Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Индија е бајаги поевтина од Македонија.... А сепак...
Генерално овие фирми ги подигнаа платите во IT индустријата до тој степен да размислувањето на младите од оваа бранша реално се намали...Пошто тоа што го добиваат тука, според квалитетот на живот не е многу помалку од тоа во некоја странска држава..
А што а сепак ?
Што ?

Демек отвориле дека се патриоти ?
Ма немој да ме јебеш.

Отвориле дека пресметале плата и квалитет на кадар, првата прилика кога ќе најдат подобри услови ќе киднат.

Бизнис не е заебанција, нема чуства одве.

Ги прочита погоре.... Seavus, Cosmic Development и Babylon Sofware Solution....
3 компании, крај сечи, спасена е Македонија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
А што а сепак ?
Што ?

Демек отвориле дека се патриоти ?
Ма немој да ме јебеш.

Отвориле дека пресметале плата и квалитет на кадар, првата прилика кога ќе најдат подобри услови ќе киднат.[DOUBLEPOST=1520185972][/DOUBLEPOST]
Па сите овие се отворени пред Грујо и уште не киднале....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Па сите овие се отворени пред Грујо и уште не киднале....
Ќе киднат у првиот момент кога ќе се слоши ситуацијата или кога ќе имаат подобри услови (за поголем профит) на некое друго место.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.390
Поени од реакции
24.095
@Beric Dondarrion daj be preseci . Sigurno ne se uplasi deka ke te iskara forumskiot krem sudejki po lajkojte pa i da zakacis nekoja glupost. Tie non stop kacat pa ete pak si se racunat za krem. Ajde mecka strav tebe nestrav.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Три се што ми текнаа набрзинка... Има уште една еве што митекна во меѓувреме, струмичанец што отвори, ама не ми текиња како се вика....
Колку што знам имаше и некои безуспешниобиди да се инвестира во Македонија. Секоја влада,буквално секоја ги обесхрабрува бизнисмените од дијаспората за да инвестираат со нивната корумпираност.....

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.760
Ќе киднат у првиот момент кога ќе се слоши ситуацијата или кога ќе имаат подобри услови (за поголем профит) на некое друго место.
Stanley Kubrick гомна да јаде. :tvg::tvg::tvg: Ти не би направил така ?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Три се што ми текнаа набрзинка... Има уште една еве што митекна во меѓувреме, струмичанец што отвори, ама не ми текиња како се вика....
Колку што знам имаше и некои безуспешниобиди да се инвестира во Македонија. Секоја влада,буквално секоја ги обесхрабрува бизнисмените од дијаспората за да инвестираат со нивната корумпираност.....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Има поевтини варијанти, молдавија, Белорусија, Украина, сепак останаа тука.. Сивус отвори оутсорс во Србија, Белорусија.... сепак седиштето остана во Скопје...

Ти дечко си во саксија растен.... имаш стереотипи кој можат да се споредат со оние на Хитлер за Евреите...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Како стојат работиве, ќе се менува како што ќе побара Грција.
Нема шанси Мицковси да се согласи на такво нешто без оглед што ќе му понудат за возврат, а не ми се верува дека и Заев е толку храбар воопшто да се обиде со промена на Уставот, политичката цена ќе биде преголема, се сомневам дека ќе сака да биде тој во историјата на државата што ќе ја плати.

Негова едина надеж е да се деси чудо и Грција да се согласи со име без менување на уставот, евентуално каде што јазикот и националоста би биле интерна категорија а во меѓународна употреба би биле називи како „јазикот на“ и “државјани на“.

Без такво нешто, оваа влада најкасно до наредната пролет паѓа затоа што нема ниеден друг адут, проект, политика или пак кадар со што би можела да преживее освен влез во НАТО и почеток на преговори со ЕУ

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Кога се работи за фирми и бизниси нема тука простор за патриотизам, чуства и останато.
Да инвестираш (посебно во ваква вукојебина) не е заебанција.

Затоа милион наши инвестираат таму каде што се, во нормални држави и не се водат според чуства туку според разум.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.390
Поени од реакции
24.095
Според мене сите се дел од Македонската дијаспора.
Taka li? Aj ke pobaram nekoj post od tebe kade sto se bunis deka Zaev im otide na rakabacvanje na makedonskata dijaspora vo Svajcarija cim bilo takva rabotata.[DOUBLEPOST=1520186461][/DOUBLEPOST]
Влатче што сакаш да кажеш?
Знаеш ли и ти самиот?
Ne be cekam ti da mi kazes. Kaj si dosega ?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Кога се работи за фирми и бизниси нема тука простор за патриотизам, чуства и останато.
Да инвестираш (посебно во ваква вукојебина) не е заебанција.

Затоа милион наши инвестираат таму каде што се, во нормални држави и не се водат според чуства туку според разум.
Па ќе ти кажам сите овие фирми инвестираа во оутсорц во Македонија, кога ниедна фирма не се нафаќаше да инвестира... Они го поставија стандардот во Македонија за ИТ индустријата на високо ниво и они покрај сите сопки успеаа да не издигнат на високо ниво во таа област.... Тие фирми се успешни над 15 години во услови кога има во регионот поефтина дестинација за оутсорс.... Тие се поголеми патриоти од било кој политичар, кои донеле милиони во Македонија преку солидни плати....

И само нивната љубов кон Македонија била причината што ги отвориле овие бизниси...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.390
Поени од реакции
24.095
Da ne nema da ne baram za djabe?[DOUBLEPOST=1520186917][/DOUBLEPOST]
Негова едина надеж е да се деси чудо и Грција да се согласи со име без менување на уставот, евентуално каде што јазикот и националоста би биле интерна категорија а во меѓународна употреба би биле називи како „јазикот на“ и “државјани на“.
Ova tebe ti e ok, razumna cena za plakjanje?
Ami ako ne pak da zemime da se molime da se desi cudo i Grcija da se soglasi.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom