Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Јас сум десничар. Ултра десничар. Но кај нас десницата е левица и предавничка.
Ќе бидам за десницата кај нас кога ќе се сменат 80% од луѓето и на чело кога ќе дојде некој вистински патриот, а не дека ги нема во Македонија, е тогаш со две раце ќе гласам за тогашно ВМРО. Сега за сега си остануваат дпмНЕ.
ВМРО стана уште по антимакедонско благодарени на СДСМ и ВМРО правеше непатриотски потези а СДСМ не го корегираше. Не дека ВМРО е многу патриотско ама е попатриотско од СДСМ. Може најдобра опција се тие ДСМ или како да беа, мислам дека го утнав акронимот. Тоа е...ако не ти се свиѓа власта гласај или си требал да гласаш за ВМРО...помало од две зла. А за трета партија се надевам дека ќе излезе сега некоја. Време е...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.910
Поени од реакции
30.884
Човекот како бранител (некој кој ја дефенд мадер мекедоунија, башка инвалид со мала пензија) ако нема право да ја сере дијаспората тогаш незнам кој.

Имате сериозно искривен морален компас.
И татко ми беше бранител на 40м од него возило рокна на нагазна мина па не ја хејта дијаспората. Проблемот е во овие внатре а не тие надвор.
Многу си ти плиток во паметот за да ти биде реплицирано со нешто достоинствено.
Просветли ме како дијаспората е крива за глупостите кој ни ги прават овие од внатре ти со длабокиот памет.

M

mar30

Гостин
Име е само назив а не суштина,премногу драматизирате околу сето ова.
Треба да се дојде до добар договор и да се изгласа на референдум,доста цмиздрите калимеро.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
И татко ми беше бранител на 40м од него возило рокна на нагазна мина па не ја хејта дијаспората. Проблемот е во овие внатре а не тие надвор.
И дека татко ти не ја хејта тогаш и овој не треба да ја хејта ?

И да, тој и татко ти ќе се милион пати поголеми Македонци одколку некои шупци во Еустрела или било каде низ светот кои кога ќе пукне работата ќе се праат на три и пол, нема да знаат да ја најдат Македонија на мапата а не па да земат пушка или сл.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
ВМРО стана уште по антимакедонско благодарени на СДСМ и ВМРО правеше непатриотски потези а СДСМ не го корегираше. Не дека ВМРО е многу патриотско ама е попатриотско од СДСМ. Може најдобра опција се тие ДСМ или како да беа, мислам дека го утнав акронимот. Тоа е...ако не ти се свиѓа власта гласај или си требал да гласаш за ВМРО...помало од две зла. А за трета партија се надевам дека ќе излезе сега некоја. Време е...
дпмНЕ водеше лажен патриотизам. Секој го знае тоа. Не е некаква тајна. Во дпмНЕ нема ни П од патриотизам. Сите си гледаа да им удоволат на ш иптарите и да си крадат пари од народот. Е сега кога дојде време да се дели државата се освести народов. Ама дали е касно или не, ќе видиме допрва како ќе се одвиваат настаните.
Единствена Македонија е про-руска партија и по патриотски настроена од било која партија во Македонија.
За ова дпмНЕ што е сега, оваа гарнитура што е сега, никогаш нема да гласам. Мицкоски е марионета на американците/мијалков. ВМРО ти што го спомнуваш, не постоело овие 27 години во Македонија. Само дпмНЕ.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
@jamajka ?
Што ќе кажеш ?
А што да кажам, јас не ги делам Македонците на дијаспора и недијаспора, јас сум националист и ги делам Македонците на добар Македонец и гној Македонец... Овој е гној, можеби е дијаспора можеби не, ама многу луѓе тука ни се посраа на нас бранителите, така да уште еден гној не прави разлика, па макар бил од дијаспора...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
дпмНЕ водеше лажен патриотизам. Секој го знае тоа. Не е некаква тајна. Во дпмНЕ нема ни П од патриотизам. Сите си гледаа да им удоволат на ш иптарите и да си крадат пари од народот. Е сега кога дојде време да се дели државата се освести народов. Ама дали е касно или не, ќе видиме допрва како ќе се одвиваат настаните.
Единствена Македонија е про-руска партија и по патриотски настроена од било која партија во Македонија.
За ова дпмНЕ што е сега, оваа гарнитура што е сега, никогаш нема да гласам. Мицкоски е марионета на американците/мијалков. ВМРО ти што го спомнуваш, не постоело овие 27 години во Македонија. Само дпмНЕ.
Јас сум антируски проамерикански насторен за жал ВМРО е премногу поруско за мене треба јасно да се одели од Русија како пропадната творба. Има мани ВМРО ама попатриотска партија со шанси за влез во парламент нема така да ако не гласаш за ВМРО во пракса си предавник директно и индиректно.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
A tie sto zedoa puska ja odbranija ...zatoa Makedonija e toa sto e denes ....Policija se samopovreduva od pajaci i raznorazni vozila.
Ние ја одбранивме, нас совеста ни е чиста.... политичарите не продадоа и на победено потпишаа капитулација... и сега го продаваат цел Македонски народ....

Член од
23 септември 2007
Мислења
77
Поени од реакции
83
А што да кажам, јас не ги делам Македонците на дијаспора и недијаспора, јас сум националист и ги делам Македонците на добар Македонец и гној Македонец... Овој е гној, можеби е дијаспора можеби не, ама многу луѓе тука ни се посраа на нас бранителите, така да уште еден гној не прави разлика, па макар бил од дијаспора...
Braniteli za mesecen nadomestok? Isto kako Amerikancite so gi branat SAD za 6000usd mesecno vo Avganistan i Irak..aj da ne navleguvam vo detali .Kolku go plakjale Pitu Guli i Goce Delcev mesecno? Ili pak dedo mi sto zagina 1944 za ovaa Makedonija sto barem uste ja imame kako takva denes

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Сите се такви, ама нема везе.
Не се сите такви, ама ради вакви тами и ради некои тука, неможеме да се разбереме... просто тоа е така бидејќи тргни од поделбата тука, па ќе ти стане јасно дека поделбата само продолжува и таму... поделени сме во секој сегмент како народ....

Незнам дали си прошетал низ светов, да видиш како се држат Ерменците или Коптите.... и што значи за нив дијаспора.... жално е тоа што ние имаме огромна дијаспора, која не знаевме да ја искористиме кога можевме.... Сега можеби е и касно...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Vo pravo si e be clenot pogore( ako za nego pravite muabet). Nie ja izgubivme vojnata, konfliktot ili sto i da bese i na kraj ne sednaja i si potpisavme kapitulacija kako popcinja. Toa denes e popoznato kako Ohridski ramkoven dogovor. Da bese poinaku nemase sto da se dogovara ili potpisuva :toe:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не се сите такви, ама ради вакви тами и ради некои тука, неможеме да се разбереме... просто тоа е така бидејќи тргни од поделбата тука, па ќе ти стане јасно дека поделбата само продолжува и таму... поделени сме во секој сегмент како народ....

Незнам дали си прошетал низ светов, да видиш како се држат Ерменците или Коптите.... и што значи за нив дијаспора.... жално е тоа што ние имаме огромна дијаспора, која не знаевме да ја искористиме кога можевме.... Сега можеби е и касно...
Сите се такви пријателе, посебно оние со происходот.
Знам како се држат и каква дијаспора имаат не му се секирај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom