Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
...рече младоженецот од Бугарија кој не играл на своја сопствена свадба, а богами и како кум закован на столица, во протестите во Грција ? :pijanco: ... ќе ги казнел сите глумци поради нивната подршка за колегите, а сега самиот се казнува демек многу свесен, ќе видиме како ќе се врати меѓу тие исти колеги, може театарските даски не се тркалезни, ама животот богами е тркало ! :(
младоженецот од Бугарија, што ќе се врател на даските...
даски е добар избор на збор

Компарациите кои ги правите со Бугарија и Романија и нивното before and after членство во ЕУ и НАТО и наводното статус кво кое го доживуваат сега кога се членки, се мизерни изговори кои ги користат оние кои се против зачленувањето во овие организации.

Прво; зошто воопшто се споредувате со нив? Ако тие се наоѓаат во истата ситуација како пред нивното зачленување во ЕУ тоа е заради нивните неспособни политичари а не заради ЕУ политиките кон нив. Нивниот стандард останал мизерен затоа што и тие како и ние се корумпирани до срж. Не се способни да ги искористат бенефитите кои им ги нуди членството во тие организации. Вие не можете да се надевате дека должност на ЕУ е да ви го крене стандардот преку ноќ а вие да не мрднете со прст. ЕУ ви дава средства и механизми тоа да го направите самите со нивна помош. Тоа што вие не сакате или не сте способни си е ваш проблем.

Ние со ваквата поставеност, менталитет, политики и начин на водење на државата уште 100 години да поминат нема да бидеме спремни за влез во тој клуб. Кај нас треба еден тон работи да се сменат и ако некогаш влеземе во ЕУ тоа нема да биде затоа што сме многу способни и вредиме нешто, тоа ќе биде заради сплет на околности, пред се од геополитички причини.
Има некои ликови кои си направиле некаков филм во главата дека ЕУ и НАТО нас не молат за членство а ние као демек не сакаме, ќе бидеме Швајцарија на Балканот. Нас никој не не моли, напротив, ние молиме. Молиме за донации и кредити за да изградиме водовод во некое село и асфалтираме улици од 100 метра.

Ние сме единствената држава во Европа (заедно со Босна) каде под знак прашалник е ставен нашиот опстанок во наредните 10 години. Сите не квалификуваат како потенцијално жариште на конфликти. Чудо е и ако воопшто не примат во ЕУ. Ние сме нефункционална држава со еден куп малцинства и нерешени внатрешни проблеми. Наместо да се фокусираме кон реформи во образование, економија, судство...ние енергијата ја трошиме за банални закони како што е законот за јазиците и ред други второстепени популистички мерки.

Судијата Владимир Панчевски, кој беше претседател на Основниот суд Скопје 1, преку својот профил на Фејсбук упати клетви до тие што објавувале за истрагата за АКМИС системот.

Скопското јавно обвинителство отвори предистражна постапка во врска со извештајот за злоупотребите со АКМИС-от.

„На сите крвници и душмани кои денес се радуваат, постираат и праќаат пораки за АКМИС-от и на нивните ментори, нарачатели и извршители, со чиста душа ви посакувам очите со сите зла на светов да ви се наситат и најтешки земни болести да ве нахранат, божјиот суд на спасот да го барате да не можете да го најдете. Вие знаете кои сте, ве знам и јас 'трубадурката со пендрек' која ја објави веста во 6 сабајле и САКАШЕ ДА КА.. па сите ја пренесоа и 'трубадурот од телеком' ги поздравувам посебно за брзо ќе знаат што е бумеранг на животот! ПО МОЈОТ ЖИВОТ САМО МОЖЕТЕ ДА КОПНЕЕТЕ БИДЕЈЌИ СВОЈ НЕМАТЕ, за зградата, милионите, ресторанот, џипот не можете, ви остана само пендрекот“, напиша Панчевски.

натприродни сили

Тоа е големиот професионалец и судија, срам за македонското правосудство и срам за Кривичен дека неговото име ќе стои во историјата како претседател.

Не сум знаел дека СЈО прима плата од америчките даночни обрзници, ја па мислев од нашите пари ги плаќаме, па тоа супер било бе ако глупите амери ни ги финансираат судиите и обвинителите

Не сум знаел дека СЈО прима плата од америчките даночни обрзници, ја па мислев од нашите пари ги плаќаме, па тоа супер било бе ако глупите амери ни ги финансираат судиите и обвинителите
Зрело размислување, си размислил како би го сватиле тоа Американците, доколку да речеме некои глупи Руси ги финансираат нивните судии и обвинители ?!?

Која селандурија, да не ти се верува. Какви примитивци беа на власт, страшна работа.
images

Кога ќе ја видиш оваа фаца, те потсеќа на некој пациент од нервно одделение, а таа фаца уствари беше премиер 11 години.:toe:

images

Кога ќе ја видиш оваа фаца, те потсеќа на некој пациент од нервно одделение, а таа фаца уствари беше премиер 11 години.:toe:
а таа другата фаца си ја видел ли? како браќа се...

Тоа е големиот професионалец и судија, срам за македонското правосудство и срам за Кривичен дека неговото име ќе стои во историјата како претседател.

Зрело размислување, си размислил како би го сватиле тоа Американците, доколку да речеме некои глупи Руси ги финансираат нивните судии и обвинители ?!?
Беља работа

fft.jpg

Последно уредено:
– Референдумот треба да биде дополнителна гаранција и за нашите пријатели од Република Грција бидејќи со тоа дефинитивно ќе се тргнат сите сомнежи, а народот ќе стои зад решението што ќе биде прифатено. Убеден сум дека Македонците се подготвени за тоа. Но, сè уште сме во преговори и се надевам дека решението ќе го зачува достоинството на граѓаните и на Грција и на Република Македонија – истакнува Заев.

И овие забегаа од СЈО благородништво се мислат. Некогаш кога ќе им се направи ним ревизија којзнае што ќе излезе. А барем до сега немаат некој јак предмет и правосилна казна за некого. Дане испаднат рекетари на крај.

Прво да кажам во врска со Дац. Малку каснам бидејќи немав можност да бидам пред пц, а гледам дека се отворило муабет за тоа. Не очекувам да го затворат, бидејќи истото ќе се случи како и со Алачки кога го прегази пешакот на Рузвелтова. Човекот лично не го познавам, но порано (пред 4-5 години) го гледав секој втор ден во кафана и секој втор ден беше мортус пијан. Едвај во кола влегуваше. Една или две жени го оставија поради пиењето (не знам колку ова се знае во јавност), а сега ќе видиме како ќе помине и со третата. Ист е како Сашо Тасевски, нечовек. Гнида во вистинска смисла на зборот. Не заслужува да биде директор или вработен во некоја институција.

Второ. дпмНЕ и сдсШ од дамна сум ги отпишал како партии, така да единствена опција е Единствена Македонија. На следни избори би гласал за нив, иако ми пречи/штрчи татарот Влахов Мицов. Но 4та опција нема за жал, па мора за нив.

Тврдокорни ги подржувам, но во иднина треба да направат поголеми промени и напори за да не се смени името и да не влеземе во терористичкото нато и недемократската и нелегалната еу. А кога би се појавил кај нив некој со цврст став, да не е мекуш и јавно им се спротистави на учк и остали терористи (бидејќи албанците во Македонија за мене не се албанци, туку нешто слично на ИСИС) би излегол и на протест. А вака како што се сега без лидер, не.

Грција јас не ја гледам како проблем, туку албанците.

Јас пишав за Дац пост пред некој ден па го избришав...ама пак си викам да не е преќутување.
Дац после сообраќајката напишал пост на фејсбук што му го лајкувале пациенти и му пишувале коментари со поддршка. Не го следам. Не мора да значи дека ако сме биле против паторот порано дека сите треба да се сакаме многу. Прво чоекот нема основна харизма и сум го глеал у театар повеќе пати, мислам дека клучно за неговата ангажираност во театарот е класичен непотизам, тоест тоа шо му е син на покојниот професор на ФДУ Стево Спасовски, кој па беше добар глумец. Нејсе, не е многу страшно, во држава во која синови на доктори се доктори, па сеат смрт по болницине пошо немаат „харизма“, а од глума никој не умира.
Дац и шмизла тасевски се attention whores, сакаат они да зборат по пет саати као све виделе у животов, прошле низ сито и решето.....жими стапов. Дац е од една екипа, кои се од Скопје овде ги знаат Пиже, Зеко и компанија, прашање е како воопшто се живи со толку љокање. За првата жена знам дека у пијанство ја има кршено од ќотек, па се спасила и го остаила....така да чоек со таков личен пример може за к***ф да ми се фати, а не да ми глуми Шопенхауер....истото го мислам и за ИЏ, кој пеесет книги напиша со жалопојки за Искра и е мераклија да ги праи кокоси од зборење (јес да има нешто уметничко во себе), ама е шупак што преспа 11 години и ќутеше ко педер. Никој не им дозволуе на вакви ликови вака да се понашаат...тој Дац место да праи кампањи волонтерски (без надокнада) да се смират улициве пошо ни гинат луѓе ко мравки секој ден, тој иде и рока луѓе по улици.
Исто што е изопачено у целата прича е една појава од која ми е преку К искрено. Сеа се најдоа некои па уште да ги критикуваат тие што го лајкувале постот, а ќутеа ко п***и коа зекиров го собра чоекот на Партизанска, коа копиљот на вељановски го уби девојчено на истата улица....ќутеа коа се правеа групи на фејсбук „поддршка за ален“. Имаше тогаш коментари внатре „абе вие дали сте нормални“, па кељави мајмуни им се закануваа со тепање....тогаш тоа не им сметаше - да ви се наебам на хипокризијата.

УППЕРМАКЕДОНИА - со caps lock - е тоа е....багра, скотови што не заслужиле живот, а не држава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom