Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Што да видам бре?
Зарем мислиш дека некој нешто од ваш сој ко ќе каже за мене ме допира?
Тоа што комуницирам со некои од вас како со луѓе, понекад, тоа е чисто од што сум добар како личност.
Или ми е досадно.
toA je dek ja sakas Makedonia

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.664
Што да видам бре?
Зарем мислиш дека некој нешто од ваш сој ко ќе каже за мене ме допира?
Тоа што комуницирам со некои од вас како со луѓе, понекад, тоа е чисто од што сум добар како личност.
Или ми е досадно.
Ти си најобичен дежурен трол и ништо повеќе, и тоа е единствената причина зошто коментираш на форумов, а не бидејќи некој допрел до тебе или бидејќи си добра личност или бидејќи ти е досадно.

Го имаш поминато секое ниво на пвеводбеничката школа за партиски пулени, и сега ги живееш последиците од истата - како што пвеводбениците во последните месеци од нивната влада од 2006 до 2017 година почнаа да веруваат во сопствените пропагандистички лаги и се однесуваа како ништо да не било и како да само нивните ставови се важни, а сите останати се соросоиди, така и ти сега почнуваш да веруваш во сопствените глупости кои ги објавуваш, а сите останати ги етикетираш како "вие", "србомани", "гомна", "мадиња" и слични изрази на кои те научиле во пвеводбеничката школа за партиски пулени.

За жалење си бидејќи мислиш дека си добар како личност или бидејќи ти е досадно, но за жал ти си единствениот кој може да превземе нешто против тоа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Е тоа е лицемерието на Макeдончето бе пријателе, дури и кај "душманите"-бугарите ги пучат газовите за да им дадат пасош, и после од страна коментираат за мкд, пред тастатура се прават патриоти, стварно не ми е јасно.
Една недела овде нема живеено ама битно е патриот.
Точно ... зошто и по која логика јас да бидам патриот ете поради хх причини сум останал заробен во оваа балканска вукојебина, кога 90% од целото мое семејство па и повеќето од целата моја средина на живеење си фатиле по белиот свет и истите тие се многу поголеми патриоти од мене ... на неколку илјади км од тука !

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.664
Па добар сум бе.
Да не не сум?
Ако мислиш на себеси како пвеводбенички партиски пулен, не добар, туку одличен си, да ти бидам искрен.

Ако твојот пвеводбенички пастир некогаш успее да се врати на власт - никогаш не вели никогаш, ене ти го Силвио Берлускони во Италија после сите негови идиотизми - задолжително да си ги чуваш пвеводбеничките медали за партиски пулени, никогаш не знаеш кога може да ти притребаат, или како што велат американците од јужните сојузни американски држави кои за време на американската граѓанска војна биле дел од Конфедерацијата "чувајте ги конфедерациските пари, еден ден југот повторно ќе се крене".

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.666
Ако мислиш на себеси како пвеводбенички партиски пулен, не добар, туку одличен си, да ти бидам искрен.

Ако твојот пвеводбенички пастир некогаш успее да се врати на власт - никогаш не вели никогаш, ене ти го Силвио Берлускони во Италија после сите негови идиотизми - задолжително да си ги чуваш пвеводбеничките медали за партиски пулени, никогаш не знаеш кога може да ти притребаат, или како што велат американците од јужните сојузни американски држави кои за време на американската граѓанска војна биле дел од Конфедерацијата "чувајте ги конфедерациските пари, еден ден југот повторно ќе се крене".
јадара јадара

Грујо не се враќа, не губи време со мене.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.664
јадара јадара

Грујо не се враќа, не губи време со мене.
Јас не губам време со тебе, туку ти до денешен ден губиш време со твојот пвеводбенички пастир.

Како за некој кој не се враќа, ти постојано го враќаш. :pos:

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Точно ... зошто и по која логика јас да бидам патриот ете поради хх причини сум останал заробен во оваа балканска вукојебина, кога 90% од целото мое семејство па и повеќето од целата моја средина на живеење си фатиле по белиот свет и истите тие се многу поголеми патриоти од мене ... на неколку илјади км од тука !
Во ред е тоа да имаш симпатии кон родниот крај, ама да се урлаш во гради и да се однесуваш како да живееш овде, и да се расправаш со населението кое живее овде поради одредени Х причини, е тоа не го разбирам кај македонскиот гастербајтер.
Ама така е најлесно, и бабами може така, дувни му ја од овде и шири патриотизам по социјалните мрежи.
Ако се толку патриоти овие од САД и Оустрејлија нека дојдат да отвараат бизниси овде, ама пустото, никако да дојдат. :D
Дојде еден од Оустерјлија отвори фабрика за чипс во Битола мислам беше, виде колку е саат и за неколку месеци пак си се врати во Оустрејлија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.666
Јас не губам време со тебе, туку ти до денешен ден губиш време со твојот пвеводбенички пастир.

Да, губиш.
Како и цела куртонска армија овде. Види и прочитај што сте пишувале и за што се грото од постовите.
Али немој да ме сфатиш погрешно, ја неам ништо против таа работа.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.664
Да, губиш.
Како и цела куртонска армија овде. Види и прочитај што сте пишувале и за што се грото од постовите.
Али немој да ме сфатиш погрешно, ја неам ништо против таа работа.
Бог знае што те учеле во таа пвеводбеничка школа за партиски пулени, ако можеш да си дозволиш да губиш време со "кутронска армија" како што ги нарекуваш твоите неистомисленици на форумов.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.666
ЗАКАЖАНИ СУДЕЊАТА ЗА „ТИФАНИ“ И „ТЕНДЕРИ“

Канческа-Милевска и Талевска во февруари седнуваат на обвинителна клупа за постапките на СЈО

ivona e kopjeto a narodot e stitot
ajde nekoj neka ne organizira!!
[DOUBLEPOST=1517242313][/DOUBLEPOST]
Бог знае што те учеле во таа пвеводбеничка школа за партиски пулени, ако можеш да си дозволиш да губиш време со "кутронска армија" како што ги нарекуваш твоите неистомисленици на форумов.
Извини аи подржувачите на Груевски сами си го дадоа тоа име. Не го измислив јас. Еве ти дај некое боље. Ве викаа сендвичи али се љутите.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Господинот Груевски на дневна база веројатно ниту мајкаму Нада Груевска толку често не го споменува како тоа шо го прави драгиот Лиримче тука :icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.666
Истовремено, додека ние тука се занимаваме со глупости, Русија му заби нож у леџа на господинот Груевски и како во Втора Светска кога го снабдуваше со ресурси Гитлера, сега му праќа на Сорос руски гас.:shook:
https://www.mkd.mk/svet/vesti/brod-so-ruski-gas-pristigna-vo-sad-na-pat-e-vtor-video[DOUBLEPOST=1517242548][/DOUBLEPOST]
Господинот Груевски на дневна база веројатно ниту мајкаму Нада Груевска толку често не го споменува како тоа шо го прави драгиот Лиримче тука :icon_lol:
Ти и Волк или со твитови, или не пишувајте!
Јасно?
Ако ви рекле, сеа со твитови, онда твитајте!
Не ви рекле за џабе така.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ти и Волк или со твитови, или не пишувајте!
Јасно?
Никако, покрај твојот интелект еден неначитан медиокритет како мене се чувствува понизно,а верувам и мнозина други.

Озбилно.

Дали размисли за понудата да ги сублимирам сите твои мислења од Кајгана во една збирка, на убава мрсна хартија, насловна со еден благо ретардиран лик, на неколку копии ќе ми напишеше посвета со автограм...?

Голема е веројатноста после МКД и АЛБ да доживее и поширок меѓународен успех, само небото е граница...Нобелов лауерат ќе станеш Лиримееееее :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.666
Никако, покрај твојот интелект еден неначитан медиокритет како мене се чувствува понизно,а верувам и мнозина други.

Озбилно.
На добар пат си.
Продолжи така!
Наскоро ќе станеш получовек, а еден убав сончев ден...кој знае, можеби и човек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom