ecc.jpg

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
So srekja neka tie!!!

32**/2016[DOUBLEPOST=1520946503][/DOUBLEPOST]
Фала, на сите им посакувам позитивен исход. Не извадив умреница туку извод од родени од дедо ми роден после 1920 г. каде што нормално беа наведени неговите родители родени пред 1918 г., знам и други што направиле така и немаше никаков проблем.

Штом си 2016 -та интервју значи дека работат преписки и од 2016-та. Супер. Да се надеваме дека и мојата ке дојде на разгледаување.. Доста време сме на дополнителна.

На шо дроги си, сакам и јас
ко да бараш мана сосила,игла во сено,пример каква ти е таа потврда лоша потврда и потврда на основа го пиша ова погоре,ПРИЈАТЕЛ лоша добра нема ЊАМА това е потврда на основ попис от некојси креско рокероски каде твоите предци се пишани балгари(ситуација тикви скапани) на тој основ по моменталниот закон замаш ДРЖАВЈАНСТВО аман правник несум валда го знаеш ова....НЕ КОМПЛИЦИРАЈ ООППУУШШТТИИССЕЕЕ

ко да бараш мана сосила,игла во сено,пример каква ти е таа потврда лоша потврда и потврда на основа го пиша ова погоре,ПРИЈАТЕЛ лоша добра нема ЊАМА това е потврда на основ попис от некојси креско рокероски каде твоите предци се пишани балгари(ситуација тикви скапани) на тој основ по моменталниот закон замаш ДРЖАВЈАНСТВО аман правник несум валда го знаеш ова....НЕ КОМПЛИЦИРАЈ ООППУУШШТТИИССЕЕЕ

Не знам и јас кој ку*** се заебавам со глупости.
Нај убаво да не споделувам ништо што ќе разберам, да си гледам мојата работа. Па уште и да се објаснувам на неплодни дискусии, кој гори нека гори, што да ви лечам фрустрација...

Нај убаво да не споделувам ништо што ќе разберам, да си гледам мојата работа. Па уште и да се објаснувам на неплодни дискусии, кој гори нека гори, што да ви лечам фрустрација...
Lekovite...

ке пробам да ти објасним поинаку,тоа што го споделуваш е во ред затоа и форумов постои проблемот е што погрешно ги интепретираш работите,пример ако некоја ти рече онадиме "бате само" онадига не комплицирај и не размислувај како и што ке биде после,са надевам ме разбрах,премногу размислуваш

ке пробам да ти објасним поинаку,тоа што го споделуваш е во ред затоа и форумов постои проблемот е што погрешно ги интепретираш работите,пример ако некоја ти рече онадиме "бате само" онадига не комплицирај и не размислувај како и што ке биде после,са надевам ме разбрах,премногу размислуваш

Те разбрав. Но и така ми здосади да одговарам на 10 пораки дневно, да ми велат да им посредувам (не посредувам), да шетам луѓе низ софија, јеби га, настапувам со најдобронамерни побуди, но македончето најдобро функционира кога го дупат. Затоа секој сам за себе. Ќе имам уште еден пост за крај и тоа две недели пред да се реши нешто за да се задоволат скептиците. Знаеш дека изјавувам егзактно со рок и датум, таа пракса ќе ја задржам за крај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom