Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу е едноставен процесот за бугарски пасош,државјанство,извод и лична карта
Потребни документи
-документ со кој се докажува дека имате некој роднина со бугарски документи
-лична карта(мкд)
-пасош (мкд)
-извод (мкд)
-потврда за неосудуваност од основен суд кога ке го пополнувате на истиот треба да додадете ЗА БУГАРСКИ ПАСОШ (мкд)

Со оваа документација и со мкд “посредувач„ се упатувате во Софија прво на нотар истите тие документи да ги преведе на бугарски и од таму се упатувате кон бугарскиот “пентагон" (блгарското министерство за внатрешни работи) во оделот за блгарите в чужбина каде што таа документација ја предавате
Тоа е првиот дел од процесот
После неколку месеци вашиот посредник ве известува за интервјуто на кое што треба да ги научите бугарските празници да признаете дека се откажувате од све македонско дека ве угнетуваат во македонија сакате да станете бугарин и да работите за бугарската кауза итн.. ако го поминете тестот ви даваат документ со бројче кое што можете да проверувате онлајн
До тој степен сум и јас понатака незнам чекам повик и за целава процедура се одвива година ипол досега мислам дека летово ке го земам пасошот[/Q
Не е точно дека се откажуваш од македонската кауза бидејчи конкурираш за двојно државјанстрво и македонско и бугарско.Никаде никој не те тера да работиш за бугарска кауза??????лудница си бре дечко алооо бре забега.Има едно ливче што посредникот ти го дава да го потпишеш и толку тоа е тоа никој повеѓе не те праша за тоа во текот на процедуарата.
[DOUBLEPOST=1519810808][/DOUBLEPOST]Не е точно дека се откажуваш од македонската кауза бидејчи конкурираш за двојно државјанстрво и македонско и бугарско.Никаде никој не те тера да работиш за бугарска кауза??????лудница си бре дечко алооо бре забега.Има едно ливче што посредникот ти го дава да го потпишеш и толку тоа е тоа никој повеѓе не те праша за тоа во текот на процедуарата.

[DOUBLEPOST=1519810808][/DOUBLEPOST]
Не е точно дека се откажуваш од македонската кауза бидејчи конкурираш за двојно државјанстрво и македонско и бугарско.Никаде никој не те тера да работиш за бугарска кауза??????лудница си бре дечко алооо бре забега.Има едно ливче што посредникот ти го дава да го потпишеш и толку тоа е тоа никој повеѓе не те праша за тоа во текот на процедуарата.
На страна од тоа што откажување од "сѐ што е македонско" воопшто не е дел од бугарштината. Напротив - да го чуваш, негуваш и добро да го познаваш македонското е дел од неа. Страшно ни се испрани мозоците во врска со Бугарија. Не ги познаваме добро бугарските гледишта, ама прибрзуваме да се противиме на нив.

Многу е едноставен процесот за бугарски пасош,државјанство,извод и лична карта
Потребни документи
-документ со кој се докажува дека имате некој роднина со бугарски документи
-лична карта(мкд)
-пасош (мкд)
-извод (мкд)
-потврда за неосудуваност од основен суд кога ке го пополнувате на истиот треба да додадете ЗА БУГАРСКИ ПАСОШ (мкд)

Со оваа документација и со мкд “посредувач„ се упатувате во Софија прво на нотар истите тие документи да ги преведе на бугарски и од таму се упатувате кон бугарскиот “пентагон" (блгарското министерство за внатрешни работи) во оделот за блгарите в чужбина каде што таа документација ја предавате
Тоа е првиот дел од процесот
После неколку месеци вашиот посредник ве известува за интервјуто на кое што треба да ги научите бугарските празници да признаете дека се откажувате од све македонско дека ве угнетуваат во македонија сакате да станете бугарин и да работите за бугарската кауза итн.. ако го поминете тестот ви даваат документ со бројче кое што можете да проверувате онлајн
До тој степен сум и јас понатака незнам чекам повик и за целава процедура се одвива година ипол досега мислам дека летово ке го земам пасошот
Токму така, многу оди лесно процедурата! Јас од Март 2014 сум до тој степен ама нема ништо, дај боже да го земеш до лето.

Прво, не е од дедо ти туку од на дедо ти брат и второ има разлики во презимиња. Тоа немора да значи дека нема да го признаат, ако докажеш дека му е брат со различно презиме. Ако брат му по народност бил бугарин како што јасно си пишува на документот, тогаш и дедо ти треба да бил бугарин :) Е сега ако си ја докажал јасно роднинската врска и да речиме одат строго по закон нели ДИРЕКТНА линија, тогаш не важи документот.
Убаво е што на документот си пишува националност.
Pa normalno deka dokazav so izvodi imaat isti tatko i ista majka toa dokazuva ama sepak kako sto pisuvas ako e po direktna linija togas nisto :bance:

Dobro sto zaklucivme sea davaat so podvrdi ili ne ? STOP POSREDNICI .
MOJ prijateli use se na dopolnitelna so potvda

Здраво
Ми треба информација дали може во Бугарската Амбасада во Скопје да се извади потврда за неосудуваност и немање на криминално досие , за да не се оди во Софија?-се работи за државјанин на Бугарија

Имам информации и јас и можам да потврдам дека почнаа да ги работат и оние што биле на интевју на почеток на 2017 г. Има доста предмети разгледани на Совет.
A tie sto sme vo protokolot za dostavuvanje dopolnitelni so rok dali se pocnati da se razgleduvaat ili uste ne se znae ni dali ke pocnat[DOUBLEPOST=1519824060][/DOUBLEPOST]
Само што ми се пофалија да...инаку двајца браќа се од кои едниот од 2014та уште ништо а тој од 2017та на положително...и двајцата со документ од тетка.[DOUBLEPOST=1519772341][/DOUBLEPOST]
Да така е...а јас со документ од брат интервју април 2016та на дополнителна.
I jas sum od april 26 2016 intervju i sum na dopolnitelna so rok do 19.02.2018 sto so nas

Здраво
Ми треба информација дали може во Бугарската Амбасада во Скопје да се извади потврда за неосудуваност и немање на криминално досие , за да не се оди во Софија?-се работи за државјанин на Бугарија

Здраво

Здраво

Сериозна си?

STRUCNACI !!! >>> INTERVJU . 16.08.2016 GOD , PODADOV DOKUMENTI ... MISLENJE DO KADE MI E PROCEDURATA , BEZ TRESENJE ZELENI TIKVI :) , ODNAPRED BLAGODARAM STRUCNI LUGJE. ?

http://prntscr.com/ikzfgc

Последно уредено:
STRUCNACI !!! >>> INTERVJU . 16.08.2016 GOD , PODADOV DOKUMENTI ... MISLENJE DO KADE MI E PROCEDURATA , BEZ TRESENJE ZELENI TIKVI :) , ODNAPRED BLAGODARAM STRUCNI LUGJE. ?

http://prntscr.com/ikzfgc
Со какви документи си(потврда од здружение,стар документ од егзархија,со пасош од братучед,тетка...)?

Со какви документи си(потврда од здружение,стар документ од егзархија,со пасош од братучед,тетка...)?
JA POCNAV PROCEDURATA SO BRATUCED .... PAA ZA 11 MESECA OD REDOVNA ME PREFRLIJA NA FINALNA .. ZA NEPOLNI 2 DENA ME PREFRLIJA NA DOPOLNITELNA.... PA DOSTAVIV POTVRDA OD STRUMICKIO KLUB .. STO TAMU GOSPODINOT STO RABOTI 100 % BILO USPESNO , PA DA VE PRASAM I VAS ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom