Работа во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата John Burago
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo decki sakam da prasam.Najdov rabota vo Germanija preku net i rabotodavec mi prati raboten dogovor na mail vo pdf file skeniran so negov potpis pecat. sefa procitav na web na germanskata ambasada deka mi treba original dogovor. pa neznam dali mozam da go isprintam dogovorot od mail ili treba da mi prati dogovor preku posta.i da odam da zakazam termin

Контактирај го работодавецот и барај си да ти прати оригинал по пошта за недела до две би требало да го имаш.

Zdravo,Dali nekoj znae koi prasanja gi postavuvaat od Konteks za ovaa godina na intervju za sezonska rabota i dali ima pismen del ili samo usno intervju?

Zdravo,Dali nekoj znae koi prasanja gi postavuvaat od Konteks za ovaa godina na intervju za sezonska rabota i dali ima pismen del ili samo usno intervju?
Има и писмен дел. Прашањата се најопшти, кажи нешто за себе, работно искуство дали имаш, зошто сакаш во Германија, ако кажеш во кој град сакаш ќе те прашаат зошто баш во тој град. Со кого би сакал да одиш и тоа е тоа :)
Писмениот дел се слични прашања на овие, и треба да напишеш 2-3 реченици за секое :)

Кемаловски не работат повеќе, па пробав преку ЕСИ. Пристапот не беше професионален, ми кажаа дека немаат поим кога ќе има шанса за да се оди повторно овој период. Ако не знаат тие како би знаел јас? Отидов да оставам пари и да си платам за услугата, а не бев добро примен и заминав без одговори. Друга агенција која посредува не знам...Од Германски знам доволно за да се разберам, нешто како 90 % од луѓето кои заминаа...
Дали си сигурен дека агенцијата преку која си аплицирал се вика ЕСИ, или можеби се работи за агенцијата ЕЛС?
Бидејќи ЕЛС ти е уствари Венера Кемаловски, потпуно истата агенција, на истиот сопственик, само го смени името на агенцијата, затоа што Венера Кемаловски агенцијата ја имаше по тв како измамничка агенција.

како иде работава за враќање на дел од данокот што го плаќав во германија? И дали вреди воопшто

Здраво за колку време пристигнува пошта од Deutsche Post. Работниот договор ми го испратија во петокот (26.01). Погоре има пост 1-2 недели ако е така супер..
Фала за одговор.

Zdravo ,
Dali nekoj e zapoznaen so vrakanje na danok od Germanija za letoto 2017 ,koi dokumenti se potrebni i kako odi postapakata ?

Me interesira od koga ke zemes aufental na edna godina dali mozes da se prefrlis da rabotis vo drug grad i na drugo rabotno mesto i koja e procedurata ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Здраво
Некој од претходно искуство да не знае кој вид на прашања би можел да ги постави работодавец на саемот за работа од Контекст? Паника ме фаќа, многу основен ми е германскиот, не знам колку ќе се снајдам. Поминав океј на интервју во агенцијата, ама... :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom