Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е исто, "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија" е статус којшто се добива кога советот ќе ти одобри и од министерството документите ги испраќаат кај Вицепрезидентот. Потоа, кога ќе стигнат кај Вицепрезидентот во 95% испраќа известување до министерството за промена на статус
"Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија" и тука започнува "тунелот" на којшто не се гледа светлина на крајот. Се надевам и ти посакувам да бидеш од оние 5% во којшто ќе ти потпише указ без да се смени во оној "мрачниот" статус. Ќе знаеш за неколку недели...
Фала ти, одам чекор по чекор, ќе бидам софија другиот понеделник по работа, па.ќе се распрашам подетално

Здраво, дали имате искуство - Случајно пребарувајки на страната на Архиви бг, најдов список на лица одликувани од Бугарската држава за посебни достигнувања во Првата светска војна. Па според податоците се совпаѓаат името и презимето и татково име на еден од објавените со парадедото на мојот сопруг. Е сега им писав на маилот во Велико Трново да ми дадат повеќе податоци за Лицето-и точно наведов чин и други работи. Па ако станува збор за таа личност за што сум сигурна, ќе побарам да ми издадат документ-потврда од Воениот архив. Но еве трети ден сеуште немам одговор од Архивот. Имате ли некакво искуство, дали некој барал информации по маил, дали ќе ми одговорат. Секој совет е добредојден.

Sto e rabotava ne mi e jasno !?!? :confused::confused::confused::confused:
Skoro cela 2016 ne stavija na dopolnitelna i toa so stari dokumenti so poteklo dobien proishod, a sega gi pustaat site so bratucedi, vujkovci, potvrdi ?!?!?!
Pa daj neka nas od 2016, 2016, 2014... sto sme na dopolnitelna so proishod dobien so stari dokumenti, so cickovci vujkovci , potvrdi neka ne pustat !!!
Cim ne baraat nisto na ponovive aplikanti, pa mozat nas da ne pustat sto imame dokumenti

Здраво денес има промена кај девојка ми.интервју октомври 2016 само со потврда од кај лазар во потпис од вицепрезидент.бр 12***/2016
сите СИТЕ ВСИЧКИ ALL што го пишувате ова (САМО СО ПОТВРДА ОТ БККС) сте посредници за "овие" ДРУГИТЕ.поз[DOUBLEPOST=1517563159][/DOUBLEPOST]
Здраво денес има промена кај девојка ми.интервју октомври 2016 само со потврда од кај лазар во потпис од вицепрезидент.бр 12***/2016
јас бате сум иуни 2016,другарот исто кој на интер влезе одма после мене,сте разгледани а јас сеуште висам со истиот статус (заинтересирани институции итнт) инаку сум исто со САМО потврда от БККС,поз.честито

сите СИТЕ ВСИЧКИ ALL што го пишувате ова (САМО СО ПОТВРДА ОТ БККС) сте посредници за "овие" ДРУГИТЕ.поз[DOUBLEPOST=1517563159][/DOUBLEPOST]
јас бате сум иуни 2016,другарот исто кој на интер влезе одма после мене,сте разгледани а јас сеуште висам со истиот статус (заинтересирани институции итнт) инаку сум исто со САМО потврда от БККС,поз.честито

Реален си, има многу кои лажат, всушност 80% изјави треба да се земат со резерва.
Едноставно најверојатна состојба е
-стари документи=положителна
-потврда=дополнителна

Sto e rabotava ne mi e jasno !?!? :confused::confused::confused::confused:
Skoro cela 2016 ne stavija na dopolnitelna i toa so stari dokumenti so poteklo dobien proishod, a sega gi pustaat site so bratucedi, vujkovci, potvrdi ?!?!?!
Pa daj neka nas od 2016, 2016, 2014... sto sme na dopolnitelna so proishod dobien so stari dokumenti, so cickovci vujkovci , potvrdi neka ne pustat !!!
Cim ne baraat nisto na ponovive aplikanti, pa mozat nas da ne pustat sto imame dokumenti
@Brunhilda мислам дека веќе има објавено пост за ова
Дека за месец два за поголем дел од оние од протоколот веќе ќе има резултати
Btw како што во моментов изгледа работава, на добро оди :)
Тоа сите го сакавме
Со среќа на сите :)

@Pepibe другар ти со кои документи беше? Бар знам дека ти не си посредник, 2 години те знам од форумов :D. И што статус имаш точно?

So bugarska vojna kniska od dedo bugarski vojnik kakvi se sansite za bugarsko drzavjanstvo.vo kniskata pisuva nacionalnost bugarin.kaj bi bilo najdobro da se podnese molba vo ambasada ili vo sofija,i kolku od prilika bi traela procedurata

Последно уредено:
@Pepibe другар ти со кои документи беше? Бар знам дека ти не си посредник, 2 години те знам од форумов :D. И што статус имаш точно?
па пишав заинтересирани институции блблбл тој статус ми е веке 9или10 месец ДАЈ БОЖЕ можеби ке се смени и кај мене за скоро време се надевам во позитивно..

Abe Pepi,jas sto sakal/nejkel te citam sekoj den eve veke dve i pol godini zapamtiv deka bese na intervju vo juni 2017 god ,pa neznam kako mozit ti da si zaborajl pa uste da prasvis kako mozit nekoj sto bil na inervju vo oktomvri 2016 da bidit pred tebe?.....abe Pepi

[DOUBLEPOST=1517564740][/DOUBLEPOST]
So bugarska vojna kniska od dedo bugarski vojnik kakvi se sansite za bugarsko drzavjanstvo.vo kniskata pisuva nacionalnost bugarin
1/1000 да не ти дадат,само поврзисе со ОРИГИНАЛИ изводи..[DOUBLEPOST=1517564853][/DOUBLEPOST]
Abe Pepi,jas sto sakal/nejkel te citam sekoj den eve veke dve i pol godini zapamtiv deka bese na intervju vo juni 2017 god ,pa neznam kako mozit ti da si zaborajl pa uste da prasvis kako mozit nekoj sto bil na inervju vo oktomvri 2016 da bidit pred tebe?.....abe Pepi
стварно незнам истиото би те прашал,но другар кој влезе после мене веке е разгледан заедно сме...

Пепибе ти пријателе ако си со интервју во јули ке чекаш уште најмалку 3месеци.еве јас бев скоро 11 месеци на задолжитена.

Jas sum preku ambasada denes ke se javam da doznaam dali viceprezident dava otkazi ili bara dokumenti plus. Mnogu pisuvate gluposti gledam. Poubavo spodeluvajte informacija so izvor. Jas ke vi napisam posle

Денес истекува рокот за подавање дополнителни докумњнти од првиот пептокол кај што има илјадници преписки меѓу кои мојата и на сестра ми. Од денес па натаму теоретски може да се очекува промена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom