Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
по законска регулатива од 1 до 3 недели колку што сум информиран.[DOUBLEPOST=1517514503][/DOUBLEPOST]а сега што некои луѓе чекаат и по два три месеци тоа не знам...
Wow, оптимистички вкрај.
Фала, зарем толку бргу???

Podnesov dokumenti 2015 preku ambasada vo Skopje. Na dopolnitelna sum veke 3 ipol meseci.
Koga ke vnesam prepiska so pin izleguva na dopopnitelna, a koga kje vnesam vo dolnoto pole bez pin po konzulski pat pisuva deka se ceka potpis od vicepremier .
Koe bi trebalo da bide tocno ?

Podnesov dokumenti 2015 preku ambasada vo Skopje. Na dopolnitelna sum veke 3 ipol meseci.
Koga ke vnesam prepiska so pin izleguva na dopopnitelna, a koga kje vnesam vo dolnoto pole bez pin po konzulski pat pisuva deka se ceka potpis od vicepremier .
Мислам дека треба да го пратиш бројот што ти е преку конзулат и со што документи си

Тоа со пинот.

по законска регулатива од 1 до 3 недели колку што сум информиран.[DOUBLEPOST=1517514503][/DOUBLEPOST]а сега што некои луѓе чекаат и по два три месеци тоа не знам...

НЕПОСТОИ ЗАКОНСКА РЕГУЛАТИВА ЗА РОК ЗА ПОТПИС ОД ВИЦЕПРЕЗИДЕНТОТ. Веќе кажав ниту еден указ не е потпошан со статус ПРОВЕРКА ОД ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ... а тој статус постои скоро една година

НЕПОСТОИ ЗАКОНСКА РЕГУЛАТИВА ЗА РОК ЗА ПОТПИС ОД ВИЦЕПРЕЗИДЕНТОТ. Веќе кажав ниту еден указ не е потпошан со статус ПРОВЕРКА ОД ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ... а тој статус постои скоро една година
Кај мене е предстои издавање указ од вицепрезидентот... не е тоа исто?

Абе ај не заебавај, ние марсовци сме. Денес се зачленуваш на форумвов и одма ни даваш информација дека ти одобриле државјанство со потврда. Бре, бре, бре
Da registriran sum denes no ve pratam skoro pola godina pa resiv da kazam edna korisna informacija. Na kraj na kraistata jas go dobiv toa mene mi e naredena rabotata[DOUBLEPOST=1517520877][/DOUBLEPOST]Da ne bidam nadvor od temata ako znae nekoj dali davaat stipendii vo BG za magisterski neka mi pise vo poraka info ve molam

Sakate
Da registriran sum denes no ve pratam skoro pola godina pa resiv da kazam edna korisna informacija. Na kraj na kraistata jas go dobiv toa mene mi e naredena rabotata[DOUBLEPOST=1517520877][/DOUBLEPOST]Da ne bidam nadvor od temata ako znae nekoj dali davaat stipendii vo BG za magisterski neka mi pise vo poraka info ve molam
Da davaat javi se vo mbp skopje

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Sto treba da znaci ova i sto posle ova

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Sto treba da znaci ova i sto posle ova

So kakvi dokumenti si? Inace so sreka :)

Кај мене е предстои издавање указ од вицепрезидентот... не е тоа исто?
Не е исто, "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија" е статус којшто се добива кога советот ќе ти одобри и од министерството документите ги испраќаат кај Вицепрезидентот. Потоа, кога ќе стигнат кај Вицепрезидентот во 95% испраќа известување до министерството за промена на статус
"Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија" и тука започнува "тунелот" на којшто не се гледа светлина на крајот. Се надевам и ти посакувам да бидеш од оние 5% во којшто ќе ти потпише указ без да се смени во оној "мрачниот" статус. Ќе знаеш за неколку недели...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom