Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ве молам за информација за Некој сигурен човек што постредува за бугарски пасош.

Intervju 23.08.16.Polozitelno od 3ti noemvri. Proverka od viceprezidenta od 15ti noemvri. Denes potpisan ukaz, dokumenti od brat! So srekja na site.
Zdravo da te prasam dali go imase ovoj status polozitelno stanoviste predstoi izdavane ukaz od vice prezidenta i po ovoj status dali imase proverka od viceprezidenta status ili direkno ukaz.i ako si gi imal pisi po kolku vreme si se zadrzal na ovie statusi

Aha proverka od viceprezidenta si imal status i ti bil ot 15 noemvri.Ok kazi uste dali si imal polozitelno stanoviste predstoi izdavane ukaz od vice prezidenta.
Pozzz

Jas go pominav rokot na 15.02 dostaviv pa ne sum odbien use sum na dopolnitelna
nikoj ne moze da ti odgovori,tuka ima povekje posrednici otkolku patilci a na niv kako i odgovara taka pisuvaat.Mnogu providno otvara profil otkako kje mu potpisaat ukaz i vednas kazuva so sto dokumenti e za da ne se prekine so podnesuvanje na dokumenti.Ma ajdeee

ПРИДОБИВАНЕ НА Б'ЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО Раздел I. Придобиване на б'лгарско гражданство по произход Чл. 8. Б'лгарски гражданин по произход е всеки, на когото поне единијат родител е б'лгарски гражданин. Чл. 9. Б'лгарски гражданин по произход е и всјако лице, което е припознато от б'лгарски гражданин или чијто произход от б'лгарски гражданин е установен с'с с'дебно решение.

prasav ednas ,eve pak ke prasam veke edna godina stoi ova По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.inace sega do mart 6 godini kako podnesov dokumenti,prasanjeto e znaeli nekoj nekogo da vidi kade e problemot i ako moze da prezeme i da se resi ova ,pozdrav
ПРЕЦИЗНИ ИНФО...НА ШАЛТЕР софијата ОДИ ПРАШАЈ,,никој не работи во министерство овде,ништо негубиш.....

Sto taktika e ova sega gi proveriv prepiskite od 500/2017 do 610/2017 po konzulski pat edna prepiska za potpis posle nejze dve uste na finalna isto ko lotarija da e ova izgleda

Како да ја најдам преписката по конзулски пат, бидејќи очигледно не е бројот на молбата 3**/2017?
КОга ја пишам со пин ми вели финален преглед и не ми го дава бројот со преписката.

Вие штo спoмнувaте зa 2014тa гoдинa штo сте сaбaјле ми се пoфaли дечкoтo вo месaрницaтa кaде штo пaзaриме,интервју 2014тa бил сo пoтврдa и извoди,ми рече сaмo oд Струмицa некaкoв дoкумент,мислеше нa пoтврдa не ни бил вo клубoт пoсредник му јa извaдил.Ништo другo немaл oд дoкументи,сaмo oнaкa ми гo пoкaжa пaсoшoт веќе гo имa.Кoј сaкa некa верувa кoј сaкa некa не верувa.

Како да ја најдам преписката по конзулски пат, бидејќи очигледно не е бројот на молбата 3**/2017?
КОга ја пишам со пин ми вели финален преглед и не ми го дава бројот со преписката.
Пиши мејл на Александар Ланджев a_landzhev@justice.government.bg во кој ќе наведеш бр на молба и лични податоци твои ,и прашај да ти го каже бројот на препискта и кој ти е статусот.

Вие штo спoмнувaте зa 2014тa гoдинa штo сте сaбaјле ми се пoфaли дечкoтo вo месaрницaтa кaде штo пaзaриме,интервју 2014тa бил сo пoтврдa и извoди,ми рече сaмo oд Струмицa некaкoв дoкумент,мислеше нa пoтврдa не ни бил вo клубoт пoсредник му јa извaдил.Ништo другo немaл oд дoкументи,сaмo oнaкa ми гo пoкaжa пaсoшoт веќе гo имa.Кoј сaкa некa верувa кoј сaкa некa не верувa.
Mubatetot e koga go zemal?

Mubatetot e koga go zemal?
Пaсoшoт пред 10тинa денa.Рaбoти вo месaрницa Игмес вo Скoпје нaселбa Кoзле.Преку пулт ми гo пoкaжa пaсoшoт и тoлку беше,пoстaпкaтa јa терaл преку Дoбринa,тaa мене ми преведувaше дoкументи и се нa се му испaднaлo 350€ плус трoшкoви зa пaсoшoт.Кoгa му пoтпишaле укaз не гo прaшaв a и не верувaм декa знaе му се јaвиле и му кaжaле декa е гoтoвo и бил дa извaди пaсoш.Не јa прaтел пoстaпкaтa.Дури ме убедувaше декa извoди сaмo oд тaткo oднел,a пoсле му текнa декa и oд дедo вaдел нaкнaднo.Истo вaкa мoи пријaтели штo пoчнaле 2004тa, им се јaвиле 2008мa дa им кaжaт декa им oдoбриле дa oдaт пaсoш дa извaдaт,a oвие веќе мислеле декa ги превaрил некoј пoсредник oд Кичевo и зaбoрaвиле нa тaa рaбoтa.Излеa кoлку пoмaлку се зaмaрa чoвек тoлку пoдoбрo.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom