Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Заев не лаже. Никогаш. Стварно не.

Реално не може никогаш да дојдеме до компромис затоа што официјалните ставови се директно спротивставени. Неможе без некој да попушти. .

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Во кој свет живееш? Не сакам долги дискусии да повторам ама најчесто тие Македонци што инвестирале во Македонија беа оштетени, ограбени и нивните инвестиции пропадна оти нели локалните шерифи новопечени бившокомунистички олигарси не трпеа конкуренција или друг да се богати. Таа приказна уште во 90тите заврши. Иначе дијаспората со милијарда Евра секоја година е најголем инвеститор во Македонија. За возврат добива подсмев и неправди и посебно глупи коментари по интернетов. Орото не е знак на патриотизам, да, но протестот пред Грчката амбасада е. За тоа се собраа. Во многу градови низ светот имаше протести од Македонци во респектабилна бројка само во Македонија ги нема.
Друже, патриоти се овие кои се жртвувале за државата, a за другово си во право.
Имаше еден од Оустрејлија се излажа да инвестира во грујово време, отвори фабрика за чипс и за неколку месеци си се врати во Оустрејлија.
Има и овде бе, тврдокорни, што им фали?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Мојата чудесна Македонија:

https://10bez10.com/vesti/opshtina/8144-rabotnicite-na-eurokompozit-go-blokiraa-magistralniot-pat
државна фирма, немаат земено со месеци плата, а последните 20 години тоа што го земаат не е плата туку социјална помош, инаку намески погон што до пред 15тина години произведуваше ракетни фрлачи, куполи за оклопните возила, а сега произедуваат нешто ситно панцири, шлемови, нешто за цивилен пазар и толку, обично во нормални држави се инвестира во нови дребонзи, цнц машини, фрези и тн и се ценети на ниво, ама кај нас и плата од 150 евра им ја доцнат со месеци :facepalm:

Meanwhile на вакви работи се инвестира и повеќе од тоа што е побарано :tapp:
http://zase.mk/articles/356685/video-ministerstvo-za-kultura-dodeli-subvencii-na-dete-koe-pee-pesni-za-uchk

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ajde be skini mi od kurov ebate kurtonot.
Интересно е што ти ми се закачи на половиот орган што го спомена, а уште по интересно е што бараш јас да ти се откачам.
Интересни сте бе еј, да не постоевте требаше некој да ве измисли.[DOUBLEPOST=1518477343][/DOUBLEPOST]
Nemase mnogu, izgleda drugite spotot go gledaja. Stvarno deteto e roden talent. Ne mislis ti taka?
Имаше исто толку колку што излегоа на протести со него во последните денови.
Ако државата дала пари за ваков булшит не е во ред, океј е сеа?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.252
Ако државата дала пари за ваков булшит не е во ред, океј е сеа?
Neznam za tebe , mene licno mi e sosem Ok. Jas ne gi delam gragjanite po nacionalnost i verosipovest, posebno drzavotvornite. Ako imaveme edna Esma Redjepova oti da nemame i eden Vigan Maksuti?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom